baterie

Cum sa dezactivezi autocorectul pe tastatura unui telefon Samsung

Cum sa dezactivezi autocorectul pe tastatura unui telefon Samsung
Last updated:

Cum sa opresti corectarea automata a tastaturii pe un telefon – Este o functie prezenta, dar una care poate deveni enervanta. Si mai mult, pentru anumite persoane, este ceva complet inutil. Ma incadrez in aceasta categorie si este printre primele setari pe care le fac atunci cand pun mana pe un telefon nou.

Pur si simplu ma incurca, dureaza mai mult pana cand scrii (in majoritatea cazurilor), sau tasteaza complet altceva. Este adevarat ca dezvoltatorii ne spun ca este posibil ca tastatura sa ne invete comportamentul si sa se adapteze, adica intr-un final aceasta functie sa devina chiar utila.

Dar daca nu te obisnuiesti cu aceasta corectare automata si vrei sa scapi de ea, iata cea mai buna si cea mai rapida solutie, poate si singura. Avand in vedere ca majoritatea producatorilor de telefoane mobile instaleaza diverse aplicatii de tastatura, nu am cum sa va arat un tutorial general.

Cum sa dezactivezi autocorectul pe tastatura unui telefon Samsung

Am sa ma refer la tastatura Google (Gboard), probabil ca aceasta este cea mai des folosita de catre utilizatorii de telefoane mobile. Este simplu de setat si de customizat, dar vom trece direct la ceea ce ne intereseaza pe noi. Sa oprim corectarea automata a tastaturii:

Intrati in meniul de setari al telefonului si cautati “sistem / limba si tastatura”. Daca aveti un UI mai complicat, puteti folosi functia de cautare din meniul de setari.

Dupa ce ati gasit setarile pentru tastatura, va trebui sa le deschideti si sa alegeti “Limbi si introducerea textului”.

Mai departe, cautati si accesati “Tastatura virtuala / Gboard”. De aici, apasati pe Gboard.

In pagina care se deschide, ar trebui sa vedeti “Corectarea textului”. Apasati si cautati zona “Corectare automata / corectati cuvintele in timpul introducerii textului”. Debifati si gata, ati scapat de autocorect!

Corectarea automata a tastaturii