Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci daca ai uitat codul PIN si ai nevoie de cod PUK pentru recuperare

Published

on

Am uitat codul PIN si am blocat cartela, recuperare cod PUK – Se poate intampla oricui, probabil ca multi utilizatori au experimentat cel putin o data aceasta mica problema. Repornesti telefonul dupa ceva timp si iti dai seama ca nu mai stii codul PIN al cartelei.

Incerci de mai multe ori si apoi, primesti un mesaj care iti spune ca ai blocat cartela SIM si ca trebuie sa introduci un cod PUK! Dar de unde sa iei acest cod PUK? Ca nu il tii in buzunar si cartela cea mare ai aruncat-o de mult. Dar nu trebuie sa disperi, operatorii de telefonie mobila te pot ajuta destul de repede.

Daca stii ce trebuie sa faci, ai rezolvat problema in cateva minute. Daca ai pastrat codul PUK, esti norocos. Daca nu, trebuie sa accesezi site-ul operatorului de telefonie mobila si sa cauti informatiile necesare, cele ce te ajuta sa deblochezi cartela. PUK inseamna Personal Unblocking Key.

Advertisement

cod PUK

COD PUK in cazul DIGI MOBIL

Daca pe ecran apare “Cartelă USIM blocată” sau “Introdu codul PUK” – înseamna ca ai
introdus trei coduri PIN greșite. Daca ai introdus 10 coduri PUK greșite, cartela USIM se blochează definitiv și nu mai poate fi folosită. In orice caz ai fi, trebuie sa apelezi serviciul clienți, la numărul 031 400 7777 sau *777.

Dupa ce ai apelat unul dintre numerele de mai sus, trebuie sa apesi pe tastele:

2 / situatii tehnice
1 / telefonie mobila
3 / blocare SIM, deblocare SIM / codul PUK
2 / deblocare SIM sau codul PUK
Tastezi numarul tau de telefon si apoi apesi pe #
Introduci CNP-ul titularului abonamentului si apoi apesi pe tasta #
Vei fi preluat de un operator si iti va oferi codul PUK.

Advertisement

Afla codul PUK de la ORANGE

Orange iti pune la dispozitie mai multe posibilitati. Cea mai simpla este de a intra pe site-ul lor (fiind conectat acolo cu codul de client) si de  a interactiona cu asistentul virtual pe nume Djingo.

Sau suni la 0374300300 / iti instalezi pe telefon aplicatia My Orange si de acolo iti iei codul PUK aferent cartelei SIM. Pe telefon, deschizi aplicatia de telefonie si tastezi 100#. Selectazi 4 “abonamentul meu” / “optiuni si blocare numar” / 5 “afla codul PUK”.

Mai departe, trebuie sa introduci numarul de telefon pentru care doresti sa afli codul PUK si parola Orange.

Advertisement

Afla codul PUK de la Telekom

Daca esti abonat Telekom, va trebui sa apelezi 1234. Daca nu ai acces la retea, trebuie sa suni (din oricare alta retea) la sau 021.404.1234 sau 0766.12.1234 .

Cum afli cod PUK daca esti la Vodafone

Si in acest caz, operatorul de telefonie mobila iti pune la dispozitie un numar de contact pe care va trebui sa-l apelezi si sa urmezi anumiti pasi pentru a intra in legatura cu o persoana. Pe telefonun conectat la o retea Vodafone, tasteaza *222. Daca nu poti folosi reteaua Vodafone si ai acces la un telefon in alta retea, va trebui sa formezi 0372022222.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des