Connect with us

Stiri despre telefoane

Aplicatia de verificare certificat verde cu telefonului mobil

Published

on

Aplicatia de verificare certificat verde cu telefonului mobil – Probabil ca deja detineti un astfel de certificat, procedura de obtinere nu este chiar simpla si nici nu merita acum un tutorial. Insa, am sa va arat cum puteti sa instalati si sa utilizati aplicatia dezvoltata de catre STS Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Aceasta aplicatie este oficial disponibila in magazinul Google Play, nu este nimic secret, oricine o poate avea. Insa, are ceva masuri de securitate si spre exemplu, nu am putut face capturi de ecran in intermediul ei, iti este interzis asa ceva. Asta pentru ca agentii de securitate sa nu fie acuzati ca au facut capturi de ecran….

Probabil ca este una dintre aplicatiile pe care le folosesc si agentii de securitate prezenti la intrarea in spatiile comerciale, acolo unde este necesar acest certificat verde pentru acces. Check DCC este denumirea ei si poate fi descarcata gratuit.

Advertisement

Aplicatia de verificare certificat verde cu telefonului mobil

Desi agentii de securitate nu au voie sa-ti ceara date suplimentare in vederea identificarii, aplicatia aceasta se pare ca nu ar respecta legislatia europeana GDPR. Cand este utilizata, apar anumite date personale. Nume, prenume si data nasterii. In comentariile in pagina aplicatiei, cineva spunea ca este vizibil si CNP-ul, insa nu este asa.

Aplicatia de verificare certificat verde

Dupa instalare, apare o pagina principala care ne cere sa scanam certificatul prezentat. Apasam pe “verificare”, acordam accesul la camera foto si scanam codul QR ce apare pe certificatul verde. Apoi, automat, pe ecranul telefonului vor aparea date legate de persoana.

Data la care a fost vaccinata, numarul de doze si producatorul serului, daca certificatul a fost obtinut ca urmare a trecerii prin boala, a unui test rapid sau a vaccinarii. Alte date importante nu sunt vizibile. Mai exista o zona de setari in care putem alege limba (romana sau engleza), putem citi politica de confidentialitate si conditiile de utilizare sau avem posibilitatea de sincronizare cu backend-ul national.

Advertisement

Interesanta este si sectiunea de reguli nationale, putem selecta una dintre tarile din Europa si sa citim regulile care se aplica acolo sau la intrarea in tara respectiva. Reguli bune de stiut in momentul in care calatoresti cu avionul sau vrei sa treci granita cu masina. Fiind o aplicatie dezvoltata si publicata de STS Serviciul de Telecomunicatii Speciale, putem avea invredere in informatiile de acolo.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    decembrie 8, 2021 at 06:55

    Daca ai un amarat de smartphone trec secunde bune pana focalizeaza camerele acel QR code.
    Agentii de securitate au telefoane slabuțe si se vede asta pt ca incep sa se faca cozi pana verifica ei cu aplicatia aia. Unele moll-uri/magazine mari au început sa aiba dispozitive speciale pt asa ceva si se cunoaște pt ca verificarea se face instantaneu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171