Connect with us

Stiri despre telefoane

Aplicatia aceasta iti arata calitatea aerului din orasul tau

Published

on

Aplicatia aceasta iti arata calitatea aerului din orasul tau, este disponibila gratuit in Google Play si se numeste QAir AirVisual /Air Quality. Are in acest moment peste 5 milioane de utilizatori si nota aproape maxima, 4.9 din 5, destul de rar sa gasesti o aplicatie cu un asemenea rating.

Aceasta aplicatie isi propune sa informeze utilizatorii despre calitatea aerului in timp real, astfel incat acestia sa poata lua decizii informate cu privire la activitatile in aer liber si sa isi protejeze sanatatea.

Printre altele, iti arata in timp real si istoric pentru:

Advertisement
  • PM2.5 PM10- Cel mai periculos indice de poluare posibil, particulele în suspensie.
  • SO2 – Dioxid de sulf
  • O3 – Indice ozon
  • NO2 – Indicele dioxid de azot
  • CO – Monoxid de carbon

Instalarea este simpla, nu ai nevoie neaparat de un cont, poti vedea datele actualizate accesand ca simplu utilizator, fara sa te loghezi. Ai si posibilitatea de a conecta un dispozitiv pentru masurarea calitatii aerului, insa pe noi ne intereseaza mai mult sa vedem valorile. Poti alege locatia manual, sau poti cauta pe harta zona care prezinta interes pentru tine.

Aplicatia ofera informatii pentru majoritatea oraselor din Romania, colectand date de la un numar mare de senzori. In Bucuresti, de exemplu, exista o abundenta de astfel de senzori care furnizeaza date. Totusi, nu doar capitala Romaniei este acoperita, informatii in timp real sunt disponibile pentru o multitudine de orase.

AirVisual utilizeaza date de la senzori si statii de monitorizare a calitatii aerului din intreaga lume pentru a furniza informatii in timp real cu privire la calitatea aerului. Aceste informatii sunt prezentate sub forma unui indice al calitatii aerului (AQI) care variaza de la 0 la 500, unde valorile mai mici indica o calitate mai buna a aerului.

Utilizatorii pot seta alerte pentru a fi notificati atunci cand calitatea aerului depaseste anumite nivele. Acest lucru este deosebit de util pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cu alte afectiuni de sanatate care pot fi agravate de calitatea slaba a aerului.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des