Connect with us

Tutoriale telefon

Setari pe contul copilului in Google sfaturi utile pentru verificare si cautare

Published

on

Cum activezi cautarea sigura pe contul copilului in Google Chrome – Daca ai in casa un copil care deja a invatat sa intre pe internet si are inclusiv un cont de Google, ar fi bine sa te asiguri ca nu acceseaza anumite site-uri, unele cu continut explicit.

Si chiar daca nu are cont personal de Google, tot este indicat sa activezi functia “Cautarea sigura”, una pusa gratuit la dispozitie utilizatorilor. O poti activa pe contul unui parinte si esti aproape sigur ca nu va avea acces la continut nedorit.

Setarile de mai jos peot fi facute inclusiv la locul de munca, poate patronul nu doreste sa fie accesate anumite site-uri pentru adulti. Este o metoda simpla si nu implica instalarea altor module sau aplicatii. Functia “Cautarea sigura” poate fi pornita si pe telefonul mobil, nu numai pe PC. Iata cum sa procedezi:

Advertisement

Intram pe Google si ne logam cu contul nostru. Daca suntem deja logati, vom vedea o iconita in partea dreapta/sus. Iconita este cea asociata profilului. Dam click pe ea:

Vom observa ca apare o mica fereastra. De acolo, dam click pe “Manage your Google Account”

Asa cum ne asteptam, se deschide o noua pagina. In partea stanga, vor fi disponibile cateva optiuni. Va trebui sa alegem “Date si personalizare”:

Advertisement

Ati ghicit, se deschide o alta pagina! In partea dreapta, trebuie sa navigam in jos pana cand vom gasi optiunea pe care am semnalizat-o in imaginea de mai jos. “Setarile de cautare / Setari precum rezultatele private si cautarea sigura”. Apasam acolo:

Am ajuns exact unde trebuie. Tot ce ne ramane de facut acum este sa bifam casuta “Activati Cautarea sigura”.

Atunci cand cautarea sigura este activata, ea filtreaza imaginile, videoclipurile și site-urile cu conținut explicit din rezultatele cautarilor dvs. Google. Desi nu este 100 % exacta, ea are scopul de a bloca rezultatele explicite din rezultatele cautarilor.

Google ne mai spune ca aceasta metoda funcționează numai pentru rezultatele cautarii prin acest search engine. Ea nu va opri utilizatorii din rețea sa gaseasca conținut explicit prin alte motoare de cautare sau sa navigheze direct catre site-uri explicite.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des