Acasă Stiri Android Si Noutati eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

2

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei – eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei, este un pont pe care l-am primit de la un cititor. Sincer sa fiu, nu stiu daca taxarea este una recenta sau daca este introdusa mai de mult si mi-a scapat mie. Insa nu cred, este prima data cand vad asa ceva.

Cumpar destul de des si aproape mereu, aleg plata ramburs, adica direct la curier si nu plata online, cu cardul. De ce procedez asa? Desigur, am card bancar si mi-ar fi mai simplu sa platesc cu el.

Ar fi mai usor, nu ar trebui sa mai fac o vizita la bancomat inainte de a ma suna curierul. Prefer asa si o fac din mai multe motive. Principalul motiv – scap de eventualele probleme legate de integritatea coletului, poate sunt obiecte fragile si macar pot inspecta vizual coletul.

Sau pur si simplu, daca nu mai am chef sau daca a intervenit o anumita problema, refuz coletul.

De ce cred ca procedeaza asa eMag? 

Conform unor statistici facute in 2018, 80% dintre clienti, aleg plata ramburs, probabil din motivele expuse mai sus. Magazinele nu prea sunt fericite in acest caz, banii nu le intra imediat in cont.

In cazul in care am plati cu cardul, banii ar fi in contul lor aproape imediat si automat, se vad cu “sacii in caruta”. Apoi, sa ne imaginam ca din diverse motive, coletul nu ajunge la timp, probabil ca au mai fost cazuri de acest gen.

Clientul ramane o buna bucata de timp si fara bani, dar si fara colet. In acest mod, nu se poate indrepta spre alt magazin si este logic motivul, banii sunt blocati. Acolo, scrie “costul pentru procesarea platii la livrare: 5 lei“. Imediat, ni se spune ca “plata cu cardul online este gratuita“. Deci, magazinul ne sugereaza ca ar fi mai ieftin daca am plati cu cardul.

Nu este o suma mare si mai ales, suma nu difera in functie de costul comenzii. Plus sau minus 5 lei, tot plata ramburs o voi alege si motivele le-am expus deja. In rest, eMag ramane cel mai mare magazin online si probabil, cel mai de incredere. Nu in ultimul rand, serviciile lor sunt mai mult decat ok.

Am folosit si testat multe telefoane cu Android, practic am luat la rand toti producatorii. Mereu m-am intors la Samsung. Acum, folosesc un Note 9 si pana in 2020, nu vad motiv pentru care sa renunt la el. Daca vreau o camera mai buna, pun mana pe DSLR. Update ;) Intre timp, am renuntat la Samsung si folosesc un OnePlus 7 PRO! Sa vedem cu ce o sa-l schimb si mai ales, cand!

2 COMENTARII

  1. imi place motivul asta “pur si simplu, daca nu mai am chef sau daca a intervenit o anumita problema, refuz coletul”. si ce vina are comerciantul ca ai tu o problema?

    • Aia cu problema se intelege, dar sa refuzi colete ca asa ai chef.. inseamna sa te p*si pe munca unor oameni, aici ma refer la anumiti vendori sau afaceri micute.. Cum se p*sa lumea pe munca lor, pe taxa de livrare tur-retur platita de comerciant.. ca asa au ei chef. Clienti educati, europeni .. plini de drepturi. :). “Pur si simplu” ma p*s si eu pe genul de oameni care se cred ei miezul si cred ca totul li se cuvine si au respect zero , pentru oamenii din spatele unei afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here