baterie

De ce nu vrea Apple sa folosim cabluri USB-C Android

De ce nu vrea Apple sa folosim cabluri USB-C Android

De ce nu vrea Apple sa folosim cabluri USB-C Android sau mai corect spus, destinate telefoanelor ce ruleaza acest sistem de operare. Asa cum deja stiti, noua gama iPhone 15 nu mai poate utiliza mufa de incarcare si cablul Lightning.

Au fost oarecum fortati de anumite reglementari sa treaca si ei la USB-C. Insa, acum ne spun ca nu chiar orice cablu de acest gen poate fi utilizat pentru incarcarea telefoanelor si recomanda folosirea unui accesoriu original? De ce asta? Pentru ca sa vanda si ei mai multe cabluri (care nu cred ca sunt foarte ieftine)?

Motivul ar fi altul! Unele magazine Apple din China au inceput sa avertizeze clientii sa nu foloseasca cabluri de incarcare Android pentru noile modele iPhone 15, deoarece ar exista riscuri de supraincalzire.

De ce nu vrea Apple sa folosim cabluri USB-C Android

Aceste avertismente au fost facute publice initial de un magazin Apple din Foshan, provincia Guangdong. Acesta a atras atentia asupra diferentelor dintre aranjamentele de pini (din cauza spatiului usor mai mic intre conectorii cu 9 pini si cei cu 11 pini) ale cablurilor Android si ale celor de la Apple, sugerand ca folosirea unui cablu Android ar putea duce la probleme de supraincalzire.

De ce nu vrea Apple sa folosim cabluri USB-C Android

Alte magazine Apple au emis avertismente similare, ceea ce a dus la speculatii ca aceasta ar putea fi o strategie de a incuraja cumpararea cablurilor oficiale Apple, care sunt de obicei mai scumpe.

Criticii se intreaba daca aceste avertismente sunt motivate de autentice preocupari de siguranta sau daca sunt doar o tactica de a impulsiona vanzarile de accesorii Apple. Pana acum, compania nu a oferit nicio clarificare oficiala in aceasta privinta.

Uniunea Europeana a impus un standard pentru incarcatoarele de telefoane mobile, obiectivul fiind acela de a reduce deseurile electronice si de a face viata mai usoara pentru consumatori, permitandu-le sa foloseasca un singur tip de incarcator pentru mai multe dispozitive. Cine nu se conformeaza, nu mai poate vinde in UE!

sursa