Review telefoane
Despre camera foto, baterie si interfata – Samsung Note 10 Plus

Samsung Note 10 Plus – Acesta ar urma sa fie ultimul articol legat de acest telefon superb, dar chiar si asa, nu stiu daca pot spune ca am discutat despre fiecare aspect. Pur si simplu, este un smartphone extrem de complex, poate cel mai complex pe care am pus mana.
Samsung Note 10 Plus, are un sistem de operare super bogat in optiuni, identic si pentru camera foto (aplicatia). Este un salt destul de mare fata de meniul camerei prezent pe Note 9!
Mai concret, este un telefon de care nu te poti plictisi. Mereu gasesti funcii si optiuni noi si dupa ce crezi ca ai terminat, iti sar in ochi altele. Samsung a lucrat interfata bine de tot si este posibil ca in curand, Note 10 sa primeasca Android 10.
Fiind si ultimul articol, va spun chiar de la inceput, ce anume nu-mi place mie la acest telefon. Nu sunt multe aspecte si sunt unele personale, nu cred ca putem generaliza.
El este disponibil deja la Orange si poate fi achizitionat impreuna cu un abonament, pretul scade in acest fel. Il testez multumita programului Orange Smartphone Tester.
- As fi preferat o camera retractabila, nu un display decupat (acolo este camera de selfie).
- Nu as fi vrut ca Samsung sa renunte la jack-ul audio.
- Mi-ar fi placut ca telefonul sa fie putin mai greu. Este mai usor chiar si in comparatie cu Note 9, asta in conditiile in care are un display mai mare.
- Era ideal un display de 90hz.
In rest, totul de nota 10. Te uiti la el si efectiv, nu ai ce sa-i reprosezi. Poate ca este prea scump? Dar sa spunem ca pretul se justifica. Nu avea cum sa coste mai putin fata de generatia anterioara. Si trebuie rasplatita munca celor de la Samsung, chiar merita. Apoi, trebuie sa existe si profit, cheltuieli acoperite, investitii in tehnologie, reclama peste tot, etc.
Camerele foto – Samsung Note 10 Plus
Sunt 4 la numar si conform tuturor expertilor, la ora actuala, acest telefon este campion la capitolul foto/video. Chiar nu am cum sa atasez acestui articol toate pozele pe care le-am facut cu el.
L-am avut inclusiv in concediu si am facut sute de poze, plus o multime de clipuri video. Am selectat cateva, insa este genul de telefon care nu prea greseste si nu ai cum sa gasesti prin galerie o poza mai putin placuta.
- 12 MP, f/1.5-2.4, 27mm (wide), 1/2.55″,pixel de 1.4µm, Dual Pixel PDAF, stabilizare optica
- 12 MP, f/2.1, 52mm (telephoto), 1/3.6″, pixel de 1.0µm, PDAF, stabilizare optica, 2x zoom optic
- 16 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), pixel de 1.0µm, steady video
- TOF 3D VGA camera
Si da, fata de alte modele de telefoane, poate filma inclusiv cu camera ultrawide la rezolutie UHD 3849×2160 pixeli, inclusiv cu stabilizare optica!
Sunt multe moduri din care putem alege, acestea sunt direct in interfata principala:
- Alimente
- Noapte
- Panorama
- PRO
- Focalizare live
- Foto
- Video
- Video focalizare live
- Filmare accelerata
- Miscare super lenta
- Cu incetinitorul
Sunt prezente si optiuni de inregistrare avansata, camerele au chiar si un microfon dedicat, unul pentru zoom audio. In clipul de mai jos, am discutat despre asta:
In clipul de mai sus, am discutat si despre partea audio, despre difuzoare, se aude impecabil, mai mult nu am ce sa spun!
Revenind la optiunile avansate pentru inregistrare, acestea sunt:
- Clip cu eficienta inalta
- Videoclip HDR10+
- Marire mirofon
Apar optiuni noi pentru modurile focalizare live (foto sau video):
- Estompare
- Cerc mare
- Rasucire
- Zoom
- Punct de culoare
M-am jucat si eu cu aceste moduri, este interesant ce anume poti face cu ele, unele rezultate sunt chiar surprinzatoare si le vedeti mai jos!
Captura super rapida, calitate inclusiv in conditii de iluminare slaba, stabilizare video de exceptie, totul la superlativ. Insa, nu va ganditi sa renuntati la un DSLR in favoarea lui, este totusi un telefon mobil si nu are optica unui aparat foto dedicat.
Capturi in conditii low light:
Alte capturi:
In acel mic decupaj al ecranului, se afla si camera de selfie, una extrem de buna. Aceasta are un senzor de 10MP, wide, f2.2 si este capabila inclusiv de captura 4K la 30 cadre pe secunda. Iata si doua poze cu camera secundara, normal si wide:
Cateva capturi de ecran in care vedeti si interfata camerei foto:
Acumulatorul de 4300 mAh – Samsung Note 10 Plus
Multi se intreaba de ce in cutie gasim charger de 25W, dar telefonul suporta incarcare de 45W! Nici nu ai nevoie de 45W, incarcarea este rapida si in aproximativ o ora si 10 minute, este full (de la 0%).
Da, incarcarea ar fi mult mai rapida cu 45W, dar ar fi generata mai multa caldura si in timp, bateria ar avea de suferit. Oricum, autonomia este super buna pentru un astfel de telefon.
In testul PCMark (cu luminozitate setata la 50%), a reusit aproape 11 ore de ecran activ! Autonomia se cunoaste nu numai in testul acesta, va spun ca si la acest capitol este suprior modelelor OnePlus 7 PRO sau Note 9.
Apoi, intalnim USB 3.0, telefonul suporta incarcare wireless la 15W, dar poate el deveni un charger wireless si ofera o incarcare de 9W.
OneUI si Android 9 PIE – Samsung Note 10 Plus
Impreuna, fac o pereche de nota 10. Nu vei gasi un telefon cuun meniu mai bogat in optiuni, adaugam aici si tot ceea ce poate face S-PEN, cu o baterie mult imbunatatita. Iata meniul lui S-PEN:
- Scriere pe ecran
- Mesaje live
- Desen AR
- Traducere
- PENUP
- Selectie inteligenta
- Creare nota
- Vizualizare toate notitele
Telecomanda pentru camera foto sau pentru anumite functii ale telefonului (actiuni prin gesturi). Realizare fotografie, redare piesa muzicala, control volum, etc.
Apoi, acest Android 9 PIE, este super bogat in optiuni. Dar avand in vedere ca telefonul are 12GB RAM si un procesor pe 7nm, nu vei simti ca da semne de oboseala, chiar daca este un sistem de operare incarcat.
Samsung nu a lasat absolut nimic la voia intamplarii. Putem sa atribuim sarcini noi butonului “home” (buton dedicat Bixby nu exista), exista functia Link catre Windows, Samsung Dex direct prin cablu, setari multiple pentru ecranul lateral, control prin gesturi, etc.
Apoi, amintesc si de “Confort digital” ce-ti arata de cate ori ai deblocat telefonul intr-o anumita perioada de timp, dar si cat timp ai petrecut impreuna cu o anumita aplicatie. Si de data aceasta, Samsung a inclus in meniu o zona denumita “Sfaturi si manual de utilizare”, este ceva ok pentru cei ce vor sa afle mai multe detalii legate de One UI.
In meniul “Blocare ecran”, am gasit multe optiuni de customizare, inclusiv “FaceWidget”, ecran de blocare dinamic, setari pentru Always On Display sau setari pentru blocarea securizata.
Apropo de blocarea/deblocarea securizata, noul senzor de amprente integrat in display, este unul super rapid, mai rapid fata de cel prezent pe OnePlus 7 PRO. Nu cu mult, dar mai rapid. La fel si deblocarea prin FaceID, nu este la fel de securizata, dar super rapida.
Nici partea de sunet nu a fost uitata, telefonul are Dolby Atmos iar in meniu, setarile aferente ce pot fi customizate dupa bunul plac, chiar si in functie de varsta. Cu castile din pachet, se aude bestial, acesta este cuvantul.
Sunt numai cateva detalii si numai cateva capturi de ecran atasate, insa asta nu este tot, telefonul este super complex si isi merita banii. Nu spun asta deoarece asa mi-a fost sugerat, nu am nici alte interese. Pur si simplu, am testat toate telefoanele de top din ultima perioada si acesta imi place cel mai mult.
Citeste si:
Am folosit Samsung DeX pe PC impreuna cu Note 10 Plus
Despre performante – Samsung Galaxy Note 10 Plus
Secretele lui Samsung Note 10+ si unboxing in limba romana

- Stiri despre telefoane10 luni ago
Dacia Sandman, intre vis si realitatea care ar putea sa nu vina
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Noua Dacia Duster Pick-up 4WD 2022 este chiar frumoasa
- Tutoriale telefon8 luni ago
Ce inseamna telefon cu USB OTG? Ce poti face si cum verifici?
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!
- Tutoriale telefon8 luni ago
Ce inseamna f/1.8, f/2.0, f/1.5 in specificatiile camerelor foto?
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Cum arata noile modele de Logan, Sandero si Jogger 2022
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Ce dotari are cea mai ieftina Dacia Jogger si cat costa
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Coalitia ar fi ajuns la un acord, scade pretul carburantului
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Nokia anunta 2660 Flip, 5710 XpressAudio si 8210 cu 4G
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Catalog Disney Plus Romania, ce filme si seriale sunt
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Marcel Ciolacu vrea plafonarea pretului la motorina si benzina
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Dacia isi plateste angajatii pentru a pleca voluntar
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Ce pret va avea la eMag iPhone 14 Pro Max?
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Nothing Phone va fi disponibil in Romania, ce pret are
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Telefoane de aproape 6 ani vechime primesc actualizari de soft
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Poze cu viitoarea Dacia Duster 2023 in teste, dar deghizata in Captur
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Strategia de marketing Dacia cu Duster Journey Plus UP&GO
- Stiri despre telefoane9 luni ago
La eMag, cumperi acum si platesti peste 30 de zile prin My Wallet
Ion Maria
septembrie 5, 2019 at 21:45
Perfect de acord cu totul. Telefonul este chiar grozav și merită, deocamdată însă este prea scump pentru anumite buzunare, a apărut și Samsung A90, trebuie văzut.. Dacă Note 10 plus va mai scădea din preț, când nu știu, poate la anul, va fi un telefon de cumpărat.. Sunt în curs de apariție și alte telefoane, concurența este mare..