Ce aplicatii sa NU instalezi pe telefonul tau cu Android- Daca in mod obisnuit discutam despre aplicatiile Android care sunt cu adevarat utile si care merita a fi instalate pe telefon, in acest articol, vom face exact invers. Mai excat, incercam sa aflam ce tip de aplicatii nu ar trebui sa fie prezente in telefonul nostru cu Android.
Din pacate, sunt multi utilizatori de telefoane mobile care nu cunosc cateva aspecte elementare. Si in special, este vorba despre persoanele mai in varsta sau de catre cei mai mici utilizatori. Fara sa fie atenti la anumite aspecte, instaleaza tot felul de aplicatii. Acestea, se pot dovedi de multe ori, rau intentionate. Te poti trezi cu reclame direct in interfata de utilizator (fara sa rulezi o aplicatie), iti umpli memoria si ingreunezi sistemul de operare sau chiar poti sa constati ca o anumita aplicatie, pur si simplu nu poate fi stearsa.
Daca ai intampinat o astfel de problema in care o aplicatie nu poate fi dezinstalata, exista o metoda sigura. Accesezi Google Play, cauti aplicatia respectiva si apoi, apesi pe “dezinstalati”.
Inainte de a instala o aplicatie, foloseste functia de cautare de pe telefonul tau. Este foarte posibil ca cele mai simple, sa fie deja preinstalate de producatori. De fapt, aproape toate telefoanele au disponibile functii precum lanterna, calculator, manager de fisiere, cleaner, booster sau inregistrare de voce.
Astfel de aplicatii sunt disponibile si in Google Play. In mod ciudat, ele au foarte multe descarcari la activ. Spre exemplu, numai aplicatiile de tip “lanterna” au insumate, sute de milioane de instalari. Daca le mai adaugam si pe restul, ajungem la cateva date fabuloase. Clean Master Phone Boost, este o aplicatie care are peste un miliard de instalari!
Daca ai nevoie sa folosesti telefonul pe post de lanterna, pur si simplu, gliseaza in jos bara de notificari. Acolo, vei descoperi lanterna. Este gratis, instalata deja in sistemul de operare, nu ocupa loc si este sigura. Cauti pictograma, apesi pe ea si ai la dispozitie o lanterna. In functie de telefon sau de interfata, poti chiar regla intensitatea luminii.
Cleaner si booster? Personal, nu mai folosesc de mult astfel de aplicatii. Nu prea fac nimic, iti instaleaza suplimentar alte fisiere, widgeturi sau chiar si alte aplicatii. Noile versiuni de Android sunt foarte bine optimizate si nu necesita o astfel de aplicatie. Daca totusi vrei sa faci ceva util, opresti telefonul si il repornesti. In acest mod, ai cea mai buna aplicatie de tip cleaner sau booster. Vrei sa afli ce se mai petrece in interiorul telefonului tau, cauta in meniu.
Majoritatea trminalelor mobile, au deja functii care se ocupa de spatiul de stocare, de acumulator, fisiere sau poze duplicate, etc. Denumirea acestor functii, poate diferi in functie de telefon. Dar, de cele mai multe ori, exista asa ceva in meniul telefonului.
Manager de fisiere. Valabil si in acest caz. Fie ca discutam despre Files GO de la Google, “fisierele mele” sau pur si simplu despre aplicatia “manager de fisiere”, le gasiti gata instalate pe telefonul tau. Aici, ai la dispozitie diverse categorii. Imagini, videoclipuri, audio, descarcari, documente, fisiere apk, etc. Cauta prim meniul de aplicatii sau prin setari inainte de a instala ceva.
Este valabil si pentru aplicatii ce se ocupa de inregistrarea de voce, calculator, ceas, alarma sau cronometru. De altfel, daca nu gasesti alarma sau cronometru, ele sunt deja incluse in aplicatia “Ceas”. Sunt acolo, nu trebuie sa mai instalezi altele. Nu recomand (cu mici exceptii) nici aplicatiile care promit ca pot mari sunetul in difuzorul principal, cele ce se ocupa de acumulator sau de display. Sunt componente care nu pot fi reparate cu ajutorul unei aplicatii!
Daca totusi nu te poti abtine, cauta in Google Play, fisierele care sunt dezvoltate de catre Google, Samsung, Microsoft, Xiaomi, sau de catre alte companii de incredere.