Connect with us

Stiri despre telefoane

Atentie la televizoarele SMART, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice

Published

on

Televizoarele de tip SMART sunt vulnerabile la atacuri cibernetice, la aceasta concluzie au ajuns cei de la Bitdefender. In cadrul analizei pe care au facut-o au inclus si alte gadgeturi din categoria Smart Home. Riscuri de securitate mai prezinta si prizele inteligente, routerele, camerele de supraveghere prin IP sau sistemele DVR (Digital Video Recorder).

Spre exemplu, Bitdefender a observat anul trecut ca dispozitivele IoT (ve expic mai jos ce inseamna asta), cum ar fi televizoarele inteligente si prizele inteligente, au fost tinta unor atacuri cibernetice cu diferite scopuri, in functie de tipul de dispozitiv.

Aceste atacuri au fost realizate in principal folosind vulnerabilitati si expuneri comune deja cunoscute, denumite CVE-uri (Common Vulnerabilities and Exposures), care sunt incluse in kiturile automate de atac. Desi atat producătorii de dispozitive IoT, cat si atacatorii sunt constienti de existenta acestor vulnerabilitati, poate dura un timp pentru ca furnizorii de firmware sa evalueze, sa remedieze si sa furnizeze solutii pentru dispozitivele deja implementate in casele noastre, acelea pe care le dorim a fi SMART. sursa

Advertisement

Atentie la televizoarele SMART, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice

In acest timp, infractorii cibernetici ar putea exploata aceste vulnerabilitati si sa lanseze atacuri asupra dispozitivelor inteligente vulnerabile din casele noastre. Ramasesem dator cu raspunsul la intrebarea: ce inseamnaIoT.

Atentie la televizoarele SMART, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice – Ei bine, este vorba despre conceptul de a conecta obiecte cotidiene la internet, cum ar fi electrocasnicele, dispozitivele de iluminat, senzorii, televizoarele SMART etc., pentru a le permite sa comunice intre ele si sa trimita sau sa primeasca date. Scopul este de a crea un mediu in care obiectele fizice sunt integrate intr-un sistem mai mare, astfel incat sa poata fi controlate si gestionate de la distanta prin intermediul internetului. Mai exact, sa poti aprinde lumina cand esti plecat in concediu.

Ce putem face?

Advertisement
Recomandări pentru utilizatori Explicație
Utilizatorii casnici și angajații trebuie să mențină dispozitivele IoT actualizate. Este important să fie atenți si sa va asiguratica firmware-ul este la zi.
Cele care nu primesc actualizări de securitate trebuie înlocuite cu modele noi. Dispozitivele mai vechi care nu primesc actualizări de securitate trebuie înlocuite cu modele noi care primesc actualizări pentru a îmbunătăți securitatea rețelei.
Ar trebui să fie izolate pe o rețea de oaspeți dedicatădicata. Aceasta ajută la reducerea riscului de compromitere a altor dispozitive din rețeaua principală.
Actualizările de securitate trebuie instalate imediat ce devin disponibile. În cazul în care furnizorii lansează actualizări, acestea trebuie instalate imediat pentru a remedia vulnerabilitățile.
Este recomandat să utilizați rutere sau gateway-uri cu securitate integrată. Oferă niveluri suplimentare de securitate pentru rețea, reducând riscul atacurilor cibernetice.
Rețeaua de acasă ar trebui verificată cu un scanner pentru a identifica dispozitivele vulnerabile. Daca un gadget prezintă vulnerabilități de securitate trebuie remediat sau înlocuit.
Este important sa le tineti conectate la internet numai cand este necesar Acest lucru reduce riscul de a fi ținta atacurilor cibernetice.

 

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171