Connect with us

Stiri despre telefoane

20 de curiozitati despre telefoanele mobile

Published

on

Un articol ceva mai neobisnuit in comparatie cu cele prezente pe acest site, dar unul super interesant, putem sa-l plasam in zona curiozitatilor. Si cum probabil citesti asta fix cu ajutorul unui smartphone, cu atat mai interesant. Fara alte introduceri, haideti sa incepem!

20 de curiozitati despre telefoanele mobile

-Desi multa lume crede ca Google a inventat/lansat sistemul de operare Android, nu este deloc asa!

La ora actuala, exista in intreaga lume peste 4 miliarde de utlizatori ai unui smartphone. Si tot in acest moment, planeta numara 7.9 miliarde de oameni. Asta ca sa vedeti cat de populare sunt aceste gadegturi si ce industire s-a cladit in jurul lor.

Advertisement

-Locuitorii din SUA iubesc telefoanele mobile, 96% dintre ei detin un smartphone.

In medie, o persoana își atinge telefonul de peste 2500 ori pe zi, includem gesturile, atingerile, clicurile, etc. Si tot in medie, il deblocam de 150 ori pe zi și petrecem impreuna cu el aproape 4 ore pe zi.

-La nivel global, telefoanele cu Android detin suprematia, peste 70%. Asta nu se intampla si in SUA, acolo sunt preferate numai de 40% dintre locuitori. Restul prefera un iPhone.

Advertisement

-Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, acesta este cel mai scump telefon mobil din lume (nu mai este disponibil) si performanta aceasta nu a fost egalata pana acum. Telefonul avea un pret de 48 milioaane de dolari si un diamant masiv (roz) in partea din spate (foto jos).

-Cel mai ieftin telefon din lume a costat numai 4USD, dar toata afacerea s-a dovedit pana la urma a fi scam. Se numea Ringing Bells Freedom 251 (251 rupii indiene era pretul).

Cele mai vandute telefoane din lume pana in acest moment raman modelele Nokia 1100 si Nokia 1110, peste 250 milioane de unitati fiecare.

Advertisement

-Durata medie de viata a unui telefon mobil este de aproximativ 3 ani. De regula, acumulatorul este componenta care cedeaza prima. Ciclul de incarcare/descarcare isi pune amprenta in mod negativ asupra functionarii corecte a acumulatorului.

-Pana in anul 2017, in medie, un utilizator isi schimba telefonul o data la 2 ani de zile. Incepand cu acel an, pe masura ce telefoanele au devenit mai performante, aceasta perioada s-a marit. Utilizatorii nu au mai experimentat performante majore intre noile generatii de telefoane.

-Cele mai multe telefoane mobile se afla in China, in jur de 1.7 miliarde. Ciudat, avand in vedere ca populatia acestei tari este de 1.4 miliarde. Insa, nu trebuie sa uitam ca sunt persoane care detin 2 sau chiar 3 modele diferite.

Advertisement

-In medie, utilizam telefonul in toaleta in jur de 12 minute pe zi.

-Si pentru a nu ne indeparta de subiect, aflam ca un smartphone este mai murdar in comparatie cu capacul toaletei!

Telefonul tau mobil este mai puternic decat o nava spatiala / foto sus (Apollo 11/prima aselenizare, conform NASA).

Advertisement

-Au fost perioade in care Apple a vandut aproximativ 340.000 de iPhone-uri pe zi! Profitul…greu de calculat.

-Nomofobia este afectiunea cunoscuta şi sub numele de dependenţa de telefon, denumirea provine din sintagma engleza “no mobile phobia”.

-Probabil ca multi suferim de ringxiety, un fenomen psihoacustic. Obisnuiesti sa scoti telefonul din buzunar pentru a verifica daca acesta suna sau daca ai fost cautat? Ti se pare ca auzi mereu ringtone-ul? Atunci, te poti incadra in categoria aceasta.

Advertisement

-Prima conversatie telefonica a avut loc in data de 3 aprilie 1973. A avut loc in New York si a fost initiata de Martin Cooper, inginer Motorola. “Știi de unde te sun?”, aceasta a fost prima fraza rostita.

Google Nexus, acesta se pare ca a fost primul telefon lansat in spatiu (2013) si care a reusit chiar sa faca ocolul planetei. A fost lansat de cercetatorii de la Universitatea din Surrey pentru a verifica rezistența componentelor in condiții de vid și capacitatea de a controla satelitii.

-Denumirea de smartphone vine din anul 1997. Ericsson GS88 “Penelope”, acesta (foto sus) este “vinovatul”.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des