Acasă Stiri despre telefoane Cum A Doborat Un Sistem Multimedia Un Avion De Pasageri

Cum A Doborat Un Sistem Multimedia Un Avion De Pasageri

0

Cum A Doborat Un Sistem Multimedia Un Avion De Pasageri

Totul s-a intamplat pe 2 septembrie 1998 cand un avion de pasager al uneia dintre cele mai bune companii aviatice, Swissair, a luat pur si simplu foc in aer la ora 22:10 deasupra Oceanului Atlantic langa golful St. Margarets la o altitudine de 10058 m, prabusindu-se in ocean si curmand viata a 229 de persoane.

Avionul companiei Swissair, un McDonnell Douglas MD-11 era printre primele avioane de pasageri la acea ora ce permitea accesul pasagerilor la o retea complexa multimedia ce le permitea acestora sa urmareasca filme, sa asculte muzica sau sa se joace in timpul zborului. Acest sistem multimedia a fost si cel ce a doborat zborul Zborul 111 Swissair.

k,

Fiind ceva nou in acea perioada, se pare ca sistemul de divertisment a fost suprasolicitat si a fost suficienta o scanteie ce a aprins focul in zona cabinei pilotilor, incendiul raspandindu-se rapid la toata instalatia electica a aeronavei fapt ce a dus la defectarea sistemelor de navigare si a comenzilor aeronavei si implicit la pierderea controlului.

Anchetatorii au descoperit ulterior ca au fost folosite cabluri si materiale inadecvate la instalatia de divertisment a aeronavei fapt ce a condus la o tragedie.

drf

Cu aproximativ 5 minute inainte de impactul cu oceanul, toata aeronava a fost cuprinsa de flacari si scapata de sub control aceasta lovind Oceanul Atlantic cu o viteza de 550 km/h, cu “burta in sus” dezintegrandu-se si omorand instantaneu toti pasagerii si membri echipajului.

Stati fara grija, in zilele noastre standaredele FAA sunt mult mai ridicate in ceea ce priveste materialele din care se confectioneaza izolatia cablajului electric si a celorlalte materiale cu grad crescut de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.