Acasă Stiri Android Si Noutati Coronavirus – ANPC vrea sa interzica importul de electrocasnice din China

Coronavirus – ANPC vrea sa interzica importul de electrocasnice din China

2

Coronavirus – ANPC vrea sa interzica importul de electrocasnice din China, cam pana aici s-a ajuns in legatura cu acest subiect. Unul care dupa parerea mea, este putin umflat de catre presa de la noi si nu numai.

Recent, intrebam daca este periculos sa comandam online in perioada aceasta, diverse produse din China. Dar iata ca acum, chiar cei de la ANPC (Autoritatea pentru protectia consumatorului) solicita interzicerea importului a produselor provenite din China.

Nu se specifica daca este vorba dspre online, este mai greu de controlata aceasta metoda. In schimb, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a cerut Direcţiei de Sănătate Publică şi Biroului Vamal să împiedice introducerea pe piaţă a produselor importate din China precum jucării, cosmetice sau electrocasnice, din cauza noului coronavirus, care a provocat decesul a peste 80 de persoane. (mediafax.ro)

Avand in vedere ca este vorba despre Constanta, ne gandim automat la produsele ce intra in tara pe cale maritima si in cantitati mai mari, probabil importuri generoase.

Sa nu uitam ca tot pe aceasta cale ajung si coletele pe care le comandam de pe diferite platforme online, gen aliexpress.com.

‘Am transmis o adresă către Direcţia Generală de Sănătate Publică Constanţa şi către vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situaţia actuală, legată de îmbolnăvirile din această ţară, ar trebui sa fie un semnal de alarmă”, a declarat şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Conjstanța, Horia Constantinescu, citat de Agerpres.
“Având în vedere existenţa în China a unei noi tulpini de coronavirus, ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană şi pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piaţă în vederea comercializării a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din ţara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălţăminte)”, reiese din adresa transmisă de conducerea CJPC Constanţa către Direcția de Sănătate Publică.

2 COMENTARII

  1. Virusul nu rezistă după anumite declarații decât 24 de ore în afară a organismului uman,deci cel puțin teoretic nu are cum să ajungă în România prin coletele .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here