baterie

De ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face!

De ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face!

De ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face! – Initial, am inceput androidro.ro prin a prezenta tutoriale de root si actualizari de firmware, ma refer in special la prezentarea celor custom. Asta s-a intamplat insa acum mult timp. Cam 5-6 ani de zile si discutand despre tehnologie, putem spune ca a trecut mult timp de atunci.

Si teoretic dar si practic, la ora actuala, toate telefoanele cu Android pot fi rootate. Asta inseamna mai exact sa obtii drepturi de administrator al sistemului de operare si sa te apuci sa faci modificari la nivel de fisiere, sa umbli la kernel, sa instalezi aplicatii portate de pe alte telefoane sau sa instalezi o versiune de operare customizata.

De ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face!

Kernel = nucleu, practic este creierul telefonului la nivel de sistem de operare, totul se invarte in jurul lui.

Deci, de ce nu mi-am mai rootat niciun model de telefon si nici nu am mai prezentat tutoriale?

La inceputurile sistemului de operare Android, aplicatiile erau mai putine in Google Play si nu chiar atat de pretentioase, de restrictive. Si ma refer in primul rand la cele care conteaza cu adevarat pe un telefon mobil, cele dezvoltate de companii mari.

Insa, de ceva timp, aceste aplicatii pur si simplu nu mai functioneaza pe telefon in momentul in care simt ca ai intervenit asupra sistemului de operare, adica ai facut root. Aceste aplicatii, cred ca prin obtinerea dreptului de administrator, pot aparea brese de securitare.

Astfel, daca ai facut root, le poti instala, insa multe vor refuza sa functioneze. Nu vei mai putea utiliza aplicatii de online banking, nu vei mai putea face nicio plata cu telefonul mobil si nu iti vei mai putea controla si administra conturile. Nici macar aplicatii precum Netflix, Voyo, Digi Online sau alte aplicatii de acest gen nu vor mai functiona.

Apoi, nu vei mai avea acces la actualizarile oficiale trimise direct de catre producator. Si chiar daca vei face unroot, in cele mai multe cazuri, aplicatiile pe care le-am amintit anterior, tot vor refuza sa functioneze.

Deci, inainte de a te apuca sa faci root si sa cauti tutoriale pe xda developers, trebuie sa te gandesti bine la ce vrei si sa vezi daca te multumesti cu dezavantajele expuse anterior!