Connect with us

Diferentele dintre Stock, Android One si Android GO, asta vom incerca sa aflam in acest articol si o vom face ca de fiecare data, adica scurt si pe intelesul tuturor. Nu vom incerca sa aflam ce inseamna Android One si Android GO, puteti citi aici cateva informatii legate de acest subiect.

Diferentele dintre Stock, Android One si Android GO

Android Stock

Despre stock (adica necustomizat) nu prea sunt multe de spus si nici macar nu merita un articol separat. In mare, este versiunea de Android care iese pe “poarta fabricii” si pusa pe telefon, producatorul sau importatorul nu a intervenit deloc sau aproape deloc. Multi il prefera asa, multi cauta si vor un telefon cu cat mai multe optiuni si cat mai multe customizari. In general, gasim asa ceva pe telefoanele produse de companii mari, ele au o interfata de utilizator bine customizata si bine pusa la punct. Insa, uneori cu un mic pret, o usoara scadere a performantelor.

Diferentele dintre Stock, Android One si Android GO

In termeni mari, Android One, Android GO si Android Stock sunt versiuni pe care le putem pune in aceeasi “oala”, toate sunt indreptate spre o cat mai buna performanta si stabilitate. O mica diferenta apare totusi in cazul lui Android One, acesta a fost initial lansat pentru telefoanele mai slab dotate dar in 2018, a ajuns si pe cele cu specificatii mai bune, dar nu chiar de top. Un bun exemplu este Xiaomi Mi A2 Lite.

Android GO

Spre deosebire de Android Stock si Android ONE, aceasta versiune nu este intretinuta de catre Google, nu ei lucreaza la actualizari de securitate si alte aspecte de acest gen. Google livreaza softul catre producatori si mai departe, intreaga sarcina le apartine acestora.

Android GO (lansat in 2017) vine la pachet cu o serie de aplicatii special optimizate. Este vorba despre cele pe care le intalnim in mod default pe toate telefoanele cu Android. Gmail Go, YouTube GO, Google Maps GO, Keyboard GO, Notes GO, etc. Telefoanele cu Android GO vin la pachet si cu un magazin de aplicatii care le scoate in evidenta pe cele speciale, fie ca ne referim la aplicatii “GO” sau aplicatii “Lite”. Allview A9 PLUS este un telefon ce ruleaza sistemul de operare Android GO. Telefonul are 1GB RAM si 8GB stocare interna.

Android ONE

Android ONE a aparut in 2014 si a fost prima versiune oficiala ce diferea fata de sistemul de operare clasic. A aparut din dorinta producatorilor de a avea pe telefoanele lor slab dotate un sistem de operare care sa ruleze cat mai bine. Spre exemplu, un telefon cu 1GB RAM ruleaza mult mai bine cu Android ONE fata de unul cu Android clasic si cu o interfata puternic customizata.

Daca in 2014 Android ONE era intalnit numai pe telefoanele slabe, acum lucrurile stau altfel si ruleaza inclusiv pe cele cu 4GB RAM. Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi A2 LiteNokia 8 Sirocco, Nokia 6.1, Xiaomi Mi A1, Motorola Moto x4, HTC U11 Life. Nu sunt chiar telefoane ieftine, preturile pot ajunge in acest caz si pana la 600 de euro. Toate telefoanele ce fac parte din programul Android One trebuie sa aiba specificatiile tehnice stabilite de Google.

Este important de stiut ca cei de la Google au instituit un set de reguli pentru producatorii care vor sa lanseze telefoane cu Android  One. Acestia nu au voie sa modifice sistemul de operare, trebuie sa ofere actualizari periodice si in special pe cele ce tin de securitate. Aceste telefoane trebuie sa primeasca actualizari software timp de doi ani de zile si actualizari de securitate pentru 3 ani de zile din momentul lansarii.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *