Tutorial Android rescriere recuperare IMEI invalid , 0 sau necunoscut

Tutorial Android rescriere recuperare IMEI invalid , 0 sau necunoscut – Tocmai ce am patit-o si eu cu un Ulefone Paris, ma jucam cu diverse versiuni customizate de firmware si m-am jucat pana am ramas pe IMEI pe ambele cartele! Rezultatul? Nu mai puteam initia apeluri sau prelua apeluri, fara IMEI telefonul este practic inutilizabil pe partea de telefonie sau mesaje de tip SMS.

Rezolvarea este insa extrem de simpla si am sa va explic pas cu pas si cat pot eu de simplu pentru ca voi sa intelegeti ce trebuie sa faceti. De ce avem nevoie?

1 – Un telefon incarcat ce ruleaza pe platforma MEDIATEK, fara IMEI si fara ROOT

2 – Trebuie sa cunoasteti codul IMEI al telefonului vostru, adica cel pe care urmeaza sa-l scrieti. De regula, el se gaseste scris sub baterie sau lipit pe cutia telefonului. Stiu, aveti un unibody si nu puteti indeparta bateria. In acest caz, este posibil sa fie imprimat pe carcasa!

3 – Aplicatia Mobile Uncle tools sau orice alta modalitate de a intra in meniul Engineer Mode.

4 – ATENTIE, ESTE ILEGAL SA INTRODUCETI UN ALT COD IMEI, ACEST LUCRU SE SANCTIONEAZA CONFORM LEGILOR IN VIGOARE! FOLOSITI NUMAI CODUL IMEI CARE VA APARTINE!

5 – Prin aceasta metoda codul IMEI se pastreaza si nu se pierde la resetarea telefonului!

Sa incepem sa rescriem un IMEI pentru a putea refolosi telefonul!

Instalati aplicatia, o porniti si acordati acces root! La fel ca in imaginile de mai jos, accesati “Engineer Mode” si apoi “Engineer Mode (MTK)”

111

 

Mai departe, intram in ramura “Connectivity” apoi vom alege “Radio information” si la final rescriem IMEI pentru SIM 1 sau SIM2, alegeti ceea ce doriti.

222

 

Acum urmeaza partea care vi se va parea mai complicata, daca sunteti atenti, nu aveti cum sa dati gres! Dupa cum vedem in captura nr 7, la IMEI apare scris “unknow”, mergem la captura nr 8 si asa cum am aratat acolo apasati pe acea zona si apoi pe tastatura apasati litera “E” si pe ecran va va aparea ceva de genul AT+EGMR=1,7,””. ACUM: Observati ca intre AT si + nu exista pauza, va trebuit sa apasati voi pe tastatura si sa puneti pauza, si intre ghilimelele de la sfarsit introduceti codul vostru IMEI. Daca nu procedati cum am scris eu, puteti primi eroarea “this command is not allowed in user mode” si apasati pe SEND AT COMMAND.

666

 

 

Acum si daca totul este bine, ar trebui sa primiti mesajul “AT command is sent: OK”. tot ce trebuie sa faceti este sa reporniti telefonul si sa rescrieti in acelasi mod si IMEI-ul nr 2. Dupa cum vedetiin ultima captura, eu am setat numai primul cod. Asta a fost tot!

444

Sigur te intereseaza si:

Written By
More from Cosmin

ASUS ZenFone 2 Deluxe apare la pret redus pe everbuying.net

ASUS ZenFone 2 Deluxe apare la pret redus pe everbuying.net – ASUS ZenFone...
Read More

23 Comentarii

 • Nu stiu cum e la iPhone, sincer. Si la ce tehnica exista acum, daca vor sa te prinda iti dai seama ca o fac in 2 secunde!

 • Salut,

  Pentru cei interesati de rescrierea imei_ului am un post pe XDA la Ulefone Paris – Perfect Rom ! Procedura este partial valabila pentru ca la primul factory reset o sa dispara din nou ! Trebuie sa aveti grija ca atunci cand scrieti un firmware custom pe mtk sa nu dati format all…. sunt sanse sa stearga si imei ! Cel mai bine este sa folositi un program pentru scris imei – Maui META 3G ver 8.1512.0.0.msi … merge ok testat . Din ce stiu este interzis sa scrii alt imei la un telefon …

 • Eu am rescris imei-ul cind a iesit din garantie,si asa e si in ziua de azi.Nu au cum sa va prinda asa ca rescrieti fara probleme.

 • Pai el spunea ca a rescris imei-ul cand a iesit din garatie telefonul si cica nu au cum sa te prinda :)). Nu a spus nimeni ca ar fi o problema sa resctii imei-ul, era vorba de schimbarea imei-ului.

 • Corect! Poti scrie imei ul tau de cate ori vrei si fara probleme! Nu ai voie alt imei, de exemplu unul gasit pe net, al unui prieten, etc.

 • Marian, pentru Snapdragon nu am metoda de rescriere IMEI. In limita timpului, am sa incerc sa fac asta pe un LG G3, vad ce iese. Apoi pun tutorial de rescriere imei pe snapdragon in limba romana

 • pt al doilea IMEI nu mai selectati tot AT = 1.7 … CI URMATOAREA VARIANTA CARE O DA CAND APASATI LITERA E

 • IONUT cu acel program daca scrii IMEI ul dupa o resetare din fabrica ramane sau nu/? aceiasi intrebare si pt COSMIN, cu acest mod de scriere a IMEI ului, acesta ramane sau trebuie rescris dupa o resetare din fabrica??

 • Multumesc Dragos Gaureanu , tocmai vroiam sa intreb de ce cand bag al doilea IMEI mi-l inlocuieste pe primul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *