Connect with us

Stiri despre telefoane

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

Published

on

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei – eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei, este un pont pe care l-am primit de la un cititor. Sincer sa fiu, nu stiu daca taxarea este una recenta sau daca este introdusa mai de mult si mi-a scapat mie. Insa nu cred, este prima data cand vad asa ceva.

Cumpar destul de des si aproape mereu, aleg plata ramburs, adica direct la curier si nu plata online, cu cardul. De ce procedez asa? Desigur, am card bancar si mi-ar fi mai simplu sa platesc cu el.

Ar fi mai usor, nu ar trebui sa mai fac o vizita la bancomat inainte de a ma suna curierul. Prefer asa si o fac din mai multe motive. Principalul motiv – scap de eventualele probleme legate de integritatea coletului, poate sunt obiecte fragile si macar pot inspecta vizual coletul.

Advertisement

Sau pur si simplu, daca nu mai am chef sau daca a intervenit o anumita problema, refuz coletul.

De ce cred ca procedeaza asa eMag? 

Conform unor statistici facute in 2018, 80% dintre clienti, aleg plata ramburs, probabil din motivele expuse mai sus. Magazinele nu prea sunt fericite in acest caz, banii nu le intra imediat in cont.

Advertisement

In cazul in care am plati cu cardul, banii ar fi in contul lor aproape imediat si automat, se vad cu “sacii in caruta”. Apoi, sa ne imaginam ca din diverse motive, coletul nu ajunge la timp, probabil ca au mai fost cazuri de acest gen.

Clientul ramane o buna bucata de timp si fara bani, dar si fara colet. In acest mod, nu se poate indrepta spre alt magazin si este logic motivul, banii sunt blocati. Acolo, scrie “costul pentru procesarea platii la livrare: 5 lei“. Imediat, ni se spune ca “plata cu cardul online este gratuita“. Deci, magazinul ne sugereaza ca ar fi mai ieftin daca am plati cu cardul.

Nu este o suma mare si mai ales, suma nu difera in functie de costul comenzii. Plus sau minus 5 lei, tot plata ramburs o voi alege si motivele le-am expus deja. In rest, eMag ramane cel mai mare magazin online si probabil, cel mai de incredere. Nu in ultimul rand, serviciile lor sunt mai mult decat ok.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. jan

  octombrie 31, 2019 at 11:31

  imi place motivul asta “pur si simplu, daca nu mai am chef sau daca a intervenit o anumita problema, refuz coletul”. si ce vina are comerciantul ca ai tu o problema?

  • Ciprian

   octombrie 31, 2019 at 12:34

   Aia cu problema se intelege, dar sa refuzi colete ca asa ai chef.. inseamna sa te p*si pe munca unor oameni, aici ma refer la anumiti vendori sau afaceri micute.. Cum se p*sa lumea pe munca lor, pe taxa de livrare tur-retur platita de comerciant.. ca asa au ei chef. Clienti educati, europeni .. plini de drepturi. :). “Pur si simplu” ma p*s si eu pe genul de oameni care se cred ei miezul si cred ca totul li se cuvine si au respect zero , pentru oamenii din spatele unei afaceri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des