Stiri despre telefoane
Am testat telefonul accesibil, cu ecran mare de 90Hz
Am testat telefonul accesibil, cu ecran mare de 90Hz – Este vorba despre un S23 Ultra, dar nu cel la care va ganditi, ci unul sub brand romanesc, adica iHunt. Nu ar fi prima data cand testez produsele acestei companii, practic am pus mana pe toate.
Sunt evidente imbunatatirile aduse de la un model la altul si acestea cred ca vin oarecum natural. Pe masura ce apar componente mai noi si mai performante sau tehnologii noi, cele existente se ieftinesc si vin integrate in telefoanele mobile mai accesibile.
Acest iHunt nu este chair cel mai ieftin smartphone ce poate fi cumparat acum, costa totusi 695 lei. Nu este pentru pretentiosi, este pentru cei curiosi si cu bugete mici spre medii. Dar trebuie sa stiti ca are o diagonala mare, cred ca cea mai mare din segmentul acesta de pret.
Acesta poate fi si marele atu al sau, adica ecranul. 6.8 inch, un IPS LCD cu rata de refresh de 90Hz, contrast foarte bun, culori placute (nu exagerate) si margini destul de inguste. Rezolutia se opreste la HD+. Mie mereu mi se aprind beculetele cand aud de un telefon cu ecran mare, nu ma impac deloc cu cele mici.
Te poti uita si tu ca omul pe YouTube, Disney+ sau Netflix, retelele de socializare se vad mai bine, tastezi mai usor, comod si mai rapid, totul este ceva mai mare si mai clar.
Acest S23 Ultra are un procesor Unisoc T606 Tiger, 8GB RAM, Android 13, o baterie de 6180 mAh care se incarca repejor si care asa cum veti vedea in clipul video de review, chiar rezista bine. Cu totate ca nu este un Qualcomm sau un MediaTEK, acest chipset se achita onorabil de sarcini si nu m-a enevat deloc, dar nici nu este facut sa-l pui la sarcini serioase, este firesc.
In activitatile uzuale ruleaza chiar bine si face pereche buna cu cei 8GB RAM si rata de refresh mai mare a ecranului, duce binisor Asphalt 9 (chiar foarte bine) si decent PUBG Mobile.
Review video:
Este si un model destul de reusit ca design, spatele este usor fin, parca la fel de usor cauciucat, nu atrage amprente (asta nu pot spune despre display) si nici nu aluneca din mana!
Cutia ofera accesorii multe, chiar si o folie din sticla, servetele speciale sau husa din silicon. Vine din fabrica cu o folie de protectie gata aplicata, cea de sticla fiind de rezerva. Desigur, charger, manuale, cablu si cheita pentru SIM.
Camera foto principala are un senzor Sony IMX 582 de 48MP si cat timp are lumina suficienta, pozele ies bune si exista detalii. Dar nu este o camera care sa fie analizata in amanunt si despre care sa scrii povesti sau sa nu te mai saturi sa privesti capturile. Smartphone de 695 lei pana la urma.
Are NFC, sistem de operare fara bug-uri sau aplicatii inutile, cateva optiuni utile, senzor de amprente integrat in butonul home, Radio FM, WiFi 5, 4G, suport 2 cartele Nano SIM si slot pentru cardurile de memorie. Restul detaliilor le aflati din clip!