Connect with us

Stiri despre telefoane

Iata de ce ar trebui sa revina bateriile ce pot fi scoase

Published

on

Iata de ce ar trebui sa revina bateriile ce pot fi scoase din telefonul mobil, adica acesta sa nu mai aiba un design de tip unibody. Sa nu mai fie capsulat si sa nu poti schimba acumulatorul atunci cand doresti sa o faci.

Si daca ne aducem aminte, in trecut, toate telefoanele mobile aveau aceasta caracteristica, poate mai putin cele produse de Apple. Dar de ce s-a trecut la telefoanele capsulate si de ce nu ne mai lasa producatorii sa avem acces in interior?

Deoarece nui ar mai fi rezistente la apa sau la praf? Fals, exista terminale rezistente la asa ceva, chiar daca au capacul spate detasabil, nu acesta este motivul principal.

Advertisement

Ce avantaje sunt? In primul rand, le poti schimba singur atunci cand simti ca nu mai are multa “viata” in ea, dar si atunci cand autonomia telefonului scade.

In loc sa stai cu el la incarcat, poti introduce alta cat ai clipi. Apoi, scutesti si bani si timp prin vizita la service, se poate intampla asta cand vrei sa schimbi bateria. Platesti manopera, alta noua, iti umbla in telefon, etc.

Ce faci in momentul in care telefonul mobil se blocheaza/nu mai raspunde la comenzi? Si se intampla destul de des, mai ales in cazul celor usor mai slabe. Dai cu el de pamant? Nu, este suficient sa tii apasat butonul de power timp de cateva secunde (mai multe) si se va reseta. Dar cati stiu ca asa se procedeaza?

Advertisement

Este adevarat ca utilizatorii sunt mai predispusi sa cumpere un nou telefon in loc sa inlocuiasca doar bateria? Acest lucru poate stimula vanzarile pentru producatori, adica bani mai multi. Sa fie si acesta unul dintre motivele pentru care s-a renuntat la acest design?

In plus, posesorii de telefoane sunt nevoiti sa apeleze la servicii autorizate de reparații, ceea ce poate genera venituri suplimentare pentru fabricant sau partenerii lui.

Din pacate, desi exista multe avantaje an a avea telefoane cu acumulatori ce pot fi inlocuiti, tendinta pietei este clara si nu cred ca se va mai reveni la ceea ce a fost in trecut.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171