baterie

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate – “Ne pare rau, in aceasta perioada, pot aparea intarzieri in livrarea sau preluarea coletelor”. Este un anunt comun, majoritatea firmelor de curierat, deja au afisat astfel de mesaje pe platformele lor.

Nu este primul an si nici ultimul in care lucrurile nu functioneaza ok, nici in acest domeniu. Firmele de curierat ne spun ca situatia se datoreaza volumului mare de comenzi din aceasta perioada, stim ca tocmai ce s-a terminat Black Friday.

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate

Daca nu ti-ai primit coletul inca, nu magazinul este vinovat, el vrea ca produsul sa ajunga la client cat mai repede. In acest mod, incaseaza contravaloarea rapid si de ce nu, castiga reputatie.

Insa, ati observat ca marile magazine deja au anuntat vanzari record de Black Friday? An de an, ne dau astfel de statistici si nu avem de unde sa stim daca cifrele sunt reale sau exagerate. Cert este ca exista o legatura intre curieri si magazine.

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate

Comerciantii au mai multe comenzi – curierii au mai mult de lucru = incasari mai mari. 

Ce inseamna incasari mai mari pentru curieri (sau ce ar trebui sa insemne)? Exact, bani mai multi, salarii mai mari pentru soferi, mai multe masini si mai multi angajati. Din pacate, nu cred ca asta se intampla cu profitul.

Salariile sunt mici, munca multa pentru soferi, unii chiar isi pun dubele personale la dispozitia unor firme de curierat. Nici nu cred ca se va schimba ceva (in bine) in anii care vor veni. Nu vom vedea un serviciu de curierat cu adevrat profi, majoritatea patronilor nu-si vor plati soferii mai bine, nu vor angaja oameni mai multi, nu vor cumpara masini mai multe si nici mai bune.

In continuare, vom astepta zeci de minute in speranta ca cineva de la call center va raspunde, vom primi mesaje de genul “destinatar lipsa”, chiar daca nu este cazul, tot nu vom putea primi sau expedia colete, intr-un timp rezonabil.

Exact, nu prea avem curierat in Romania, exista o umbra a acestui serviciu si nimic mai mult. Si nu uitam, serviciile nu sunt gratuite, noi le platim.

foto