Acasă Aplicatii telefoane Android 2021 Aplicatia care-ti arata cat este de poluat orasul tau, in Romania

Aplicatia care-ti arata cat este de poluat orasul tau, in Romania

0

Aplicatia care-ti arata cat este de poluat orasul tau, in Romania

Am instalat si am testat 2 aplicatii, ambele gratuite in Google Play. Este vorba despre Airly, dar si despre Air Quality | AirVisual, cea pe care o voi prezenta in acest articol.

Aceasta acopera cele mai multe orase din Romania si ne arata datele culese de foarte multi senzori. Si daca stai in Bucuresti, orasul este impanzit de astfel de senzori. Nu numai Capitala Romaniei, sunt disponibile date din foarte multe orase, in timp real.

Exista doua modalitati de conectare. Fie alegi sa activezi locatia si automat vei primi datele din zona ta, fie cauti manual localitatea in care traiesti.

Aplicatia ofera posibilitatea de a vedea in panoul de notificari datele referitoare la poluare, chiar daca este oprita.

Pe langa nivelul de poluare si alte date, Air Quality | AirVisual, ofera sfaturi legate de ceea ce ar trebui sa faci in cazul in care nivelul de toxicitate depaseste limitele admise. Nu lipsesc nici date despre temperatura aerului sau prognoza pentru perioada urmatoare.

Sursa acestor date provine de la Rețeaua Naționala de Monitorizare a Calitații Aerului (calitateaer.ro), portal intretinut de Guvernul Romaniei.

Daca limitele sunt depasite, acestea vor fi afisate cu galben sau mai rau, cu rosu. Monitorizeaza in fiecare ora si arata istoric pentru:

  • PM2.5 PM10- Cel mai periculos indice de poluare posibil, particulele în suspensie.
  • SO2 – Dioxid de sulf
  • O3 – Indice ozon
  • NO2 – Indicele dioxid de azot
  • CO – Monoxid de carbon

La ora la care scriu acest articol, se pare ca in Predeal (!) situatia este cea mai grava, probabil ca este trafic intens in zona respectiva (vineri la pranz) si ca senzorii inregistreaza un nivel alarmant de poluare. Ce buna ar fi fost o autostrada…

Aplicatia este complet gratuita si poate fi instalata de AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here