Connect with us

De ce au renuntat la metal si au trecut la sticla? Probabil ca va amintiti si voi, in trecut, spatele telefoanelor mobile era fabricat din plastic sau din metal, adica un aluminiu finistat si rezistent.

Astazi a ramas plasticul, dar nu mai vedem aproape deloc telefoane mobile cu carcasa spate din metal. Aceasta fiind inclocuita cu sticla. Dar de ce au procedat asa producatorii? In interesul lor, sau in interesul nostru?

Sticla este mai fragila in comparatie cu aluminiul si oricata protectie ar avea ea, tot se sparge destul de repede. Intentionat au procedat asa? Ca sa cumparam piese de schimb sau sa schimbam telefonul cu altul nou? Sa castige ei mai mult si mai repede? Da, poate fi un motiv, insa nu este singurul.

Pe de alta parte, carcasele din sticla ofera un aspect mai elegant si mai sofisticat. Acest material are un aspect stralucitor si transparent care atrage utilizatorii si creeaza o senzatie de calitate superioara. In plus, poate fi usor curba sau modelata pentru a se potrivi mai bine in mana utilizatorului sau pentru a crea un design fara margini pentru ecran.

In plus, acest material permite trecerea mai usoara a semnalului (4G, 5G, Wi-Fi) in comparatie cu aluminiul, care poate interfera cu aceste semnale. Acest aspect este important pentru a asigura o conectivitate mai buna si o performanta optima.

De ce au renuntat la metal si au trecut la sticla?

Permite o integrare mai usoara a tehnologiei de incarcare wireless, dar si o trecere mai rapida a semnalului pentru senzori precum GPS, Bluetooth si NFC.

De ce au renuntat la metal si au trecut la sticla?

Dar toate aceste tehnologii nu sunt neaparat incompatibile cu o carcasa din aluminiu. Spre exemplu, incarcarea wireless utilizeaza inductia magnetica pentru a transmite energia de la charger la dispozitivul mobil si producatorii pot aplica un strat special de acoperire in interiorul capacului, acest strat urmand sa permita trecerea campului magnetic pentru incarcare.

In concluzie, desi cele fabricate din sticla au avantaje estetice si functionale, sunt mai vulnerabile la spargeri sau fisuri in comparatie cu carcasele din aluminiu, care sunt mai rezistente. Deci, putem spune ca exista si o afacere la mijloc…

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!