Acasă Tutoriale telefon

Activare optiuni dezvoltator pe televizor Android, fa-l mai rapid

1

Activare optiuni dezvoltator pe televizor Android – Probabil ca televizoarele ce ruleaza acest sistem de operare sunt cele mai raspandite. Multe companii fabrica asa ceva si preturile sunt accesibile. Diverse configuratii si diagonale, mai ieftine sau mai scumpe, dar la fel de indragite precul telefoanele mobile.

Pe langa faptul ca au preturi bune (chiar si cele cu diagonale mari), un televizor cu Android te lasa sa-l customizezi ceva mai mult in comparatie cu unul ce ruleaza pe o alta platforma. Apoi, multitudinea de aplicatii din Google Play si chiar aplicatii customizate!

Avand in vedere ca ruleaza Android, interfata este destul de asemanatoare cu cea a unui telefon mobil si automat, o parte a setarilor sunt identice. Exista inclusiv posibilitatea de activare optiuni dezvoltator pe un televizor cu Android si am sa va arat cat de simplu este de facut asa ceva.

Poate veti intreba de ce sa activati acest meniu care este ascuns in mod default. Este adevarat, ai mai multe beneficii pe un telefon cu Android, am facut multe tutoriale in care explicam ce fac anumite functii prezente acolo. De data aceasta, vom activa optiuni dezvoltator pentru a elimina tranzitiile si efectele, adica pentru a face televizorul ceva mai rapid.

In general, un televizor cu Android nu are nici multa memorie RAM si nici un GPU (placa grafica) foarte rapid. Asta inseamna ca nu are rost sa-l stresam cu efecte, tranzitii si animatii, nu facem decat sa ingreunam interfata. La prima vedere aceste efecte sunt placute, dar ele nu fac decat sa traga in jos performantele. Deci, haideti sa-l facem mai rapid!

Activare optiuni dezvoltator pe televizor Android / cum procedam?

Ne vom folosi de telecomanda si este foarte simplu. Acest meniu este ascuns si pentru inceput, va trebui sa-l aducem la lumina. Retineti ca interfata de utilizator poate diferi putin de la un model la altul, insa trebuie sa ajungeti in zona de setari.

In cazul acestui televizor, dupa ce am ajuns la setari, am accesat “Preferinte privind dispozitivul”. Din pagina noua care s-a deschis, am apasat pe “Despre”.

Mai departe, in sectiunea “Despre”, am apasat pe “Versiunea”. Trebuie apasat aici de 7 ori consecutiv pana cand primiti mesajul “Ati devenit dezvoltator”. Daca nu vrea asa, apasati de 7 ori pe “Versiune nucleu”. Dupa ce ati devenit dezvoltatori, va intoarceti in “Preferinte privind dispozitivul si acolo apare o casuta noua, cea cu dezvoltator.

Intrati aici si cautati pana cand vedeti optiunile prezente in ultima captura de mai jos. Daca sunt active, le debifati. Veti vedea ca interfata sistemului de operare devine mai fluenta si mai rapida. In alta parte nu prea aveti de ce sa umblati, ma refer la “Optiuni pentru dezvoltatori” si nici nu trebuie dezactivata aceasta noua interfata.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca este bine sa recomanzi chestia asta. Am 2 tv-uri cu android de la Sony si la unul am avut probleme dupa ce am facut ce zici tu, acum cațiva ani. Efectiv se restarta aiurea. A durat destul de mult pana mi-am dat seama ca asta era problema. Nu am mai umblat acolo si a fost ok.Intre timp a mai primit up de soft dar nu mai risc acolo Oricum este nesemnificativa fluiduzarea meniului dupa ce faci asta.
    La celălalt tv, un 4k de generație mai noua este ok. Am dezactivat acele animatii de acolo dar nu e mare chestie. Oricum se mișca el destul de ok

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.