Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Afla de cate ori a fost incarcata bateria telefonului

Afla de cate ori a fost incarcata bateria telefonului

5
nofollow

Afla de cate ori a fost incarcata bateria telefonului, aspect util in cazul in care vrei sa cumperi un telefon SH sau pur si simplu vrei sa afli cam cat de “sanatos” este acumulatorul.

Am gasit o astfel de aplicatie in Google Play si se pare ca nu sunt multe de acest tip. Pare sa functioneze corect, insa cu o mentiune destul de importanta.

Se pare ca numai telefoanele dotate cu procesoare Snapdragon au capacitatea de a contoriza ciclul de incarcare/descarcare, inca de la prima utilizare. Din moment ce instalezi aplicatia, vei afla de cate ori bateria a fost incarcata.

afla de cate ori a fost incarcata bateria telefonului

Telefoanele cu procesoare MediaTEK nu au capacitatea de a stoca aceste date in mod default. Asta inseamna ca nu veti afla aceste statistici, chiar daca vei instala aplicatia. Aceasta va incepe sa numere ciclul de incarcare/descarcare numai din momentul instalarii pe telefon.

Mesaj primit (captura de mai jos) pe un telefon cu Snapdragon, suntem informati ca telefonul poate contoriza aceste date inca de cand a fost fabricat. Pe telefoanele cu MediaTEK, acest mesaj nu apare. Insa, in acest caz, puteti introduce manual un anumit numar de incarcari.

afla de cate ori a fost incarcata bateria telefonului

Totusi, puteti incerca si pe telefoanele cu MediaTEK, poate sunt unele capabile sa retina aceste date inca de la inceput.

224 incarcari pe S8 Plus si 622 pe S6 Edge Plus:

Acestea nu sunt date oferite de dezvoltator, am constatat asta instaland aplicatia pe 4 telefoane. 2 cu MediaTEK (Ulefone Future si maze Alpha) si 2 cu Snapdragon (S6 Edge Plus si S8 Plus).

Conform aplicatiei, acumulatorii telefoanelor mobile rezista la aproximativ 750 de cicluri de incarcare/descarcare. Aplicatia ofera si alte statistici legate de acumulator, puteti chiar sa aflati cat veti plati pentru curentul electric folosit la incarcarea telefonului. Pentru asta, va trebui sa introduceti in zona de setari, pretul unui kWh. Acesta este pentru Bucuresti in jur de 0,4508 lei.

Descarca aplicatia de AICI.

Capturi de ecran:

5 COMENTARII

  1. salut, am instalat aplicatia pe tel meu, un zte axon 7 care este echipat cu procesor snapdragon, si este luat de anul trecut, si in aplicatie imi arata decat 22 de cicluri de incarcare, care in mod normal de anul trecut am depasit de 22 de ori de goarte mult timp, oare de cexarata decat atat, pacat ca nu pot pune o poza,

  2. Da , e o aplicatie buna in cazul in care vrei sa estimezi durata de viata ramasa a bateriei , mie inca nu mi s-a intamplat sa ma lase bateria vrunui telefon , dupa un anumit timp si-a pierdut din putere ceace mi se pare normal , dar sa ma lase de tot inca nu am patit 🙂

  3. Xiaomi Redmi 5 Plus cu Snapdragon, cumpărat ieri și ce să vezi, încărcat o data de mine până la 100% iar aplicația nu afișează nimic……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here