Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce nu ti se spune despre televizoarele Smart Android

Published

on

Televizoarele Smart Android au reusit sa aiba o cota de piata uriasa. Daca ne uitam peste oferta magazinelor, vom constata ca ofertele sunt numeroase si cele cu acest sistem de operare acopera o buna parte. Produse de companii mai mari sau mai mici, mai ieftine sau mai scumpe, mai dotate sau mai putin dotate.

In special, ele au prins multumita acestui sistem de operare, adica Android. Sistem de operare cu o mai mare flexibilitate, multiple aplicatii disponibile, functii interesante si preturi mici. Insa, ce nu ne spun magazinele sau producatorii?

Am o oarecare experienta cu televizoarele Smart Android si pot spune ca stiu despre ce este vorba. Recent, a trebuit sa-mi cumpar un alt televizor si am ales unul cu Android. Nu este vorba despre ce am cumparat, nu (prea) are legatura producatorul cu subiectul articolului. Anterior, am avut un Horizon, dar fara Android. Ok, cateva zile am studiat ofertele online, am fost si in cateva magazine si am tras concluziile de mai jos.

Advertisement

Televizoarele Smart Android – despre

  • Peste tot, atentia ne este atrasa de tot felul de denumiri de marketing si functii pe care le vom folosi maxim de 2 ori.
  • Ni se prezinta tehnologiile prezente, dar care nu fac mare lucru. Fie nu se observa, fie sunt inutilizabile. Dar dau bine pe cutiile colorate si pe descrierile produselor.
  • Cutii colorate cu multe logo-uri, majoritatea puse acolo sa de distraga atentia de la alte aspecte, mult mai utile (va spun la final care sunt).
  • M-au terminat cu rezolutii 4K, HDR10, Inteligenta Artificiala, HLG, rame inguste ale ecranelor.
  • Tot pe cutie, sunt trecute denumirile de marketing le tehnologiilor prezente. Suna pompos si te gandesti la ceva WOW. In realitate, nu este nimic WOW.

Televizoarele Smart Android

Eu stiam ce cumpar, urmarisem recenzii, eram constient ca modelul ales are ceva light bleeding / backlight leaking / cloud effect sau cum se mai numeste. TV-ul are diagonala mare, 140cm si a costat 1600 lei. Nu prea are cum sa nu aiba la astfel de pret.

Cum ti-l testeaza baiatul de la magazin? Normal ca nu sta dupa tine sa instalezi aplicatii de testare a ecranului sau a sunetului. In magazine efectul descris anterior este aproape invizibil, desi el exista. Se observa intr-un loc intunecat. De regula, iti pune un stick cu un promo pe fond deschis si totul este ok. Repet, nu ma plang de bleeding, 99% dintre televizoarele LCD il au, mai pronuntat sau mai putin pronuntat. Poate chiar si la producatorii de top apare. Trecem peste acest efect si discutam despre altceva.

Televizoarele Smart Android – functii partial inutile

  • Vei vedea ca pe cutie, scrie mare de tot 4K. La fel scrie si in dreptul specificatiilor sau in dreptul materialelor promotionale. Pe internet, sunt randate pe display imagini uimitoare, la fel si in magazine.
  • Ce nu ti se spune sau ce trebuie sa stii. Continutul 4K este spre deloc! Cate clipuri de pe YouTube sunt 4K? Cate aplicatii de streaming suporta si redau filme 4K? Cate posturi TV emit in 4K? Putine, raspuns valabil peste tot. Da, in 4K se vad superb, dar mai greu cu continutul.
  • Daca un clip video este 720p sau 1080p, asa il vei vedea. TV-ul nu o sa ti-l ridice la 4K (televizoarele acestea mai de buget). Valabil si pentru posturile TV. Emite 1080p, asa o sa-l vezi si tu.
  • HDR 10 si HLG. Majoritatea televizoarelor de buget, sunt capabile de asa ceva. Un clip pe Youtube se va vedea fantastic in HDR, la fel si un film pe Netflix. Este diferenta de la cer la pamant. Inclusiv televizorul acesta suporta si reda continut HDR. Se vede extraordinar.
  • Insa, cate clipuri sunt in HDR pe YouTube? Cate filme pe Netflix sunt HDR? Emite vreun canal TV si in format HDR? Pe niciun post TV nu vei vedea HDR, pe YouTube va trebui sa le cauti (nu sunt foarte multe). Pe Netflix sunt, insa nu foarte multe.
  • Inteligenta Artificiala si tot felul de tehnologii pompoase. Nu ai nevoie de ele. Ai nevoie de un Android cat mai nou, de un procesor cat mai puternic si de un GPU cat mai rapid. Uita-te dupa asta, nu dupa denumiri de marketing.
  • Sunet Dolby / DTS. Aici nu este nimic fals. Majoritatea televizoarelor se aud bine. Spre exemplu, acesta se aude incredibil, are un bass excelent.

As putea sa mai dau exemple, dar cred ca ati inteles despre ce este vorba. Incercati sa vedeti peste cutiile colorate, mai departe de denumirile de marketing. Toate au HDR, toate sunt 4K, nu mai suntem in anul 2010. Trebuie sa te interesezi despre versiunea sistemului de operare Android, despre procesor, RAM, ROM, GPU, despre rata de refresh a ecranului si despre tehnologia folosita. Nu cauta pana in 2000 de lei un televizor cu display de vis si fara light bleeding, cu greu vei gasi.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
20 Comments

20 Comments

  1. Anonim

    august 26, 2021 at 15:19

    Părerea mea personala
    OLED+Google Chromecast TV sau Xiaomi MI TV Box

  2. Florin

    august 26, 2021 at 16:05

    Foarte bun articolul. Respect!

    • Dinu

      august 26, 2021 at 17:14

      Eu…să dau bani pe un tv Horizon? Cum ai putut? Apoi…android pe tv e pentru cine stie ce si cum ! Pe Kodi sau Stemio ai continut 4k! Dar…trebuie să le “cunoști”! La ora actuală…merita luat ceva de la Philips…cu android ! Sau…tv stick sau Mi tv box, de la Xiaomi ! Sau Beelink😜 !

      • Cosmin

        august 26, 2021 at 19:37

        Crede-ma ca se vedea impecabil acel Horizon de 108. Fara light bleed. Era perfect. In afara de sunet, dezastru. Partea de smart asa si asa, adica YT si Netflix. Avea propriul magazin de aplicatii, dar nu aveai ce sa instalezi. Partea de imagine de nota 10.

  3. Marius Cucu

    august 26, 2021 at 17:30

    Eu mai testez televizoare din cand in cand. In mare parte ai dreptate, dar ai si pretentii destul de mari de la televizoare de buget. Altfel, procesorul ala cat mai puternic este, de fapt, un mediatek ieftin pe mai toate.

    • Ion

      august 28, 2021 at 13:11

      Ba Cucule, ești și rămâi o petardă

      • Louisville

        septembrie 2, 2021 at 11:42

        Bine spus! Nu prea ne interesează părerea ta de muc.

    • Silviu

      octombrie 1, 2021 at 20:26

      Cosmin , mi ar placea sa citesc un articol despre conținut 4k . Am cumpărat recent un 4k cu android , chiar un Horizon și simt lipsa acestui conținut . Poate ai ceva de spus în domeniu ?

      • Cosmin

        octombrie 1, 2021 at 20:56

        Pai da. Lipsa continut. Unele clipuri pe youtube sau netflix. 4k la greu cam peste 10 ani. Pana atunci….

  4. Anonim

    august 26, 2021 at 22:01

    Am un LG ceva genul 4k din 2008 fara android….dar merge exact ca in prima zi…..nu are nici cel mai mic defect sau vreun pixel mort….deci 2008!!!! Ce e acum in magazine nu merită nici 200 de lei măcar…

    • Vali

      august 27, 2021 at 09:11

      Poate ai vrut sa spui 2018. Pentru ca ma indoiesc sa detii un 4k din 2008. In acel an poate doar prin laboratoare de dezvoltare puteai gasi un TV cu 4K.

  5. Alin

    august 26, 2021 at 23:11

    Un sistem de operare Android tv este de departe cel mai bun sistem creat pana acum pt tv ,numai ca nu prea este pt oricine si necesita ceva cunoștințe pt a-l configura cum trebuie. Spre exemplu am 2 android tv Sony si le am configurate cu aplicatiile necesare prin care pot viziona continut 1080p/4k la calitate net superioara Netflix si totul free ,si asta doar din telecomanda. Nu o sa dau detalii pt a nu incuraja pirateria si ca fapt divers am si netflix si hbo go dar le folosesc rar. Vorbesti de 4k si hdr aici si cica nu e continut 🙂
    Ce glumeț esti. Nu este continut pt cine nu are habar ce poate face pe un android tv (sau un mediabox andoid/ same shit) . Toate filmele pe care le vizionez sunt NUMAI 4K ,HDR 10 ,DOLBY..ETC
    Deci parerea mea este sa evitati sistemele android pt tv-uri daca stiti doar de youtube,netflix,hbo go etc pt ca nu sunt pt voi.

  6. Cosmin

    august 26, 2021 at 23:53

    Nu stiu daca sa ti dau dreptate. 90% cumpara un Android TV pt Netflix, HBO, Youtube si TV. Si din curiozitate ca na…e un Android. Exista o multime de formate 4K. Iti arat 4k filmat cu un telwfon care se vede mai prost fata de un 1080 filmat cu o camera profesionala. Identic si pentru filmarile HDR si pentru Dolby.
    Uite, eu pe canalul de Youtube, urc clipurile mele in 4k. Dar nu sunt filmate cu o camera 4k. Sunt filmate in 1080p si ridicate in Filmora la 4K.
    Eu vorbesc despre un 4k real, acolo unde vezi firul de par de pe piele si alte mici detalii fine.
    Am dreptate, continutul de acest gen este putin. Dar da, 4K numai cu numele este mai mult, dar un 4k slab. Identic si la HDR.
    Acum, un telefon poate filma HDR. Dar filmeaza ca o camera profi? Nicidecum.
    Deci, sa discutam despre adevaratul.4k. Ca asa, iti ridic in 5 minute un clip 480p la 2160p, dar tot praf ramane.

  7. Anonim

    august 27, 2021 at 01:50

    Corect, plus ca filmele sunt inca facute la culoare 8bit, deci bani aruncati pe smart tv. Cele hdr sunt puține de calitate, doar pe youtube, altfel hdr e mai slab ca un 4k sau full hd. Ai nevoie si de un ssd pt 120hz la tv, sau un blueray 4k hdr. Pt cinefili recomand un videoproiector, dar unul care nu face zgomot-rar găsești.

  8. Alin

    august 27, 2021 at 15:15

    Si eu vorbesc de 4k-uri reale adica de filme blueray 4k de capacităti 15-100gb ceea ce nu gasesti pe Netflix. Toate astea le pot vizualiza prin surse torenți dar direct din aplicație folosind telecomanda tv ( aplicatia kodi configurata cu addon-uri corespunzătoare) .Sunt 4k-uri exact ca si cum ar fi redate printr-un blueray disc si NU upscalate!
    Nu este prea usor de configurat pt cineva care nu a avut de a face niciodată cu asemenea aplicatii dar cu puțin efort se poate. De asemenea pt youtube exista SmartYoutube pt android tv ce ruleaza excelent orice 4k fara reclame ( precum yt paid)
    Si exemplele pot continua. Dar repet , nu este pt oricine

  9. Liviu

    august 29, 2021 at 21:48

    Nu înțeleg ce treabă are 4k cu sistemul de operare android.

    • Alin

      august 30, 2021 at 20:23

      Mai pe românește este singurul sistem prin care se pot pirata filme online (inclusiv 4k ) doar din telecomanda 😉
      La celelalte esti limitat in aplicatii de producator ( tizen,web os ,etc). Nu poti face decat ce vrea acesta acolo ,adica yt,netflix,hbo go si cam atat important.
      La android – nelimitat- ,desigur cu ceva efort

  10. Hhh

    septembrie 19, 2021 at 20:16

    Ce e cu siteul? Concediu? Un fan.

    • Cosmin

      septembrie 20, 2021 at 13:44

      I’ll be back… 😉

    • Alin

      septembrie 21, 2021 at 21:47

      Tot testeaza android tv-ul si nu mai are timp de alte alea 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des