Acasă Aplicatii pentru telefoane Android 2020 CovTrack este aplicatia romaneasca anti-COVID

CovTrack este aplicatia romaneasca anti-COVID

0

CovTrack este aplicatia romaneasca anti-COVID – retineti ca nu discutam despre o aplicatie dezvoltata de un grup de pasionati, la mijloc este vorba despre Guvernul Romaniei, Institutul de Stiinte Spatiale, Institutul National de Sanatate Publica, Administratia Nationala de Meteorologie si Romanian Inspace Engineering.

Deci, putem crede ca vom instala o aplicatie buna si serioasa, cel putin la asta ne gandim cand vedem toate institutiile de mai sus.

CovTrack ar urma sa fie gata pe la jumatatea lunii septembrie 2020 si cred ca va fi disponibila in Google Play, mai mult ca sigur ca nu va trebui sa platim ceva pentru a o putea descarca.

Cum functioneaza CovTrack?

Va trebui sa avem un telefon cu Android (sau iOS), locatia activata si conectivitatea Bluetooth pornita. Aplicatia este capabila sa salveze istoricul tuturor dispozitivelor Bluetooth detectate intr-o baza de date locala (pe smartphone).

Aplicatia va retine dispozitivele cu care persoana a intrat in contact (via BT), cat timp a fost in contact cu alte persoane si locatia respectiva. Datele sunt stocate in siguranta, pe telefonul personal.

Mai departe, autoritatile vor detine si ele o baza de date diferita, una ce contine dispozitivele al caror posesor a fost diagnosticat cu Covid19.

covtrack CovTrack este aplicatia romaneasca anti-COVID

Atunci cand un pacient este testat pozitiv, personalul medical va introduce adresa unica BT in baza de date a autoritatilor. Folosind aplicatia, utilizatorul poate compara baza de date din telefonul sau, cu cea oficiala. In acest mod, isi poate da seama daca a interactionat cu o persoana pozitiva.

Este o aplicatie de contact tracing care iti spune, ca utilizator, daca in ultimele 14 zile ai stat in preajma unui infectat. Primul pas este, fireste, descarcarea aplicatiei pe telefon.

Odata cu activarea acesteia, vei permite si accesul la utilizarea bluetooth, sistemul pe care il va folosi pentru a intra in contact cu alte telefoane mobile. Doar cele care au si ele activata aceeasi aplicatie“, reprezentantul RISE SRL (Mugurel Balan, pentru publicatia libertatea.ro.)

Mai multe detalii, aflati si din clipul oficial de mai jos. Este o actiune laudabila si chiar de apreciat. Apar cateva intrebari…

  • Cati dintre noi vor tine activata locatia?
  • Cine va activa conectivitatea Bluetooth? O va face toata lumea?
  • Vor urmari toti baza de date respectiva?
  • Aplicatia va fi promovata intens prin campanii la radio/tv/internet?

Ramane de vazut, cert este ca in momentul in care ea va fi disponibila, voi face un articol dedicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here