1-Descarca si instaleaza pe calculator sau lapTOP aplicatia Minitool Partition Wizard.

2-Introduceti cardul pe care doriti sa-l partitionati intr-un cititor de carduri apoi conectati-l la calculator.

3-Lansati aplicatia Minitool Partition Wizard, selectati cardul dvs de memorie, clic dreapta pe el si lansati optiunea delete.(mare atentie sa nu selectati vreo partitie de pe sistemul vostru de operare!)

4-Faceti clic dreapta din nou pe cardul de memorie si alegeti optiunea create new.

5-Creeati o partitie de tip FAT 32 de o capacitate mare ( daca dimensiunea cardului este 16 GB aceasta sa aiba 8 GB) unde vor fi stocate fisierele multimedia si selectati create as primary.

4-Acum, creeati o noua partitie ext2 (de ex.2 GB) pe care se vor instala aplicatiile ce se instalau direct in memoria telefonului si alegeti create as primary.

5-In final, apasati butonul apply si asteptati ca programul sa execute operatiunea.

tutorial valabil pentru a instala aplicatii direct pe cardul de memorie prin intermediul aplicatiei Link2SD.

CITESTE SI:  Ce face aplicatia Google Play Services? O pot sterge?

4 COMENTARII

 1. toate bune si frumoase, cu cateva exceptii:
  1. trebuie sa aflii ce tip de partitii recunoaste telefonul in cauza
  2. se poate sa ai surpriza ca softul telefonului sa nu accepte altceva in afara de formatarea fat32 cea din windows, sau cea din telefon, si in rest sa dea erroare la citirea cardului cu orice are mai mult de o partitie
  si probabil si altele.
  am testat tot ceea ce era osibil pe un telefon gsmart g1317d rola. nu a mers cu nici o varianta de partitionare multipla, de pe mai multe microsd folosite, la toare dadea erroare la mount… si fara asta nu se poate trece mai departe. daca are cineva idei le astept cu placere

 2. Salut Razvan si multumesc pt adaugiri. Insa tutorialul este unul generic…stii si tu ca sunt o gramada de telefoane cu Android si este normal sa apara nelămuriri.

 3. Sall…am o tableta allview viva h8+ si are liber 12 Gb de memorie interna pentru fisiere video audio .. Pot muta aplicatii instalate pe ea cu link2sd dar nu se muta toata aplicatia… Am si root facut…

  Intrebarea mea este daca pot partitiona acea memorie interna sa pot instala aplicatiile direct pe ea?
  Adica sa mai fac inca o partitie ext2 de 2 sau 3 Gb din ea ,sa se poata instala automat aplicatiile acolo…. Cred eu…. 🙂

  Multumesc…

 4. Si eu am aceasi problema la o tableta GOClever R974.2, au lasat doar o partitie de 1gbpt aplicatii si 12 GB pentru media. Daca fac update la aplicatiile preinstalate de ei deja nu mai am spatiu pt altceva. Se pot uni cele doua partitii de 1gb si 12 gb sa fie doar una singura?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree