baterie

Huawei Nova 5z cu 5 camere printre care si 48MP, Kirin 810

Huawei Nova 5z cu 5 camere printre care si 48MP, Kirin 810

Huawei Nova 5z ar urma sa fie prezentat in viitorul apropiat, un telefon mid-range, dar cu design modern si cu multi senzori foto. Este prezent si un afis oficial, cunoastem astfel partea de design si cateva dintre dotari.

Pana acum, nimic despre sistemul de operare, poate cel mai interesant detaliu al telefoanelor Huawei din ultima perioada. Probabil cu Android, ramane de vazut daca si cu serviciile si aplicatiile Google. De altfel, cred ca este cea mai mare problema a gigantului din China.

Huawei Nova 5z
Huawei Nova 5z

In ultima perioada, nimic nou despre impacarea cu SUA/Google/Trump, seria Mate 30 inca nu a ajuns pe cai oficiale in Romania, dar exista un magazin care “si-a luat inima in dinti” si il vinde chiar si asa, fara “universul Google”.

Kirin 810, el este procesorul lui Huawei Nova 5z. Este un procesor nou, unul fabricat pe 7nm si care va reusi sa impinga telefonul in partea de sus a clasamentului, insa ramane totusi un mid-range. Iata si detaliile procesorului:

Huawei Nova 5z cu 5 camere printre care si 48MP, Kirin 810

  • Lansat in 2019
  • 8 nuclee de tip Cortex A55 si A76
  • Fabricat pe 7nm, ARMv8.2-A
  • GPU de tip Mali-G52 MP6
  • RAM LPDDR4x
  • Bluetooth 5, 802.11 b/g/n/ac
  • Prezent deja pe Huawei Nova 5i PRO

La nivel de design, noul Nova 5z, se aseamana cu modelul amintit anterior, cateva diferente se regasesc la interior. Senzorul principal va avea o rezolutie de 48MP, camera de selfie va fi de 32MP, intr-un setup de tip “punch hole”.

Acumulator de 3200 mAh, cel mai probabil o carcasa din plastic, senzor de amprente in partea din spate si display IPS LCD. Alte detalii nu au fost mentionate, ramane de vazut daca seriile noi de telefoane vor mai ajunge si in Romania. Indiferent daca este vorba despre Huawei/Honor, mai dotate sau mai putin dotate.