Connect with us
--------

Review telefoane

Huawei Mate 10 Pro, review camera foto

Published

on

Huawei Mate 10 Pro, review camera foto – de fapt sunt doua camere foto principale, 20MP este rezolutia maxima pe care acesti senzori o suporta. Aceste camere foto sunt de top, fara nicio discutie.

Totusi, este adevarat ca exista o discrepanta intre filmarea de noapte si pozele facute in aceleasi conditii. Veti vedea despre ce vorbesc in cele ce urmeaza. Simt ca se putea mai bine la capitolul video, sunt convins ca se poate rezolva cu un update de firmware. Filmarile nu sunt proaste, nu acesta este cuvantul potrivit. Din moment ca acesti doi senzori se descurca impecabil la fotografie, nu vad de ce nu ar putea sa o faca si in materie de clipuri video.

Advertisement

huawei mate 10 pro

Sunt doi senzori, unul de 12MP si unul de 20MP. Cel de 12MP are o deschidere de f1.6 si stabilizare optica. Cel de 20MP are deschiderea tot f1.6. De optica se ocupa Leica, exista si focalizare laser, 2xzoom optic, dual LED – lumina calda si lumina rece.

Compania Leica nu este infiintata chiar ieri, aceasta exista inca din anul 1914 si are sediul in Wetzlar, Germania. A fost fondata catre Ernst Leitz. Numele Leica este derivat din primele trei litere ale numelui său (Leitz) și primele două cuvinte ale camerei: lei-ca. Lentilele marca Leica, cum ar fi unele lentile Nocticron sau Elmarit, sunt folosite pe numeroase camere digitale Panasonic (Matsushita) si  video, inca din 1995. Modelele Panasonic / Leica au fost primele care incorporeaza stabilizarea optica a imaginii in camerele lor digitale

Advertisement

Si constructia acestor senzori este impecabila. Ei sunt “ingropati” si protejati de doua inele metalice discrete. Amplasarea senzorului de amprente este fix sub camere, asta inseamna ca sansele sa murdaresti camerele de amprente sunt mari.

Meniul este minimalist si discret. Fara iconite colorate dar cu multe functii, atat pentru modul foto cat si pentru modul video. In galeria foto de mai jos, se pot vedea toate setarile si modurile:

Advertisement

Exista mai multe setari disponibile: HDR, foto, monocrom, videoclip, panorama 3D, panorama, foto nocturn, pictura cu lumina, filmare lenta, incetinire, filtru, inscriptionare sau scanare documente. Putem descarca si un alt mod, este vorba de cel special pentru fotografierea alimentelor.

Direct in meniul principal al camerei, exista urmatoarele optiuni (pot fi activate sau dezactivate):

Advertisement
  • Rezolutie
  • Format RAW
  • Eticheta GPS
  • Adaugare inscriptionari
  • Lampa auxiliara AF
  • Grila camera
  • Nivel
  • Oprire sonerie
  • Temporizator
  • Control audio
  • Urmarire obiect
  • Instantaneu ultra
  • Functie buton de volum (declansare sau focus)

Rezolutia foto ajunge pana la 20MP (5120×3840) in format 4:3 sau 9MP (2976×2976) in format 18:9. In cazul clipurilor video, rezolutia maxima este UHD 4K, format 18:9 si sunet stereo. Nu putem filma 4K la 60 de cadre pe secunda, in acest caz ne multumim cu 29fps. Optiunea 60fps este activa numai pentru clipurile video 1080p.

Exista un mod PRO (focalizare, expunere, balans alb), inclusiv pentru camera video. Iata cam ce poate Huawei Mate 10 PRO la capitolul video:

Test video Huawei Mate 10 PRO – noaptea

Advertisement

Clipul de mai sus are 1 minut si ocupa 123MB.

Test video Huawei Mate 10 PRO – ZIUA, 60fps 1080p

Advertisement

Clipul de mai sus are 1 minut si 19 secunde, ocupa 294MB.

Test video Huawei Mate 10 PRO – UHD 4K, 29fps

Clipul de mai sus are 1 minut si 8 secunde, ocupa 194MB.
Puteti trage singuri concluziile la capitolul filmare, am vazut ca parerile sunt impartite. Am remarcat asta in momantul in care am incarcat aceste clipuri direct pe pagina de facebook androidro.ro.
Camera foto:
Avand in vedere ca este pana la urma un telefon mobil, pozele pe timp de noapte mi se par perfecte, fara cusur. Imaginea este clara, nu apar aberatii cromatice si nu exista acel “zgomot” pe care l-am mai vazut cu alte ocazii.
Pozele de mai jos sunt needitate, insa sunt micsorate. Desi Huawei Mate 10 PRO are inclusiv un mod “PRO”, toate sunt facute folosind setarile automate:
In meniu, putem afla si detalii profi legate de pozele capturate:

M-am jucat putin si cu modul panorama 3D, insa pozele nu pot fi reproduse pe PC. Desi nu am simtit nevoia sa activez modul profesional, in meniul aplicatiei exista asa ceva. Puteti seta diverse aspecte, de la valoarea ISO, expunere, balans de alb sau alte setari pe care le vedeti mai jos:

Ratingul pe care eu il ofer acestui setup il vedeti mai jos. Huawei Mate 10 Pro este prezent in oferta operatorului de telefonie mobila Orange Romania, poate fi achizitionat impreuna cu un abonament, dar si la liber. Testez telefonul Huawei Mate 10 PRO multumita programului Orange Smartphone Tester.

Advertisement

Citeste si articolul de review legat de performante.

Citeste si materialul de unboxing.

Advertisement

Scriu cu placere pe acest site. Telefonul meu de zi cu zi, este un Samsung Galaxy S21 Ultra. Lectura placuta!

Advertisement
7 Comments

7 Comments

  1. Zen Yang

    decembrie 10, 2017 at 19:13

    Mie imi pare o calitate foarte buna mai ales noaptea, tone de setari, ce poti vrea mai mult de la un telefon ? Daca vrei perfectiune, trebuie un DSLR si un trepied !

  2. Gogu pilotu

    decembrie 10, 2017 at 21:03

    Filmarea pe timp de noapte e praf frate. Noroc cu pozele ca alea il ridica mult de tot. Vb ta ceva nuse pupaintre poze si filamri.

  3. Sorin

    decembrie 11, 2017 at 10:34

    In filmarea de zi, Full HD la 60 fps, Loganul apare doar… HD !
    Fotografiile mi se par de o calitate foarte buna, chiar si cele de noapte. Leica nu isi dezminte renumele nici in acest caz.

  4. Cosmin

    decembrie 11, 2017 at 10:51

    Buna observatie 🙂 Trebuie sa schimbam numele judetului din Hunedoare in FHDoara. Camera este super buna la capitolul foto.

  5. Ecaterina

    decembrie 11, 2017 at 22:29

    Mie imi plac mult pozele da filmarea dezamageste si mai ales aia facuta noaptea. Sigur ai facut setarile corecte?

  6. Cosmin

    decembrie 11, 2017 at 23:14

    Sigur sigur 🙂

  7. sorin mahalean

    decembrie 12, 2017 at 13:15

    daca ai facut filmarea de noapte la 60fps,atunci e bine .la 60 fps trebuie mai multa lumina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Trebuie sa citesti si: