Acasă Tutoriale telefon Cum sa opresti corectarea automata a tastaturii pe un telefon

Cum sa opresti corectarea automata a tastaturii pe un telefon

1

Cum sa opresti corectarea automata a tastaturii pe un telefon – Este o functie prezenta, dar una care poate deveni enervanta. Si mai mult, pentru anumite persoane, este ceva complet inutil. Ma incadrez in aceasta categorie si este printre primele setari pe care le fac atunci cand pun mana pe un telefon nou.

Pur si simplu ma incurca, dureaza mai mult pana cand scrii (in majoritatea cazurilor), sau tasteaza complet altceva. Este adevarat ca dezvoltatorii ne spun ca este posibil ca tastatura sa ne invete comportamentul si sa se adapteze, adica intr-un final aceasta functie sa devina chiar utila.

Dar daca nu te obisnuiesti cu aceasta corectare automata si vrei sa scapi de ea, iata cea mai buna si cea mai rapida solutie, poate si singura. Avand in vedere ca majoritatea producatorilor de telefoane mobile instaleaza diverse aplicatii de tastatura, nu am cum sa va arat un tutorial general.

Am sa ma refer la tastatura Google (Gboard), probabil ca aceasta este cea mai des folosita de catre utilizatorii de telefoane mobile. Este simplu de setat si de customizat, dar vom trece direct la ceea ce ne intereseaza pe noi. Sa oprim corectarea automata a tastaturii:

Intrati in meniul de setari al telefonului si cautati “sistem / limba si tastatura”. Daca aveti un UI mai complicat, puteti folosi functia de cautare din meniul de setari.

Dupa ce ati gasit setarile pentru tastatura, va trebui sa le deschideti si sa alegeti “Limbi si introducerea textului”.

Mai departe, cautati si accesati “Tastatura virtuala / Gboard”. De aici, apasati pe Gboard.

In pagina care se deschide, ar trebui sa vedeti “Corectarea textului”. Apasati si cautati zona “Corectare automata / corectati cuvintele in timpul introducerii textului”. Debifati si gata, ati scapat de autocorect!

Corectarea automata a tastaturii

1 COMENTARIU

  1. Poti intra mult mai usor in acel meniu al setarilor gboard si anume scrie orice in google ( sau oriunde) si cand iti apare jos tastatura cauta semnul de setari ( undeva in dreapta sus in cadrul tastaturii) care te va duce exact in meniul mentionat de tine. Este mult mai usor de accesat in acest mod si este valabil pt orice de telefon ce foloseste gboard. Prin metoda ta poate fi mai complicat la unele versiuni android/modele telefon de bazait prin meniu

    Ps. Poti edita tutorialul tau 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.