Connect with us

Aplicatii telefoane Android

Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android

Published

on

Blackmagic Design, renumit pentru camerele sale digitale de înaltă calitate și software-ul de editare video DaVinci Resolve, a lansat recent o aplicație avansată de cameră pentru telefoanele noastre cu Android.

Are controale video profesionale, fiind acum disponibilă gratuit in Google Play.

Aplicația Blackmagic Camera pentru Android permite înregistrarea video la rezoluții de până la 8K pe dispozitivele compatibile, oferind un control complet asupra setărilor camerei.

Advertisement

Putem ajusta viteza obturatorului, ISO, balansul de alb, nuanța și pot folosi LUT-uri 3D pentru a îmbunătăți calitatea imaginii. Aplicația suportă codec-ul H.265 și permite alegerea între spațiile de culoare Rec.709 și HLG10.

Pentru cei familiarizați cu utilizarea camerelor profesionale, aplicația oferă toate instrumentele necesare, de la histograme și măsurători audio la asistarea focalizării și ghidaje de cadre, are și o interfață extrem de avansată.

Trebuie menționat că aplicația nu poate depăși limitările hardware ale telefonului. De exemplu, pe un Galaxy S23 Ultra, se poate înregistra video la rezoluție 8K, în timp ce pe un Pixel 8 Pro, rezoluția maximă este de 4K.

Advertisement

Aplicația funcționează cel mai bine cu telefoane Samsung și Google, fiind compatibilă doar cu modelele recente de flagship-uri.

Pentru cei care folosesc DaVinci Resolve, aplicația oferă o funcționalitate suplimentară: posibilitatea de a încărca direct înregistrările în cadrul unui proiect specific.

Prin autentificarea în contul Blackmagic, toate filmările realizate pot fi transferate automat într-un proiect DaVinci Resolve, simplificând astfel fluxul de lucru pentru utilizatorii acestui software de editare video.

Advertisement

În aprilie, la NAB Las Vegas, Blackmagic a prezentat pentru prima dată aplicația sa de cameră pentru Android, promițând să aducă controale video profesionale pe telefoanele Android de top. Două luni mai târziu, aplicația este acum disponibilă gratuit pe Google Play Store.

Lansarea vine într-un moment în care mulți fotografi și videografi caută soluții avansate pentru înregistrarea video pe telefoanele lor Android.

Deși multe telefoane Android, în special cele de la Samsung și Xiaomi, oferă deja moduri Pro cu controale avansate, aplicația Blackmagic Camera aduce aceste funcționalități și pe telefoanele Pixel, oferind o alternativă puternică la aplicațiile native de cameră.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des