Acasă Aplicatii pentru telefoane Android Aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva?

Aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva?

6

Aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva? Ideea acestui articol este una simpla, ma uitam putin peste statisticile de trafic androidro.ro si am observat ca din google se intra pe acest site cautand diverse metode de a raci un telefon mobil.

Este foarte simplu sa racesti un telefon mobil, este logic ca procesorul este cel ce se incalzeste si trebuie sa facem ceva:

Il desfaci din suruburi, scoti carcasa si bagi aspiratorul in priza. Apoi, pui la aspirator peria cea mica si incepi sa-l aspiri in interior. Iei tot praful de pe cooler, de pe restul pieselor, eventual in cazul in care te pricepi, poti desface coolerul si sa vei daca mai are pasta de racire. Daca nu mai are, poti pune tu din nou, asta dupa ce o indepartezi pe cea veche si cureti locul bine. Asta este totul! Nu uita sa pui suruburile bine la loc!

Ce bine daca ar fi fost asa si daca puteam face unui telefon mentenata pe care o facem unui PC!

Din pacate, sunt numai vise si NU ai cum sa racesti un telefon mobil, orice ai face. Stim ca sunt pe piata unele telefoane mobile cu probleme, in special au fost cateva procesoare Snapdragon care aveau probleme cu tempperatura. Problemele erau atat de mari incat telefonul intra intr-un mod in care nu mai putea fi folosit.

aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva?

Mai exista categoria telefoanelor care isi regleaza automat luminozitatea pentru a nu se incalzi excesiv. Asta inseamna ca ecranul nu va mai fi atat de iluminat si acest aspect poate fi unul deranjant.

O alta categorie este cea a telefoanelor care se incalzesc orice ai face, ajung pur si simplu sa friga sau sa devina incomode in utilizare sau atunci cand utilizatorul are o conversatie telefonica prelungita.

Probleme mari nu sunt, adica piesele interne nu cedeaza, insa cedeaza nervii utilizatorului. Majoritatea telefoanelor au un fel de cooler in interior, acesta ajuta la disiparea caldurii si impiedica procesorul sa se incinga.

Rezolvare nu prea exista, da, sunt aplicatii care racesc telefonul sau cel putin sustin ca fac asta! Dar cum o fac, o fac bine?

Eu nu folosesc asa ceva, ele nu fac decat sa opreasca anumite procese care ruleaza in fundal si astfel, procesorul nu mai este solicitat foarte mult si teoretic, telefonul nu se mai incinge.

Nimic mai mult, totul este teoretic. Practic, rezultatele lasa de dorit. In concluzie, nu prea ai ce sa-i faci!

aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva?

Insa, au aparut pe piata tot felul de solutii minune, exista chiar si cooler pentru telefonul mobil. In imaginea de mai jos (si sus) vedem cum arata un astfel de dispozitiv.

aplicatii care racesc telefonul mobil, exista asa ceva?

Daca tot aminteam de aplicatiile care “racesc” telefonul mobil, acestea sunt aici. Insa nu uitati, mare lucru nu puteti face, telefonul se incinge…asta e!

6 COMENTARII

    • CM Security mi se pare chiar bun , am incercat multi antiviruși la un alt telefon care am descărcat ceva apk. și chiar daca am resetat telefonul de peste 10 ori când mă conectam la net îmi intra reclame etc. Iar toți antivirușii pe care i-am incercat , au identificat virușii și îmi arată că le-au șters și după un minut iar erau acolo :p și cu CM SECURITY i-am șters definitiv ! :))

  1. Metoda simpla: vara, jucati-va mai mult in masina, sub protectia salvatoare a aerului conditionat. La mine se simte diferenta fata de situatiile cand ma joc acasa, la 40 de grade. 🙂 🙂 🙂 Altceva n-aveti ce face, la jocuri 3D se incalzeste telefonul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here