Connect with us

Review telefoane

HomTom S8 – REVIEW – display 18:9 si 4GB RAM

Published

on

HomTom S8 – REVIEW pentru inca o clona a lui Samsung Galaxy S8. Si nu numai HomTom a facut o clona, as spune ca tot ce s-a lansat dupa Samsung Galaxy S8, poate purta cu usurinta aceasta titlulatura!

Cu conditia sa aiba un display 18:9, conditie indeplinita la ora actuala de zeci de modele de telefoane produse de zeci de companii. Nu conteaza ca sunt fabricate de o companie mica din China precum HomTom sau de o companie mare, toate s-au inspirat dupa acel flagship Samsung.

Acum, din moment ce am stabilit acest aspect (desi cu siguranta nu mai era necesar), putem discuta pe larg despre HomTom S8. Am avut placerea sa pun mana pe cateva modele de telefoane cu un astfel de display, am testat inclusiv Note 8, insa el joaca in Liga Campionilor.

Advertisement

HomTom S8 mi-a fost trimis de catre cei de la iHunt.ro, tot ei mi-au trimis si Bluboo S8, model de telefon care adopta acelasi design.

HomTom este o idee mai scump fata de Bluboo, da, este mai performant si mai bine realizat. Asta nu inseamna ca Bluboo este un telefon slab, pana la urma pretul de spune tot.

HomTom S8 - REVIEW

HomTom S8 – REVIEW

La ora la care redactez acest articol, HomTom costa pe iHunt 965 lei.

Deoarece in articolul de unboxing am discutat despre design si despre display, nu voi mai insista aici. Puteti citi articolul accesand acest link.

Advertisement

Spun numai ca HomTom S8 este un telefon frumos, bine construit si cu carcasa spate fabricata din plastic. Am tinut sa precizez asta deoarece eu prefer plasic si nu sticla. Sticla aluneca mai usor si este mult mai fragila, este insa mai eleganta…

Telefonul se remarca prin design, margini inguste ale ecranulu, toate cele 4. Exista un LED pentru notificari, microfon suplimentar, tastele capacitive sunt integrate in sistemul de operare si pot fi ascunse.

In clipul video (partea a doua) de mai jos puteti vedea si un review:

Advertisement

Iata si detaliile tehnice ale acestui telefon:

  • Procesor MediaTEK MT6750T, 28nm, procesor cu 8 nuclee, ruleaza pana la 1,5GHz.
  • Acest procesor mai este intalnit, printre altele si pe: Allview X4 Soul Infinity N, ZTE Blade A2 PLUS, Ulefone Power 2, Uhans Max 2, Leagoo Kiicaa MIX, UmiDigi C Note 2, UmiDigi Crystal, Maze Comet, BlackView S8, VkWorld S8, Ulefone Mix, etc.
  • 4 GB memorie RAM (Samsung), 32-bit single-channel 833 MHz LPDDR3
  • 64 GB memoria de stocare interna (Samsung)plus slot pentru cardurile de memorie de pana la 256 GB
  • Placa grafica este de tip Mali-T860 MP2 – 650 MHz
  • Conectivitate 4G LTE: FDD B1 2100MHz,FDD B20 800MHz,FDD B3 1800MHz,FDD B7 2600MHz
  • Android 7.0 Nougat, meniu in limba romana
  • Display de  5.7″ inch cu rezolutie 1440 x 720 pixeli, tehnologie IPS, 83% din suprafata frontala, IPS LCD, sticla 2.5D
  • Camera principala cu 2 senzori, unul de 16MP si unul de 5MP, secundara foloseste un senzor de 13MP SONY
  • WIFI: 802.11a/b/g/n , Bluetooth 4.0, GPS, FM, suport OTG
  • Conectivitate Dual SIM, NanoSIM, senzor de amprente in partea din spate.
  • Cantareste 179g si masoara in grosime 7.9mm
  • Acumulator cu capacitate de 3450 mAh, utilizatorul nu are acces la baterie (design unibody)

HomTom S8 – REVIEW – Benchmark

Este probabil cel mai cautat capitol al unui review, multi potentiali clienti se gandesc in primul rand la performantele unui telefon. Testele de benchmark pot fi uneori concludente, macar ca o idee de baza. Va spun ca acest HomTom S8 reuseste scoruri apropiate de cele obtinute de majoritatea telefoanelor cu MediaTEK MT6750T, procesorul popular cu 8 nuclee.

In tabelul de mai jos il vedeti alaturi de majoritatea telefoanelor testate de androidro.ro. Este vorba despre testul AnTuTu, a obtinut 42223 puncte. Este o idee peste Allview X4 Soul Infinity N si putin sub Huawei Mate 7.

Advertisement

[easy_chart chart_id=’35083′]

Testul PC MARK:

In Work 2.0 performance, HomTom a reusit 3276 puncte. Scor asemanator cu cel obtinut de modele precum Samsung Galaxy Note 3, Oukitel K1000 PRO sau Asus Zenfone 3MAX.

Advertisement

Testul Geekbench 4:

Test single-core: 617 puncte, pe langa Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy A7 (2016), Huawei Honor 5X, Samsung Galaxy A3 (2016)

Test multi-core: 2665 puncte, pe langa LG V10, Xiaomi Redmi Note 3, Motorola Nexus 6, OnePlus 2.

Advertisement

Acestea sunt testele pe care le-am rulat, cu siguranta aveti conturata o idee. Este un telefon din zona mid-range. Asta inseamna performante bune si functionare corecta. Nu impresioneaza prin viteza, insa iti poti face treaba cu el, ruleaza orice aplicatie si orice joc,  sa nu uitam totusi ca exista la mijloc 4GB RAM.

HomTom S8 – REVIEW – O.S

Nu prea stiu ce sa zic despre acest Android 7 Nougat, este customizat usor, insa nu cu prea mult gust. Au incercat sa implementeze iconitele regasite si pe Samsung Galaxy Note 8, partial le-a reusit.

Zona de setari este si ea usor customizata, iconitele sunt colorate si gasim cateva setari extra. Le voi enumera numai pe acestea, restul sunt cele intalnite pe toate telefoanele cu Android:

Advertisement
  • HotKnot – transfer rapid de fisiere intre doua telefoane cu MediaTEK
  • Gesturi inteligente U.I – dubla atingere a butonului home pentru inchiderea ecranului, glisare cu doua degete pentru volum, glisare in jos cu 3 degete pentru accesarea camerei foto, glisare cu 3 degete sus pentru captura de ecran.
  • Gesturi inteligente telefonie – intoarcerea telefonului pentru mod silentios, raspuns automat punand telefonul la ureche sau “scuturand” telefonul, posibilitatea de anulare a difuzorului in timplul convorbirii sau optiunea de apelare automata ridicand telefonul cand esti in dreptului unui contact din agenda.
  • Gesturi inteligente pentru blocare/deblocare – dubla atingere a ecranului pentru deblocarea telefonului sau posibilitatea de a desena o litera pe display (oprit) si a intra intr-o anumita aplicatie.

Acestea sunt functiile extra, exista si MiraVision, setari pentru senzorul de amprente si pentru economisirea bateriei. Telefonul are si meniu in limba romana, traducerea nu este insa exacta si nici completa.

HomTom S8 a primit si o actualizare mica de firmware, producatorul sustine ca acest update repara cateva mici probleme. Oricum, este un Android fara multe optiuni, insa unul care se misca corect, iarasi aduc in discutie cei 4GB RAM.

Este un 4G, am instalat aplicatia MTK Engineering Mode, benzile active sunt:1, 3, 7 si 20.

L-am testat cu o cartela 4G de la Orange. In Bucuresti exista semnal puternic si nu ma plang, se descurca bine la acest capitol. In convorbiri, se aude bine, nici foarte slab dar nici foarte tare. Difuzorul pentru convorbiri nu este insa cel mai bun, nici cel  multimedia nu este de top.

Advertisement

Imi place ca se aude tare, nu vei pierde un apel telefonic, poti asculta muzica, dar nu te va impresiona prin calitate. Decent este cuvantul cel mai potrivit, fara probleme din fericire.

HomTom S8 – REVIEW – Acumulator

HomTom S8 are un acumulator de 3450 mAh. Avand in vedere scorul obtinut in aplicatia speciala, as spune ca reali sunt cam 3000 mAh. Este totusi bine, nu dezamageste nici la acest capitol.

Bateria a rezistat in testul PCMark aproape 7 ore, mai exact 6 ore si 55 minute. Testul se desfasoara incepand de la 100% si se termina la 18%. Luminozitatea se seteaza la 50% si in tot acest timp, aplicatia mentine ecranul aprins si simuleaza utilizarea lui de catre posesor.

Advertisement

6 ore si 55 de minute, rezultate asemanatoare obtin si modele precum Huawei P10, Xiaomi Mi Note 2, Xiaomi Mi5 sau Huawei Mate 9 PRO. Sunt rezultate afisate de aplicatia PCMark, rezultate care nu-l fac de rusine pe HomTom S8, ba din contra.

HomTom S8 – REVIEW – Camere foto

Cele doua camere au 16MP (interpolat), respectiv 8MP. Este vorba de un senzor SONY IMX 278 si unul Galaxy Core GC 8024. Camera pentru selfie are un senzor de 13MP.

Meniul camerei foto este standard MediaTEK, a fost adaugata optiunea “blur mode”. In mod normal, 2 camere foto performante nu ar avea nevoie de asa ceva. Si acest telefon are doi senzori buni, insa nu prea sunt implementati asa ccum trebuie.

Advertisement

Aplicatia fiind una standard, nu ofera cine stie ce optiuni sau calitate. Modul blur nu face decat sa aplice din soft un efect de bokeh destul de inestetic, veti vedea asta in galeria foto.

Pozele nu sunt rele deloc, dar nici nu se ridica la nivelul unui telefon de top.

Iata si cateva mostre, obsrvati in galeria foto si zona blurata destul de inestetic dar si poze facute in diverse conditii (in exterior, cu/fara LED flash, in interior, focus, etc):

Advertisement

HomTom S8 poate filma pana la o rezolutie maxima de 1080p, asta inseamna FHD. Din pacate, nu scapam de formatul 3GP! Detaliile le vedeti mai jos:

Ca o concluzie la capitolul camera foto, pot spune ca HomTom are 2 senzori buni, senzori care nu sunt scosi in evidenta asa cum trebuie. Cu toate astea, nu dezamageste deloc si poate face poze chiar frumoase, trebuie sa avem rabdare numai.

HomTom S8 este un telefon corect pentru pretul afisat de magazinul iHunt, sa nu uitam ca este si un telefon frumos cu display 18:9. Da, este mai scump fata de ofertele magazinelor din China, daca-l cumperi din Romania exista o serie de avantaje. Livrare sigura si rapida, fara eventualele taxe vamale si garantie.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
4 Comments

4 Comments

  1. Valentin P

    noiembrie 28, 2017 at 22:30

    Salut,
    Ma poti ajuta si pe mine cu o recomandare pentru un telefon pana in 190$ (Gearbest) cu 4Gb Ram, 4G, senzor amprenta si ecran curbat. Eu inclin spre urmatoarele modele: Homtom S8, Umidigi S2, Umidigi S, Umidigi Z1, Meiigoo Note 8 dar daca ai tu si alte variante.
    Iti multumesc mult pentru raspuns.

  2. Cosmin

    noiembrie 28, 2017 at 23:50

    Umidigi S2, fara dubii! Sa iei culoarea neagra, pe rosu nu e ok.

  3. Anonim

    noiembrie 5, 2019 at 23:25

    Am un homtom

  4. Silviu

    noiembrie 5, 2019 at 23:27

    Am un homtom s8 de aproapee 1 an si s-a umflat bateria,ma poate ajuta cineva cu o baterie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des