baterie

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei – eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei, este un pont pe care l-am primit de la un cititor. Sincer sa fiu, nu stiu daca taxarea este una recenta sau daca este introdusa mai de mult si mi-a scapat mie. Insa nu cred, este prima data cand vad asa ceva.

Cumpar destul de des si aproape mereu, aleg plata ramburs, adica direct la curier si nu plata online, cu cardul. De ce procedez asa? Desigur, am card bancar si mi-ar fi mai simplu sa platesc cu el.

eMag pune taxa pentru plata ramburs, taxa de 5 lei

Ar fi mai usor, nu ar trebui sa mai fac o vizita la bancomat inainte de a ma suna curierul. Prefer asa si o fac din mai multe motive. Principalul motiv – scap de eventualele probleme legate de integritatea coletului, poate sunt obiecte fragile si macar pot inspecta vizual coletul.

Sau pur si simplu, daca nu mai am chef sau daca a intervenit o anumita problema, refuz coletul.

De ce cred ca procedeaza asa eMag? 

Conform unor statistici facute in 2018, 80% dintre clienti, aleg plata ramburs, probabil din motivele expuse mai sus. Magazinele nu prea sunt fericite in acest caz, banii nu le intra imediat in cont.

In cazul in care am plati cu cardul, banii ar fi in contul lor aproape imediat si automat, se vad cu “sacii in caruta”. Apoi, sa ne imaginam ca din diverse motive, coletul nu ajunge la timp, probabil ca au mai fost cazuri de acest gen.

Clientul ramane o buna bucata de timp si fara bani, dar si fara colet. In acest mod, nu se poate indrepta spre alt magazin si este logic motivul, banii sunt blocati. Acolo, scrie “costul pentru procesarea platii la livrare: 5 lei“. Imediat, ni se spune ca “plata cu cardul online este gratuita“. Deci, magazinul ne sugereaza ca ar fi mai ieftin daca am plati cu cardul.

Nu este o suma mare si mai ales, suma nu difera in functie de costul comenzii. Plus sau minus 5 lei, tot plata ramburs o voi alege si motivele le-am expus deja. In rest, eMag ramane cel mai mare magazin online si probabil, cel mai de incredere. Nu in ultimul rand, serviciile lor sunt mai mult decat ok.