Review telefoane
Leagoo M5 Edge, review – edge to edge cu adevarat?
Leagoo M5 Edge, review – edge to edge cu adevarat? Oarecum, insa cert este ca acest telefon are un design mai mult ok pentru gama sa de pret, acesta este si punctul sau forte. Am mai observat o buna functionare, superioara telefoanelor pe o platforma identica, ma refer la cele testate de androidro.ro.
Am observat o buna customizare a interfetei de utilizator. Si chiar daca am testat inca 3 telefoane ce rulau Freeme OS de la Leagoo, acesta este cel mai bine pus la punct. Telefonul costa in jur de 100 USD in China si este o oferta de luat in seama. Desigur, sa nu credeti ca este perfect, are si cateva bube. Le veti vedea pe parcursul acestui review. Ca sa va faceti totusi o idee inainte de a citi tot articolul, va spun ca bateria este punctul slab. In schimb, o parere buna mi-a facut ecranul telefonului, camera este si ea buna. Per total, cei de la Leagoo au facut un telefon bun pentru acest pret.
Detaii legate de functionare, in cllipul video de review de mai jos:
Sunt sigur ca principala intrebare este “cat scoate in AnTuTu“? Aveti raspunsul mai jos:
[easy_chart chart_id=’35083′]
Cele de mai sus sunt aproape toate telefoanele testate de androidro.ro de-a lungul timpului. Cu 29.447 puncte, Leagoo M5 Edge este intre Bluboo Dual si Allview V2 Viper. Decent, acesta ar fi cuvantul aici. Vreti aproape 200.000 puncte in AnTuTu? Atunci, va trebui sa platiti cam de 8 ori mai mult.
Leagoo M5 Edge a obtinut in Geekbench 4 urmatoarele scoruri:
In testul single score: 535 puncte – asemanator cu HTC Desire 820, P8 Lite, Xiaomi MI-2, LG Nexus 4 sau Asus Zenfone 2 Laser
In testul multi core: 1454 puncte – asemanator cu Xiaomi MI-2, Motorola Moto G3 sau Samsung Galaxy S4
In PCMark, testul work 2.0 performance, Leagoo M5 Edge se lauda cu 2373 puncte. Asemanator cu LG L90, S5 Mini sau HomTom HT90.
Trebuie sa stiti si ce specificatii tehnice are acest telefon, le vedeti mai jos:
- MediaTek MTK6737 cu 4 nuclee, Cortex-A53 1,30GHz. Tehnologie 28nm, lansat la jumatatea lui 2016. Procesor intalnit si pe Leagoo T1 PLUS, Asus Zenfone Max 3, Cubot Manito, Ulefone Tiger, Doogee X9, UMi Diamond X, Leagoo M8, Elephone C1 Max, dar si pe Nokia 3.
- Placa grafica de tip Mali-T720 MP2, ruleaza pana la o frecventa de 550 MHz
- Display cu diagonala de 5 inch, IPS, rezolutie 1280×720 pixeli, laminare completa, sticla 2.5D, 294 ppi
- Memorie RAM 2GB, 32-bit single-channel 640 MHz LPDDR3
- Memorie interna 16GB plus suport microSD de pana la 128GB
- Camera principala are un senzor de 13MP si filmeaza pana la rezolutie HD, cea secundara are un senzor de 8MP.
- Baterie cu capacitatea de 2000mAh, design unibody
- Greutate: 164.5 g
- Grosime: 8.5 mm
- 4G FDD-LTE 700/850/1700/1900/2600 (benzi 2,4,5,7,17) sau 4G FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600 (benzi 1,3,7,8,20)
- WIFI: 802.11b/g/n, GPS, FM, Dual SIM (micro SIMx2) Bluetooth 4.0, senzor de amprente
- Sistem de operare Android 6.0 Marshmallow, interfata Freeme OS 6.0.
Leagoo M5 Edge, review – Trebuie sa mai stiti ca lag nu prea intalnim pe acest telefon, asta in conditiile de utilizare normale. Experienta de navigare pe internet este buna, pe YouTube, la fel. Nu am sa continui aici deoarece toate acestea le puteti vedea in clipul video de mai sus.
Spuneam ca bateria lui Leagoo M5 Edge nu este cea mai reusita, din pacate, producatorul s-a limitat la 2000 mAh. Si se cunoaste, rezultatele nu sunt multumitoare, interesant este ca desi are numai 2000 mAh, acumulatorul se incarca destul de greu.
Pentru a va face o idee, in testul PCMark, bateria s-a descarcat de la 89% la 28% in doua ore si jumatate. Cu luminozitatea la 50%, un clip video ar consuma bateria in aproximativ 4 ore.
Incarcarea de la 1% la 100% se realizeaza in 3 ore, cel putin asta ne arata aplicatia. Insa, in meniul telefonului gasim un mod extrem de conservare a energiei. Apasam iconita si pe display ne apar numai functiile importante. Asta inseamna display privat de culori, fara functii smart si practic devine un telefon si atat.
Daca tot apare denumirea “edge” in denumirea telefonului, ar trebui sa ne concentram si asupra ecranului. Este un plus al telefonului, singura problema ar fi cea legata de unghiurile de vizualizare, insa asta se intampla numai cand intoarcem destul de mult telefonul.
Leagoo M5 Edge, review – Display de 5″, rezolutie 1280×720 pixeli, LTPS, OGS, On-cell si sticla 2.5D. Margini ale ecranului sub 2mm, raportul dintre display si suprafata frontala este de 80% (conform Leagoo) Toate acestea fac din acest display unul foarte bun pentru acest pret, au pus ce era mai bun. Luminozitatea este excelenta, raspunde ferm la atingeri (dupa ce am dat folia aplicata din fabrica), toate bune si frumoase. Din pacate, nu ni se specifica daca acest display are protectie.
Iata ecranul in exterior:
Leagoo M5 Edge, review – O alta surpriza placuta vine din partea camerei foto. Leagoo M5 Edge foloseste un senzor de 13MP (principal) si unul secundar de 5MP. Din pacate, nu putem filma decat rezolutie HD. Meniul camerei este si el destul de personalizat, intalnim cateva setari pe care nu le vedem in cazul unui meniu standard MediaTEK. Interfata camerei o vedeti in clipul video de review. Va mai spun ca nu exista lag nici in live preview, imaginile sunt cursive.
Conteaza mai mult pozele capturate cu aceasta camera, mai jos vedem si o galerie foto:
Mai multe nu ar mai fi de spus, functionarea lui poate fi observata si in clipul video de care am amintit. Este un telefon bun, unul care merita banii si unul pentru fanii telefoanelor cu display de numai 5″. Il puteti gasi AICI sau AICI.
MINUS – baterie de numai 2000 mAh
MINUS – calitatea audio lasa de dorit. Desi difuzorul se aude tare, lipseste bass-ul
MINUS – fara LED pentru notificari, deblocarea prin dubla atingere nu este exacta
PLUS – functionare buna, fara lag in srcinile uzuale si prin meniuri
PLUS – display excelent, margini inguste ale ecranului
PLUS – este si un telefon frumos, rama fiind fabricata din metal
PLUS – senzorul de amprente este precis si destul de rapid