Aplicatii auto pe telefon, mufa OBD, testere, diagnoza si coduri radio

nofollow
nofollow

Aplicatii auto pe telefon, mufa OBD, testere, diagnoza si coduri radio, aplicatii ce sunt destul de utile pentru pasionati si nu numai, ele au “explodat” o data cu telefoanele mobile inteligente, cu un simplu adaptor Bluetooth poti afla destul de multe informatii despre masina ta, poti afla daca ai erori stocate in calculatorul masinii si eventual le poti sterge, afli in timp real diferite informatii legate de motor sau alte componente, sunt aplicatii care pot da kilometrajul masinii inapoi desi este ilegal sa faci asa ceva si imoral…

OBD = On Board Diagnostic

Iata si un clip in care vedeti cum cineva da inapoi kilometrajul masinii folosind un telefon, o aplicatie conectata prin Bluetooth la unitatea masinii. Este ilegal sa faceti asta si nu voi dezvalui care este aplicatia!

In curand voi cumpara si eu un modul Bluetooth ce se conecteaza la mufa OBD a autoturismului si voi face un tutorial in care am sa va arat cam ce anume puteti face cu acest modul si cu aplicatiile compatibile, in general masinile fabricate dupa anul 2000 au aceasta mufa OBD ce este situata in masina, insa locul difera de la model la model si de la producator la producator. Tot la momentul respectiv voi prezenta si dispozitivele ce se conecteaza prin Bluetooth la masina, preturile pornesc de la 50 de lei.

Am gasit in Google Play o aplicatie pe care o consider destul de utila, ea va arata unde anume este situat portul OBD in functie de masina, baza de date este destul de stufoasa si regasim acolo inclusiv detalii legate de Dacia Logan!

CITESTE SI:  Calendarul menstruatiei, o aplicatie buna pe telefon, numai pentru fete

Unde e priza OBD2? (link)

Este numele aplicatiei, am gasit rapid si detalii legate de masina mea desi stiam unde anume este amplasata aceasta mufa. Atentie, dupa ce selectati marca si modelul masinii, apasati ok si apoi vi se va deschide o reclama. Nu apasati pe “x” pentru a o inchide deoarece va trimite spre Google Play pentru a instala alta aplicatie! Este suficient sa asteptati cateva secunde pentru a disparea reclama si apoi veti vedea unde anume este amplasata mufa !

Aplicatii auto pe telefon, mufa OBD, testere, diagnoza Aplicatii auto pe telefon, mufa OBD, testere, diagnoza si coduri radio

Astfel, am aflat ca masina mea (Renault Laguna) are mufa OBD situata in spatele scrumierei. Orientativ, asa arata dispozitivul Bluetooth care se conecteaza la mufa respectiva:

Aplicatii auto pe telefon, mufa OBD, testere, diagnoza si coduri radio

Torque Lite (OBD2 & Car) (descarca) este probabil cea mai buna aplicatie cu care va veti conecta la calculatorul masinii, exista o varianta gratuita si una ce ofera mai multe posibilitati dar care costa 15 lei.

Prezentarea sumara a aplicatiei:

O aplicatie care chiar m-a ajutat este “Renault Radio Calculator” (descarca), te ajuta sa gasesti repede codul de securitate al unitatii audio, asta in cazul in care ai scos bateria si unitatea s-a resetat. Pe langa acestea, mai sunt aplicatii care te ajuta sa afli detalii complete legate de masina ta prin introducerea codului VIN (Vehicle Identification Number) daca ai noroc vei afla daca masina ta este sau nu in baza de date a masinilor furate, daca are numarul de km reali, data fabricatiei, dotarile, imagini cu masina din arhiva, informatii despre accidente si coliziuni dar si alte informatii utile!

8 COMMENTS

  1. Folosesc de 1an un adaptor Bluetooth odb 2 împreună cu aplicația torque dar varianta cu bani cea lite nu te lasă să faci nimic
    Îți găsește erori și te trimite pe net pt a interpreta codul de eroare respectiv, le poți șterge. În plus se mai pot descarca ceva moduri pt consum senzori. Cel mai tare este faptul ca îți înregistrează pe google map pe unde circula mașină și unde se afla pe harta în timp real. Dacă îți fura mașină și este adaptorul la locul lui o găsești în 10 secunde

  2. Salut! Si eu vreau sa cumpar asa ceva, dar nu sigur daca este bun de ceva. Abia astept review – ul tau. Te rog sa incluzi daca se poate sa iti arate pe telefon consumul de carburant in timp real. Multumesc!

  3. Eu am o mufa bluetooth si folosesc Torque PRO pentru diagnostic la masina. Imi mai resetez o eroare care stiu ca apare din cauza stilului de condus si nu de la defectiuni.
    Stie sa faca multe insa nu am intrat foarte tare in optiuni, m-am limitat la citirea erorilor stocate si resetare.

  4. Arata consumul in timp real, si mult mai multe. Temperatura motorului, tensiunea din baterie, viteza reala data de colculatorul masinii, rpm, etc. Citeste cam toti senzorii masinii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here