Acasă Firmware Allview Cum sa marim si sa partitionam memoria interna a unui telefon ALLVIEW...

Cum sa marim si sa partitionam memoria interna a unui telefon ALLVIEW P4 Life

14

Cum sa marim si sa partitionam memoria interna a unui telefon ALLVIEW P4 Life – Tutorial oferit de MAXX (prieten androidro.ro )Domnilor in acest tutorial va voi arata cum sa marim memoria interna (unde se instaleaza aplicatiile) la un ALLVIEW P4 Life de la 1 GB astfel incat sa nu mai avem problema “memorie insuficienta”. 

Problema este des intalnita in cazul telefoanelor cu memorie interna de 4GB dar si de 8GB, de multe ori ai neplacuta surpriza sa nu poti instala mai nimic pe telefon din cauza memoriei insuficiente sau a partitionarii aiurea.

Pasul 1: ROOT – FOLOSITI KINGOROOT
Pasul 2: BACK-UP – primul pas este sa va salvati datete personale cum sunt pozele, agenda, documente, aplicatii, etc.
Crearea unei imagini a ROM-ului original

Necesare: Vcom drivers pentru ca PC-ul sa vada telefonul,  Mktdroidtools – DESCARCA
Pentru instalarea corecta a Vcom drivers am folosit tutorialul de la link-ul urmator (am win 8.1)
http://thetechnolyte.blogspot.ro/2014/04/installing-vcom-drivers-in-windows-81.html
(pana nu am instalat Vcom drivers correct nu mi-a mers SP Flash Tool)

Mai inainte de toate asigurati-va ca USB DEBUGING este bifat. Conectati telefonul pornit la calculator prin cablul USB. Deschide aplicatia MTK Droid Tools.exe si ruleaz-o ca administrator (click dreapta – run as administrator). Asteapta ca tel sa fie detectat.
Culoarea partatelului din coltul stanga jos trebuie sa fie verde. La mine nu era verde, era galbena.

333

Am apasat pe butonul ROOT asa cum scrie in dreapta patratelului si am obtinut root shell.

444

Dati click pe tab-ul root, backup, recovery si apoi click pe butonul Backup pentru a incepe full stock ROM backup.

ttt

hhh
Asteptati pana cand aplicatia termina de facut backup-ul. In partea text din dreapta ferestrei aplicatiei puteti vedea locatia unde se salveaza ROM-ul (vom avea nevoie de ea mai tarziu).

La final va aparea o fereastra de dialog si va intreba ceva de genul “Pack-up the backup” unde noi vom alege optiunea NO. Apoi ar trebui sa scrie in jumatea din dreapta a fereastrei aplicatiei — Task is complete —.
In continuare trebuie sa pregatim backup-ul nostru pentru a putea fi folosit cu SP Flash Tool. Pentru asta apasam butonul To prepare blocks for Flash Tool.

rtrfr

Va aparea o fereastra unde trebuie sa alegem un fisier din Backup-ul nostru. Navigam in folderul unde am facut backup-ul si alegem fisierul files.md5 si dam click pe OPEN.

111
Apoi ar trebui sa scrie in jumatea din dreapta a fereastrei aplicatiei ceva de genul — copying is complete —.
Fisierele rezultate sunt tot in folderul unde aplicatia MtkDroidTools a facut backup-ul in subfolderul !Files_to_FlashTool.
Acum deconectam telefonul de la calculator.
Pasul 3: MODIFICARE FISIERE EBR

In continuare trebuie sa modificam doua fisiere din acest folder, fisierele EBR1 si EBR2. Pentru a modifica aceste fisiere folosim aplicatia ebrtweak DESCARCA
Dezarhivati ebrtweak intr-un folder si copiati (nu mutati!!) in acelasi folder fisierele EBR1 si EBR2 din folderul !Files_to_FlashTool.

kkk

Rulam aplicatia ebrtweak si urmam instructiunile de pe ecran.

fff444

In cazul acesta eu am ales optiunea 5 adica 2,5 GB. Rezultatul ar trebui sa arate cam asa:

ttt111

Acum urmeaza partea cu schepsis. (daca nu facem asta la fiecare restart cere sa formateze memoria tel)
Ideea este ca ne trebuie fisierul EBR1 dupa modificarea la 2,5GB si fisierul EBR2 dupa modificarea la 3,0GB (sau alte dimesiuni doar ca trebuie luat EBR2 modificat cu o optiune mai mare decat EBR1). Am ales sa pierd cei aprox 0,5GB dar deocamdata este singura varianta care merge fara sa imi mai dea erori.
Copiem de aici numai fisierul EBR1 creat in cazul nostru folosind optiunea 5 de 2,5 GB si il punem in alta parte intr-un folder gol. Acum stergem toate fisierele EBR inclusiv cele cu extensia .bak astfel incat sa ramana in folder numai fisierele extrase din arhiva EBRtweak.

Punem din nou fisierele EBR1 si EBR2 originale din folderul !Files_to_FlashTool si rulam din nou aplicatia EBRtweak. De aceasta data alegem optiunea 6 de 3,0GB (sau o optiune mai mare decat cea cu care ati facut EBR1) si din fisierele generate copiem doar EBR2 si il punem in folderul unde am pus mai devreme fisierul EBR1 modificat cu optiunea 5 de 2,5GB. Tot aici punem si fisierul MT6582_Android_scatter.txt (din foderul !Files_to_FlashTool de unde am luat initial fisierele EBR1 si EBR2). Noul folder ar trebui sa arate asa:

lll

Pasul 4: incarcarea pe telefon a fisierelor modificate
Deschidem SP-Flash-Tool.zip DESCARCA si dezarhivam intr-un folder.
Deschidem aplicatia flash_tool.exe si rulam ca administrator (click dreapta – run as administrator).

222444

Apasam butonul Scatter-loading, navigam la folderul unde am pus cele doua fisiere EBR1 si 2 modificate plus fisierul .txt si alegem fisierul MT6582_Android_scatter.txt apoi click pe OPEN.

nnn

Ne asiguram ca sunt bifate doar EBR1 si EBR2 apoi apasam pe download. (telefonu este deconectat de la calc. cand apasam pe download!!).

7777hhh

Oprim telefonul si il conectam la calculator prin cablul USB.
Operatunea este finalizata cand apare:

888

Nu ar trebui sa dureze decat 1-2 secunde pana apare. Daca nu apare deloc inseamna ca nu sunt instalate Vcom drivers bine. Acum deconectati telefonul si porniti-l.

yyy
Dupa pornire telefonul a cerut sa formateze partitia unde aveam poze, muzica etc. (nu cea unde sunt aplicatiile) deci nu uitati sa incepeti cu backup la datele de pe telefon.
Gata, acum aveti un telefon cum v-ati dorit!!

14 COMENTARII

 1. Nu am informatii, in mod normal ar trebui sa mearga pe toate procesoarele. Tutorialul nu este scris de mine, asa cum am spus, este scris de un prieten androidro.ro Cu siguranta ca va veni cat de curand cu detalii.

 2. Salut….am o problema ceva de genu la telefonul allview p5 quad….Memoria capacitate sistem este de 2,25 gb ,din care 1 gb pentru a instala aplicatii.Problema acum la mine (de vro 2 saptamani) este ca acea memorie se pierde(o utilizeaza ceva) si ajunge pana la sub 50 de mb si atunci telefonul nu mai functioneaza. Trebuie sa il inchid ,il redeschid si dau revenire la setarile din fabrica…si isi revine pe moment. Dupa vro 12 ore de utilizare problema apare iarasi. Mentionez ca am instalat doar facebook ,google chrome,facebook messenger si o aplicatie pentru vreme. Cand le instalez imi mai ramane in jur de 350 de mb liber,dar dupa cateva ore imi arata 50 de mb fara sa mai fii instalat ceva.
  Care credeti ca ar fi cauza si cum as putea rezolva problema?

 3. Cristi, e cam complicat si greu sa-ti dau un raspuns. Nu cred ca vei rezolva problema vreodata, asa este gandit telefonul…memoria se umple si fara sa instalezi ceva deoarece sunt fisiere reziduale, memorie cache, etc.

  Presupun ca ai totusi un card de memorie si sa mai salvezi sau sa muti pe el ce se poate si daca se poate. Imi pare rau ca nu-ti pot da un raspuns exact.

 4. Da am card de memorie si aplicatiile care merg le mut pe card,dar problema este ca inainte aveam mult mai multe aplicatii instalate. Oricum telefonul trebuie schimbat 😉 pe 29 luna aceasta are 2 ani si aceasta e singura problema mai serioasa pe care am avuto.

 5. Neah…vreau ceva puternic(Asus Zenfone 2 varianta de top 😉 )…dar din pacate nu va fii de black friday ,ceva mia dat planurile peste cap. 🙁

 6. Salutare!
  COSMIN imi poti te rog explica cum se instaleaza corect VCOM drivers deoarece linkul nu mai functioneaza. Cand incerc sa dau ROOT din MTK Droid imi da urmatoarea eroare: – ERROR : file adbd not install

  Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here