Acasă Stiri Android Si Noutati Coronavirus afecteaza mult magazinele din China si livrarile

Coronavirus afecteaza mult magazinele din China si livrarile

5

Coronavirus afecteaza mult magazinele din China si livrarile

China este sub un mic asediu in aceasta perioada, virusul de care toata lumea se sperie (mai mult sau mai putin jutificat) a reusit sa inchida diverse fabrici de componente necesare in productia de telefoane mobile.

Sa nu mai discutam de companiile mai mici care fabricau si ele telefoane mobile. Stim deja ca in ultimii ani, “telefoanele chinezesti” oricum nu o duceau prea bine si se pare ca acest Coronavirus le-a “pus capac”.

Dar si marii producatori au anuntat deja un delay in livrari, la fel se intampla si in cazul magazinelor online din China, indiferent de denumirea acestora.

China este unul dintre motoarele economiei globale si daca acesta se gripeaza, se produce o reactie in lant. Chinezii nu se mai duc la lucru, productia de componente scade, livrarile incetinesc si continuarea este lesne de inteles.

Telefoane mobile, huse de protectie, piese de schimb, acumulatori, casti, boxe bluetooth, etc. Cred ca peste 95% se fabrica in China!

Daca mai adaugam si o oarecare teama a romanilor de a cumpara din China la care se adauga si intarzierile pe care Posta Romana deja le-a anuntat, putem spune ca avem reteta completa. O reteta a unui mic dezastru in aceasta industire.

Sa ne amintim si de anularea MWC 2020, de lansarile tot mai putine de telefoane mobile. Sunt bani multi la mijloc, bani pierduti.

Datorita reacției în lanț cauzate de noul coronavirus, se prevede ca livrarile globale de smartphone-uri vor fi cu 2% mai mici decat se preconiza pentru 2020. Daca 2% vi se pare un procent mic, nu este deloc asa.

Livrarile de telefoane mobile ce vin din China vor fi cu 5% mai mici decat se aștepta. In primul trimestru al acestui an, piata de smartphone-uri va cunoaste un declin cu peste 30 de procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Multe magazine din Romania incep sa aiba probleme referitoare la aprovizionare, in special cele care importau direct din China si care aveau o gama mai larga de produse, aici putem sa le includem si pe cele din alte domenii.

Exista si unele vesti mai bune. Sunt companii care pe fondul situaţiei epidemiei de coronavirus, reusesc sa devina furnizori europeni si sa-i inlocuiasca pe cei din China. Asa cum relateaza zf.ro, iHunt este un bun exemplu in contextul in care in lunile ianuarie-februarie 2020 societatea a devenit partener cu clienţi noi din Portugalia, Spania si Republica Moldova.

sursa foto via

5 COMENTARII

  1. Asta este un advertorial pentru ihunt? Nu mai dezinforma lumea aiurea. Daca ai comanda din China n-ai mai scrie prostiile astea. Comenzile sunt trimise ca inainte, nu exista intarzieri, daca comandai probabil stiai lucrul asta.

    • Posta Romana spune ca sunt intarzierei, tu spui ca nu. Prefer sa cred sursele oficiale. Bafta. Apropo, ia si tu contact cu magazinele de la noi care importa din China. Vezi cam care e situatia.

      • Cand nu sunt intarzieri la posta romana? Ce treaba am cu magazinele de la noi? Eu comand direct de la sursa, despre asta era vorba. Magazinele din China trimit ca de obicei. Fa o comanda si apoi mai stam de vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here