Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa verifici si sa activezi bluetooth pe un televizor smart tv

Published

on

Il am de o luna de zile, cei ce citesc androidro.ro, stiu de ce am fost nevoit sa renunt la televizorul Samsung. Nu reiau acum toata discutia, cert este ca am facut trecerea de la un Smart TV curbat 4K de 123 cm, la un Allview.

Stiu, unii vor spune ca este un downgrade. Poate ca asa este, dar la capitolul viteza si aplicatii, nu am simtit nicio diferenta, chiar din contra. Nu pot nega, panoul celor de la Samsung era ceva mai de calitate, un negru mai adanc si culori mai placute.

Insa, nu m-a dezamagit deloc nici acest Allview, modelul 50ePlay6100U, 4K, HDR, 127cm. Ecran mai mare, tot 4K, nesperat de ok la capitolul sunet si peste toate, sistem de operare Android. Deci, am cu ce sa ma joc, am ce aplicatii sa incerc, sa instalez apk.etc.

Advertisement

Despre experienta mea cu acest Smart TV Allview (dupa o perioada mai lunga), voi veni in viitor cu un alt articol. Acum, am sa va povestesc cum am descoperit ca televizorul acesta are Bluetooth, chiar daca nicaieri in specificatiile lui nu scrie ca ar avea.

Cand i-am facut recenzia, am scris acolo ca de fapt, exista Bluetooth, insa numai pentru a conecta telecomanda cu care vine. Aceasta foloseste tehnologia Bluetooth pentru a se conecta la TV si o face pentru caracteristica sa de cautare vocala.

Insa, poate fi deconectata de la TV si folosita in continuare, ca o telecomanda clasica. Cand am facut recenzia, am incercat sa conectez telefonul meu la acest Samrt TV Allview. Nu stiu din ce motive, nu s-a conectat si am abandonat.

Advertisement

Chiar am crezut ca suporta numai telecomanda dedicata. Iata ca nu este asa. Pe langa faptul ca telecomanda poate fi tinuta conectata via BT, poti asocia si o pereche de casti sau chiar un sistem multimedia audio, unul care sa aibe Bluetooth.

Le-as recomanda celor de la Allview sa revizuiasca putin lista de dotari de pe site, ar fi un avantaj pentru ei. Televizorul are Bluetooth si chiar poti conecta (in acelasi timp) mai multe dispozitive!

In continuare, nu pot conecta telefonul. Chiar daca ambele ruleaza Android. De fapt, ca sa fiu cat se poate de exact, al meu OnePlus 7 PRO se conecteaza, dar atat. Nu pot trimite fisiere catre TV.

Advertisement

In schimb, folosesc o pereche de casti (aceasta) si totul este perfect. Sunetul se transmite prin Bluetooth, se aude impecabil, volumul se controleaza prin telecomanda si chiar este semnalizat acest aspect.

Ciudat, am putut conecta telefonul numai dupa ce am instalat din Google Play o aplicatie care iti gaseste dispozitivele BT, la fel am descoperit ca si castile sunt compatibile. Insa, setarile se pot face inclusiv din interfata principala a televizorului.

Deci, cel putin acest model de TV 4K cu Android, are Bluetooth. Recomand allview.ro sa scrie acest detaliu in lista de specificatii tehnice. Nu au ce pierde, chiar din contra! Televizorul lor este unul bun!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des