Acasă Aplicatii telefoane Android Cum sa iti folosesti telefonul drept PC cu Debian Linux, fara root!

Cum sa iti folosesti telefonul drept PC cu Debian Linux, fara root!

2

Debian noroot face cu siguranta parte din lista cu cele mai interesante aplicatii pe care le-am folosit. Este o aplicatie gratuita, disponibila in Google Play cu ajutorul careia va puteti transforma telefonul intr-un PC ce ruleaza Debian 7.0 Wheezy (o versiune Linux nu vorte recenta sar stabila si ce primeste updatet-uri), fara a fi nevoie sa rootam telefonul sau sa ii facem orice fel de modificari.

Va trebui doar sa instalam aplicatia (asigurati-va ca aveti suficient spatiu disponibil in partitia de aplicatii deoarece la descarcare are 200 MB dar dupa instalare va ocupa 900 – 1000 MB), dupa ce s-a instalat o vom deschide. Aplicatia va incepe automat procesul de dezarhivare si instalare a sistemului. Dupa ce instalarea este completa (asteptati, s-ar putea sa dureze ceva timp), se va deschide sistemul de operare, prin desktop ca in imaginea urmatoare.

androidpit-turn-android-into-pc-4-w782
Acum este recomandat sa aveti conectat un Mouse OTG sau sa aveti un Stylus pentru ca navigarea cu degetul este cam anevoioasa. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa verificati daca exista update-uri pentru sistem, pentru asta vom deschide Root Terminal si vom instroduge comanda apt-get update urmata de Enter. Sistemul va verifica daca exista update-uri de securitate si le va instala automat. Sistemul nu este o versiune oficiala a comunitatii Linux ci una modata, special conceputa pentru a rula peste android, fara a-l modifica catusi de putin. Este o versiune in totalitate functionala, in care puteti sa instalati fara probleme cele mai cunoscute programe Linux si a le rula. Puteti folosi editoare de texte, editoare de fotografii, browsere si tot ce este disponibil pe Debian 7.0 Whezzy. Programele se instaleaza din Root Terminal folosind comanda apt-get install (numele aplicatiei) . Aveti aici un exemplu pentru programul Libre Office (eu nu am dispus de o tastatura Bluetooth asa ca am folosit tastatura standard pe care o puteti deschide apsand butonul Back ):

androidpit-turn-android-into-pc-3-w782
Puteti gasi aici lista completa cu totate aplicatiile disponibile si numele pachetului pe care trebuie sa-l introduceti in Root Terminal pentru instalare. Acum va puteti bucura fara probeme de sistemul Debian pe telefonul vostru, iar prin conectarea la un monitor/TV prin intermadiul aplicatiilor de stream/cast sau prin adaptor HDMI (recomandat datorita framerate-ului) poate inlocui cu usurinta un adevarat PC cu Linux, prin conectarea unui mouse OTG si a unei tastaturi Bluetooth (pentru a elimina dependenta de ecranul tactil al telefonului).
Capture

Din pacate, cand am testat aplicatia eu nu am beneficiat de conectiune la internet in cadrul sistemului Debian, nu stiu din ce motive, inca nu am descoperit cauza, dar sistemul s-a comportat excelent. Este totusi recomandat sa aveti un telefon cu cel putin 1GB RAM pentru a nu intampina probleme.
Va invit sa testati aplicatia si sa va spuneti parerea, chiar poate inlocui un PC?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.