baterie

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla. Masina cu suflet frantuzesc si care se fabrica numai in China. Strategia celui mai mare producator auto din Romania, este usor ciudata, am remarcat acest aspect de mai multe ori.

Desi a trecut aproape o luna de cand au fost prezentate noile modele de Logan si Sandero 2021, tot nu cunoastem date exacte in legatura cu preturile, masinile nici macar nu apar pe site-ul oficial.

Apoi, Spring, primul autoturism electric sub brand Dacia, a fost si el prezentat acum o saptamana, fara a se cunoaste cu exactitate pretul. Aceasta este prezenta pe site-ul oficial, dar vedem numai cateva poze si putine detalii.

 

Insa, Dacia Spring poate fi deja cumparata (precomenzi) in Ungaria, din tara vecina aflam si noi cam care sunt preturile. In Ungaria poate fi lansate precomenzi (depozit de 275 de euro), pretul fiind de aproximativ 17.800 euro.

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla

Iata ce spune constructorul pe site-ul din Ungaria: “Pretul pentru primele 100 de modele vandute va fi de 6.490.000 de forinti, iar cu prima de la stat pentru achizitionarea unui vehicul electric va ajunge sa coste numai 3.990.000 de forinti”

6.490.000 de forinti = 17800 euro (aprox)

3.990.000 de forinti = 10950 euro (aprox)

Cel mai probabil, nu vor fi mari diferente de pret atunci cand va putea fi achizitionata si de la noi din tara, ramane de vazut pana unde vor ajunge costurile atunci cand se aplica programul rabla.

 

Dacia Spring este o masina de oras, autonomia in jur de 200km si va fi asigurata de baterii de 26,8 kWh. Motorul electric va dezvolta 45 CP si va asigura o viteza maxima de 105 km/h. Autonomia de 200 Km in WLTP / 57% urban, 25% suburban si 18% in regim de autostrada.

Dacia Spring Electric este compacta avand numai 4 locuri si un portbagaj de 280l, cea mai mare capacitate din clasa sa. Bancheta spate este rabatabila, exista un scut de protecție spate și garda mare la sol, jante de 14”, din aliaj usor, cu aspect diamantat, lungimea masinii find de 3.734 mm.

Dacia anunta pretul modelului Spring, cat costa prin programul rabla – Alte dotari includ si  sistemul multimedia MEDIA NAV cu ecranul tactil de 7” ce permite conectarea prin Android Auto și Apple CarPlay pentru telefoanele compatibile, precum și prin conectivitate Bluetoth, ecran color de 3,5” pentru șofer, senzori de parcare spate și camera video spate, servodirecție asistata electric, geamuri electrice fata și spate, inchidere centralizata cu telecomanda, aer condiționat etc.

via