Acasă Tutoriale telefon Cum Faci Un Backup Android Folosind CWM

Cum Faci Un Backup Android Folosind CWM

0
nofollow

Am observat ca multi dintre voi vreti sa incercati alt firmware (ROM) pe telefoanele si tabletele voastre insa exista si putina frica in aceasta operatiune. Pentru a putea incerca si alta varianta a sistemului Android este indicat sa faceti un full backup al sistemului de operare ce va poate scuti de toate problemele ce pot aparea in timpul sau dupa ce se instaleaza un Android customizat.

Daca ceva nu merge bine sau nu sunteti multumiti puteti reveni oricand la versiunea anterioara restabilind fisierele complete ale sistemului de operare.

Acest tutorial se adreseaza numai dispozitivelor ce sunt rootate deoarece vom folosi avantajele unui CWM customizat si nu cel original cu care NU putem face  backup .

Ce inseamna acest CWM ?

CWM sau Clock Work Mod (un fel de BIOS) este meniul recovery pe care Android il foloseste pentru flash-uirea rom-urilor plus multe functii utile. Asadar,  cei care detin un device cu sistem Android si vor sa adauge custom rom-uri sau  alte addon-uri trebuie sa foloseasca un custom CWM deoarece cu cel original nu se pot face mare lucruri. Pe de alta parte cand folosesti CWM iti asumi si niste riscuri .Poti defecta iremediabil device-ul, acesta putand ajunge pe post de decor.Deci mare atentie si cititi de multe ori inainte sa va apucati sa faceti ceva. Insa, doar procedura de backup nu este periculoasa si nu afecteaza in niciun fel aparatul.

CWM ORIGINAL:

Untitled

CWM CUSTOM:

Untitled

Dupa cum se observa si in imaginile de mai sus, varianta originala este mai saraca in optiuni fata de o varianta customizata si nu ofera optiunea backup and restore.

O varianta CWM customizata se poate instala numai dupa ce dispozitivul este rootat si difera in functie de modelul dispozitivului. Nu exista un CWM universal pana in momentul de fata. De ex. nu poti instala un CWM special pentru o tableta Samsung pe un telefon Allview si exemplele pot continua.

Cum Faci Un Backup Android Folosind CWM

1-Opriti telefonul si reporniti-l in modul CWM asigurandu-va ca aveti baterie suficienta.

2-Pentru a intra in meniul CWM trebuie folosita o combinatie de taste ce difera in functie de modelul telefonului / tabletei.

3-Dupa ce ati intrat in acest meniu, folositi tastele de volum (in general) navigati in dreptul optiunii backup and restore.

4-Folosind tasta Power (in majoritatea cazurilor) lansati procedura de backup

5-Asteptati finalizarea procedurii ce poate dura intre 5-10 min. in functie de volumul datelor.

6-Veti fi informat cand procedura s-a finalizat.

7-Va puteti intoarce in meniul CWM si sa reporniti dispozitivul lansand comanda reboot system now.

8-Dispozitivul va reporni in mod normal si cu un backup facut ce poate fi accesat cu un manager de fisiere sau pe calculator conectand aparatul prin intermediul cablului USB.

9-Fisierul ce va fi de genul /sdcard/clockworkmod/backup trebuie pastrat intr-un loc sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here