baterie

Asa poti sa pui limba romana in meniul unui telefon cu Android

Asa poti sa pui limba romana in meniul unui telefon cu Android
Last updated:

Cum setezi limba romana in meniul unui telefon mobil?  Desi pare o intrebare cu un raspuns extrem de simplu, nu este chiar asa. Am observat ca multi utilizatori nu stiu sa schimbe limba in care meniul telefonului este afisat. Desigur, majoritatea vor sa schimbe limba din engleza in romana, dar poate fi si invers.

La fel de adevarat este ca cele mai recente versiuni de Android pot avea aceasta setare usor confuza pentru unii, am sa va explic si de ce. Mai adevarat este ca aproape toate telefoanele vandute in Romania au limba gata setata, dar mai pot fi si exceptii.

Iata cum trebuie sa procedam si pentru acest scurt tutorial, am ales sa ma folosesc de un smartphone cu Android 10, insa fara o customizare a sistemului de operare. Mai exact, este un Android stock. Dar setarile nu difera foarte mult nici daca aveti un telefon mobil cu o customizare mai puternica.

Pentru inceput, cauta si acceseaza meniul de setari. Nu este neaparat necesar sa cauti printre aplicatii, este suficient sa “tragi” de bara de notificari si apoi sa apesi pe iconita respectiva (ca in prima captura). Apoi, apasa pe “Sistem” si pe “Limbi si introducerea textului”:

Setare limba romana telefon mobil:

Urmeaza sa apasam pe “Limbi” si se va deschide o fereastra ca in captura nr 2. Aici, in cazul in care aveti o alta limba in afara de romana, va trebui sa apasati pe “Adaugati o limba”. Asa cum observam in captura nr 2, limba romana nu este pe prima pozitie. Pentru a o aduce acolo, va trebui sa tinem apasat pe casuta respectiva si sa o tragem in sus.

Automat, limba sistemului de operare se va schimba. Daca dorim sa eliminam, apasam pe cele 3 puncte din partea dreapta si apoi pe “Eliminati”.

Se va deschide inca o fereastra si va fi necesar sa bifam limba pe care dorim sa o eliminam. Dupa ce am selectat-o, apasam pe pictograma cosului de gunoi si gata. Asta a fost tot!