Connect with us

Stiri despre telefoane

Electronicele vor fi mai usor de reparat pana in 2025

Published

on

Electronicele vor fi mai usor de reparat pana in anul 2025, cel putin asta sustin cei de la Lenovo, insa au si pe ce se baza in afirmatie.

Si intr-o lume in care durabilitatea si reparabilitatea devin tot mai importante, Lenovo, un jucator major in industria tehnologiei, pare sa isi schimbe abordarea. Conform declaratiilor lui Luca Rossi, un executiv de la Lenovo, compania are planuri mari pentru viitor. Mai precis, peste 80% din gadeturile lor  vor putea fi reparate de catre clienti, direct la ei acasa sau la birou.

Ce inseamna asta pentru consumatorul obisnuit? In primul rand, bateriile, unitatile SSD si alte componente nu vor mai fi sigilate in interiorul produsului. Aceasta schimbare ar putea reduce semnificativ cantitatea de deseuri electronice, o problema tot mai grava la nivel global.

Advertisement

Electronicele vor fi mai usor de reparat pana in 2025

Nu este doar o miscare izolata din partea acestui nume mare. Industria in ansamblu se indreapta spre un model mai sustenabil. Apple, de exemplu, a trecut de la o pozitie ostila fata de legislatia privind dreptul la reparatie, la una de sustinere a acestui tip de legi.

Si nu este singura companie care face acest lucru. Samsung si Google au inceput sa ia in considerare reparabilitatea ca un factor important in designul produselor lor.

Electronicele vor fi mai usor de reparat pana in 2025

Ce a determinat aceasta schimbare de directie in industrie? Se pare ca sunt doua motive principale. Primul este schimbarea comportamentului consumatorilor, care devin tot mai constienti de impactul pe care il au deseuriile electronice asupra mediului.

Advertisement

Al doilea este presiunea legislativa, in special din partea Uniunii Europene. Recent, UE a impus ca toate smartphone-urile sa aiba porturi USB-C, o decizie care ar putea fi urmata de alte masuri similare, cum ar fi obligativitatea ca bateriile sa fie usor de inlocuit.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des