Connect with us

Google scoate din magazin Play o aplicatie populara, asta intr-o incercare constanta de a face curatentie printre milioanele de jocuri si aplicatii disponibile. Fiind atat de multe, este clar ca trebuie sa existe verificari serioase si sa nu scape nimic potential periculos.

Dar asta se intampla frecvent, adica sunt unele titluri care se strecoara printre ochii vigilenti ai gigantului american. Insa, nu cumva sa credeti ca exista o armata de oameni care controleaza titlu cu titlu!

Google foloseste algoritmi si software automat pentru a scana si a verifica aplicatiile, asta include detectarea malware-ului, a comportamentului suspect si a altor activitati care incalca regulile magazinului de aplicatii. Dar asa mai apar si erori precum cea despre care discutam in acest articol.

Dintr-o eroare (sau nu), au reusit sa scoata populara aplicatie SD Maid, cea care avea peste 10 ani vechime in magazin!

Google scoate din magazin Play o aplicatie populara

Aplicatia aceasta este un instrument de curatare a sistemului apreciat pentru telefoanele Android. Poate fi descarcata gratuit, dar exista si o versiune “pro” care deblocheaza mai multe functii pentru o curatare mai eficienta. Curata fisiere cache, fisiere duplicate si pe cele neutilizate si care incarca sistemul. Intr-un cuvant, promitea sa optimizeze sistemul de operare.

Google scoate din magazin Play o aplicatie populara

Dezvoltatorul, cunoscut sub numele de “darken”, a a spus pe Reddit ca a primit doua emailuri care spuneau ca ambele aplicatii (1 si 2) au fost suspendate si scoase din Play Store, deoarece incalcau politica Google referitoare la “Stalkerware”. La aproximativ 15 minute dupa aceea, compania a trimis inca un email, inchizand in intregime contul de dezvoltator care exista de 12 ani.

Google scoate din magazin Play o aplicatie populara

Stalkerware este un termen folosit pentru a descrie un software care poate fi utilizat pentru a urmari activitatea unui utilizator pe un smartphone, fara consimtamantul sau stiinta acestuia. Acest tip de soft poate inregistra apeluri, mesaje text, istoricul navigarii si chiar poate urmari locatia GPS a telefonului.

Ramane de vazut daca acest titlu ce fusese descarcat de milioane de utilizatori va reusi cumva sa-l induplece pe “batranul” Google si sa-i explice ca nu are in interior nimic daunator.

Citeste acum si:

Se ascute duelul in ringul telefoanelor mobile de mijloc

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!