Stiri despre telefoane
Ce sa faci daca telefonul merge greu iata o metoda de rezolvare
Telefonul “merge” greu? Nu ai un smartphone performant? Te-ai saturat sa astepti sa se incarce Facebook, YouTube sau internetul?
Vestea proasta este ca orice ai face, orice tutorial ai urmari sau orice aplicatie ai instala, nu trebuie sa te astepti la minuni.
Vestea buna este ca totusi, exista cateva mici trucuri pentru un telefon putin mai rapid. Nu este nimic rau sa urmezi acest tutorial chiar daca ai un smartphone super puternic. Sistemul de operare Android este “pacatos” si cu timpul, lasa in urma multe fisiere reziduale, memorie cache plina, date ale aplicatiilor ce sunt facute “varza”.
In primul rand, NU recomand sa instalezi o aplicatie ce se ocupa de boost! Sunt multe in Google Play, toate ce iti promit ca daca le vei folosi, te vei bucura de super performante, nu este chiar asa!
Ce inseamna memorie cache?
- Memoria cache, reprezinta stocarea temporara disponibila pe un telefon, aceasta pastreaza anumite date. In special, reduce cantitatea de date prelucrate, scopul ei este si de a accelera putin sistemul de operare prin stocarea temporara a anumitor date.
- Cu cat folosesti mai mult aplicatia, cu atat memoria cache va ocupa mai mult.
- Spre exemplu, aplicatia YouTube are in Google Play o dimensiune de aproape 40MB. Dupa ce o instalezi si incepi sa o folosesti, memoria cache va ocupa si peste 500MB!
- Daca folosesti internetul mai des, aplicatia de browser va ocupa chiar si 1GB sau chiar mai mult. La fel se intampla si cu Facebook, Messenger, etc..
Ce inseamna datele aplicatiilor?
Dupa instalare, fiecare aplicatie va ocupa spatiu de stocare si va veni la pachet cu diverse fisiere, sa le spunem “date”. Ele se ocupa de informatiile pe care tu le introduci dupa instalare. Un cont, preferinte, setari sau date salvate.
Telefonul “merge” greu?
Deci, cu cat ai mai multe aplicatii instalate si pe care le folosesti mai des, cu atat memoria cache se umple mai repede si ocupa mai mult. Apoi, te intrebi de ce telefonul “merge” greu!
Memoria interna se umple si chiar daca vei sterge din poze, filme, muzica sau alte fisiere, nu vei rezolva problema, decat partial.
Diferenta dintre a sterge memoria cache si a sterge datele aplicatiilor:
- Poti sterge memoria cache, fara riscuri sau fara alte probleme. Nu-ti va afecta aplicatia, nu va trebui sa o reinstalezi.
- In schimb, daca vei sterge datele aplicatiilor, situatia se schimba. Nu vei economisi prea mult spatiu, dar vei pierde conturile introduse, parolele salvate, setarile si alte date pe care le-ai introdus de-a lungul timpului.
Ce se intampla dupa ce repornim telefonul mobil?
Recomand sa o faceti la cateva zile, este o gura de aer proaspat pentru smartphone! Cu toate astea, memoria cache nu se elibereaza, valabil si pentru datele aplicatiilor.
Inainte si dupa restart:
Este simplu sa stergi datele si memoria cache. Intra in meniul de setari->aplicatii-> alege aplicatia pe care doresti sa o cureti. Apasa pe ea si du-te la “stocare”.
Aici aveti doua optiuni: “Stergeti Datele” si “Goliti Memoria Cache”. Apasati pe pictograma dorita si gata, totul dureaza cateva secunde. Atentie insa, inainte de a sterge datele, trebui sa va asigurati ca va cunoasteti conturile asociate si parolele!

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefono săptămână ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Anonim
aprilie 1, 2019 at 09:08
Chestia e ca si sistemul are memoria lui cache, iar aia se sterge din recovery.
Anonim
aprilie 1, 2019 at 10:04
Aplicatiile de curatare cache sunt niste mizeri pline de reclame si care cer multe permisiuni. Singura aplicatie care chiar isi face treaba este SD maid dar cere root. 🙁