Connect with us

Tutoriale telefon

Cum intri in Safe Mode sau Mod Sigur pe telefoanele Android

Published

on

Cum intri in Safe Mode sau Mod Sigur pe telefoanele Android – Am sa va arat in cele ce urmeaza ce inseamna acest mod, cum sa-l accesati sau cum sa scapati de el. De ce sa scapati? Deoarece telefonul poate intra accidental in acest mod si poti crede ca sistemul de operare are probleme.

Pentru inceput, sa vedem ce inseamna Safe Mode / Mod Sigur:

Va spun ca este cea mai buna modalitate de a diagnostica sistemul de operare, sau mai bine spus aplicatiile conexe, adica cele pe care le-ati instalat dupa ce ati cumparat telefonul. Asta inseamna ca daca aveti probleme cu terminalul si acesta ruleaza greu, puteti sa accesati acest mod. In acest fel, veti vedea daca aplicatiile instalate sunt problema.

Deci, daca telefonul functioneaza perfect dupa ce ati intrat in acest mod, este 100% sigur ca o anumita aplicatie (nu cele de sistem cu care vine telefonul) este vinovata. Vestea mai proasta este ca nu poti sti sigur care aplicatie este vinovata si ar trebui sa le luati la rand la verificat sau sa le stergeti pe cele pe care le considerati suspecte.

Advertisement

Sa vedem cum accesam Safe Mod:

1 – Apasati lung butonul power si veti vedea ca va apare un meniu, cel normal prin care reporniti sau opriti telefonul.

2 – Numai ca, acum, este necesar sa apasati pe “opriti” si sa tineti apasat pana cand vedeti o atentionare, aceasta suna cam asa:

“Doriti sa reporniti telefonul in modul sigur? Astfel vor fi dezactivate toate aplicatiile terta parte pe care le-ati instalat. Acestea vor fi restabilite cand reporniti din nou.”

Advertisement

Dupa ce reporneste in Safe Mod, interfata va arata usor diferit (nu am putut face captura de ecran, modul acesta nu permite). Dar veti observa ca anumite aplicatii nu pot fi utilizate (iconitele apar cu alb/negru) si ca in partea de jos, apare scris “Mod Sigur”. 

Exista si posibilitatea ca acest mod sa se activeze accidental. Acum, sa vedem cum scapam de el, fie ca ai vrut sau nu sa-l activezi. Este simplu, tot ce trebuie sa faci este sa apesi lung pe butonul power si sa repornesti telefonul.

Dupa repornire, este posibil ca telefonul sa fie in mod avion, asta inseamna ca trebuie sa dezactivezi acest mod. Trage de bara de notificari si apasa pe iconita dedicata. Posibil sa ramai si fara widgeturi pe display (daca ai), dar le poti restabili imediat. Asta a fost tot!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171