Connect with us

Stiri despre telefoane

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate

Published

on

Curierii, tot in ritm de melc si in 2019, livrari intarziate – “Ne pare rau, in aceasta perioada, pot aparea intarzieri in livrarea sau preluarea coletelor”. Este un anunt comun, majoritatea firmelor de curierat, deja au afisat astfel de mesaje pe platformele lor.

Nu este primul an si nici ultimul in care lucrurile nu functioneaza ok, nici in acest domeniu. Firmele de curierat ne spun ca situatia se datoreaza volumului mare de comenzi din aceasta perioada, stim ca tocmai ce s-a terminat Black Friday.

Daca nu ti-ai primit coletul inca, nu magazinul este vinovat, el vrea ca produsul sa ajunga la client cat mai repede. In acest mod, incaseaza contravaloarea rapid si de ce nu, castiga reputatie.

Advertisement

Insa, ati observat ca marile magazine deja au anuntat vanzari record de Black Friday? An de an, ne dau astfel de statistici si nu avem de unde sa stim daca cifrele sunt reale sau exagerate. Cert este ca exista o legatura intre curieri si magazine.

Comerciantii au mai multe comenzi – curierii au mai mult de lucru = incasari mai mari. 

Ce inseamna incasari mai mari pentru curieri (sau ce ar trebui sa insemne)? Exact, bani mai multi, salarii mai mari pentru soferi, mai multe masini si mai multi angajati. Din pacate, nu cred ca asta se intampla cu profitul.

Advertisement

Salariile sunt mici, munca multa pentru soferi, unii chiar isi pun dubele personale la dispozitia unor firme de curierat. Nici nu cred ca se va schimba ceva (in bine) in anii care vor veni. Nu vom vedea un serviciu de curierat cu adevrat profi, majoritatea patronilor nu-si vor plati soferii mai bine, nu vor angaja oameni mai multi, nu vor cumpara masini mai multe si nici mai bune.

In continuare, vom astepta zeci de minute in speranta ca cineva de la call center va raspunde, vom primi mesaje de genul “destinatar lipsa”, chiar daca nu este cazul, tot nu vom putea primi sau expedia colete, intr-un timp rezonabil.

Exact, nu prea avem curierat in Romania, exista o umbra a acestui serviciu si nimic mai mult. Si nu uitam, serviciile nu sunt gratuite, noi le platim.

Advertisement

foto

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

  1. Alin

    noiembrie 26, 2019 at 19:39

    O fi si acesta unul dintre motivele pt care au anulat cei de la Gearbest acel COD adica plata la livrare?

  2. Constantin

    noiembrie 27, 2019 at 14:05

    Sa stii ca anul acesta de BF curierii s-au miscat foarte bine, am primit colete inclusiv duminica. Din 5 colete, doar unul singur nu l-am primit inca, dar si acela are termen limita de livrare 6 decembrie. Poate am fost eu mai norocos… De retinut insa ca nici unul dintre colete nu e de la “granzi” (eMag, PC Garage, Altex etc.).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des