Connect with us

Trebuie sa abordam si acest subiect, chiar daca este unul mai sensibil si mai delicat. In incercarea de a ne face sa platim, producatorii ne tot prezinta diverse functii si caracteristici ale telefoanelor mobile.

Impachetate frumos in diverse denumiri concepute de departamentul marketing, bani multi investiti in publicitate si scoase la rampa in cel mai frumos mod.

Clientul este apoi atras, curios si fara sa aiba prea multe cunostinte, plateste un telefon plin de functii, insa multe dintre acestea sunt inutile, fara rost si le va utiliza de putine ori, poate de curiozitate la inceput. Dar retineti, platim pentru toate acestea!

Iata cateva dintre aceste dotari fara rost, nu sunt putine si regasite pe multe telefoane mobile cu Android.

Senzori si dotari suplimentare: Unele telefoane vin cu o serie de senzori si dotari pe care multi utilizatori ar putea sa nu le foloseasca niciodata. De exemplu, senzorul de batai ale inimii, senzorul de stres, termometru, barometru, etc.

Asistenti virtuali: Multi producatori de telefoane mobile au dezvoltat asistenti virtuali. Si nu ma refer neaparat la Apple sau Google. Insa, niciunul nu recunoaste limba romana si chiar am facut cateva teste, inclusiv in limba engleza.

  • De cele mai multe ori, este mai rapida interactiunea directa cu terminalul in comparatie cu ceea ce executa acest asistent virtual. Personal, consider inutil un astfel de asistent, dar recomandat si bun de folosit pentru diverse categorii de persoane, poate cele cu dizabilitati.

Bloatware: Aceasta este una dintre cele mai criticate caracteristici ale multor telefoane mobile, in special cele Android.

  • Bloatware-ul se refera la aplicatiile preinstalate de catre producatori sau furnizorii de servicii mobile care nu pot fi dezinstalate.
  • Acestea pot incetini telefonul si pot ocupa spatiu de stocare valoros.
  • Sunt multi producatori care procedeaza asa. Cum il scoti din cutie, te agaseaza cu tot felul de jocuri sau alte titluri inutile.

Rata de refresh mai mare de 120Hz: Apreciez un smartphone cu o rata de refresh mai mare de 90Hz, maxim 120Hz.

  • Peste aceste valori, devine deja inutil si din nou, platim aproape degeaba, este mult marketing la mijloc. Insa, recomand cu tarie la achizitia unui nou model sa luati in calcul rata de refresh, 90 sau 120. Nu mai mult.

Nu plăti degeaba! 12 dotari cam fara rost ale telefoanelor mobile

Caracteristici AR: In timp ce realitatea augmentata poate fi fascinanta, utilizarea sa practica in viata de zi cu zi este inca limitata pentru multi utilizatori. Daca nu esti un fan al jocurilor sau al aplicatiilor AR, aceasta ar putea fi o caracteristica inutila.

Camere cu sute de megapixeli: Nu ai nevoie de sute de MP pentru a face poze sau clipuri bune.

  • Uitati-va la telefoanele Apple iPhone, acestea au avut ani la randul senzori de 12MP si recent l-au intordus pe cel de 48MP.
  • Si ce sa vezi, un iPhone de 12MP face poze incredibile. Asta pot spune si despre telefoanele Google Pixeli, putini megapixeli si poze super reusite.

Zoom de 100X: Marketing agresiv, multe reclame, recenzii pozitive.

  • Dar va spun din experienta, nu veti folosi asa ceva decat de cateva ori, chiar daca tineti telefonul 2 sau 3 ani de zile. Bani dati aiurea?

Captura video 8K: Multe telefoane moderne filmeaza 8K si din nou, o caracteristica scumpa, inutila, dar frumos impachetata.

  • Aparatul se va incinge excesiv, va fi limitat ca durata filmarii si nu vei avea la ce sa admiri capturile video.
  • Pe ecranul mic deja nu faci diferente intre 1080p si 8K si oricum, ecranul nu este 8k. Si nu cred ca ai un televizor capabil de asa ceva.

Extindere de RAM: Pana si cele mai ieftine terminale au inceput sa se laude cu aceasta posibilitate, marirea memoriei RAM in mod virtual. Nu te baza pe asta, nu-l cumpara numai ca ai vazut asa ceva in prezentare. Nu te va ajuta cu aproape nimic.

16GB RAM direct din fabrica sau chiar mai mult: Intr-o buna masura, sunt bani aruncati pe geam. Nu iti trebuie asemenea cantitate de RAM, telefonul nu este PC, nu ai la ce sa-i utilizezi si Android stie sa gestioneze acum destul de bine acest tip de memorie.

Camere macro sau bokeh de 2MP: Inutile intr-o mare masura. Producatorii pun asa ceva numai pentru a face modulul cat mai generos, pentru un aspect WOW, pentru a te face sa crezi ca ai multe camere foto si automat, vei deveni expert in fotografie sau video. Gresit! Sunt puse acolo numai pentru a face telefonul mai frumos si mai impunator.

Ecrane cu rezolutii mai mari de Full HD: Gandeste-te ca un televizor de 140cm, are o diagonala FHD+ sau 4K. De ce un telefon cu un ecran de 6.5 inch (mai mare sau mai mic) ar avea nevoie de mai mult? Nu vei sesiza diferenta, este o tactica a producatorului de a va lua banii si de a va impresiona.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!