Si poti sa ai, cel putin la nivel de design. Asta a incercat Samsung sa faca in ultima perioada si chiar a reusit. Privindu-le de la distanta sau pur si simplu admirand poza de mai jos, efectiv nu ne dam seama care este telefonul de 2400 lei si care este cel de 6000 lei! Seamana ca 2 picaturi de apa, diferente apar mai ales la acel mic LED flash.

Dar daca sunteti ceva mai atenti, veti vedea ca modulul camerelor foto este ceva mai mare in dreptul telefonului deschis la culoare. Priviti in poza un Samsung Galaxy S23 Plus si un Galaxy A54, nu are rost sa va spun care este cel cu pret dublu, dar nici nu va spun care este cel flagship, nu pentru moment (vedeti la final).

Oare a gandit Samsung bine aceasta miscare? Nu cumva se saboteaza singuri prin aceasta miscare? Nu cred ca se intampla asta, nu conteaza pana la urma cum arata un smartphone, cine vrea TOP, il va alege pe cel mai scump. Dar cine vrea ceva mediu care sa arate ca ceva premium, va alege mediu 😉 si va face o alegere buna. Asta nu se intampla anul trecut, mai jos va las o poza in care am pus un A53 (stanga) langa un S22 Plus (dreapta), se remarca diferente evidente:

telefon samsung lei

Deci, este cat se poate de clar ca anul acesta Samsung a vrut ca telefoanele mid-range sa fie aproape leite cu cele ultra premium si a facut asta pentru a le vinde si mai bine pe cele accesibile, cred ca este singura explicatie. Telefoanele scumpe au adesea un design atractiv si modern. Producatorii vor sa capteze aceasta atractivitate si sa o ofere la un pret mai accesibil, astfel incat sa atraga mai multi clienti.

O alta explicatie ar fi ca oamenii tind sa asocieze designul cu brandul. Daca un smartphone ieftin seamana cu unul scump produs de aceeasi companie, este posibil ca potentialii clienti sa considere ca si modelul ieftin are o calitate superioara datorita asocierii cu brandul respectiv.

Dar nu cumva producatorii economisesc bani folosind un design existent pentru telefoanele lor mai ieftine? Acest lucru le permite sa dezvolte produse mai repede si sa reduca costurile de cercetare si dezvoltare. Si bingo(!), mai multi bani pentru ei!

Si nu in ultimul rand, un design similar cu telefoanele mai scumpe poate face ca utilizatorii sa se simta mai bine in legatura cu achizitia lor, chiar daca telefonul are specificatii mai reduse. In prima poza, cel albastru este un Samsung A54 cu un pret de 2400 lei. Cel alb este un S23 Plus cu pret de aproape 6000 lei, este versiunea cu 256GB ROM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.