Acasă Stiri Android Si Noutati Coronavirus – este periculos sa cumparam din China? Aliexpress, etc.

Coronavirus – este periculos sa cumparam din China? Aliexpress, etc.

9

Coronavirus – este periculos sa cumparam din China? Aliexpress, etc. Pe Facebook, au aparut diverse temeri legate de acest subiect, inclusiv meme-uri.

Se discuta pe diverse grupuri in legatura cu acest subiect, cel legat de virusul din China si daca este periculos sa mai facem cumparaturi din China. Sunt persoane care intentionat sau din nestiinta, afirma ca virusul se poate raspandi prin diverse metode, unele la care chiar nu ne asteptam.

Captura de mai sus reprezinta numai o gluma, una ce se vrea a fi nevinovata. Insa, am vazut si intrebari referitoare la acest subiect, sunt unii care chiar se tem sa mai cumpere din China.

Si cum majoritatea produselor electronice se fabrica in China, acolo unde a aparut si virusul coronavirus, exista oare motive sa ne ingrijoram sau sa dam crezare acestor zvonuri?

Coronavirus – este periculos sa cumparam din China? Aliexpress, etc.

Cercetatorii inca incearca sa determine cu exactitate care este modalitatea prin care virusul se raspandeste de la o persoana la alta. Se crede ca acest coronavirus este transmis de la om la om prin picaturi de saliva expectorate de o persoana infectata, atunci cand stranuta sau tuseste.

Insa, se pare ca exista si modalitatea de transmitere prin contact cu suprafete contaminate. Dar chiar si in aceste conditii, putem afirma ca este periculos sa mai cumparam noline din China?

In afara corpului uman, se pare ca virusul nu reuseste sa supravietuiasca mai mult de 24 de ore. Virusul nu este capabil sa  supravietuiasca mai mult de cateva ore pe suprafete plastice sau pe cele fabricate din alte materiale, pe distante foarte lungi.

Daca o persoana infectata stranuta sau tuseste in dreptul unei suprafete iar altcineva atinge suprafața respectiva și mai apoi duce mana la ochi ori la nas, este posibil sa contacteze acest virus.

Avand in vedere ca un colet parcurge o distanta foarte mare intr-un timp destul de lung, sansele sa primesti in pachet un coronavirus pe langa telefon sau orice alt produs din China, sunt aproape inexistente.

Teoretic, nu ar trebui sa ne ferim sa facem shopping online din China, insa atentie, teoretic. Raspunsul la intrebarea din titlu, poate fi dat cu certitudine numai de catre specialistii din domeniul medical.

9 COMENTARII

  1. Cum ai zis si mai sus SE PARE CA SE IA dar cine e tampit sa-si riste viata pentru o husa de tel sau mai stiu eu ce?voi sa va taceti vanzare faceti propaganda dar tu ai lua de acolo?

  2. Acum de teama lupilor nu inseamna ca sa nu mai crestem oi. Inseamna ca de acum va scadea maldarul de colete de la BSI si deci ne vor ajunge mai repede si mai sigur.

  3. Problema mare nu e daca avem noi curaj sa mai cumparam ci daca Posta ne va mai lasa. Deja factorii postali m-au anuntat ca vor opri livrarile din China…

  4. te pierzi in detalii marunte si ieftine,nu esti in stare sa retii esentialul.. Formalitatile de care zici NU ar fi daca am avea altfel de relatii cu acele tari;insa noi am fost tinuti slugoi la unii jmecheroi din UE ,in timp ce ei au relatii fructuoase cu China,India,etc..Dar nu-i asa ca e mai bine sa cumparam noi produsele asiatice via alte tari UE?? Pai daca ai ales sa mergi pe salarii mai mari si contribui la CAS-ul tarilor din vest,pai atunci stai acolo si te trateaza pe banii tai,nu veni nesimtitule si te trata pe banii nostri;in plus ne mai aduce si boala in populatie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here