De ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face! – Initial, am inceput androidro.ro prin a prezenta tutoriale de root si actualizari de firmware, ma refer in special la prezentarea celor custom. Asta s-a intamplat insa acum mult timp. Cam 5-6 ani de zile si discutand despre tehnologie, putem spune ca a trecut mult timp de atunci.

Si teoretic dar si practic, la ora actuala, toate telefoanele cu Android pot fi rootate. Asta inseamna mai exact sa obtii drepturi de administrator al sistemului de operare si sa te apuci sa faci modificari la nivel de fisiere, sa umbli la kernel, sa instalezi aplicatii portate de pe alte telefoane sau sa instalezi o versiune de operare customizata.

de ce nu am mai facut root in 2018 si de ce nu voi mai face!

Kernel = nucleu, practic este creierul telefonului la nivel de sistem de operare, totul se invarte in jurul lui.

Deci, de ce nu mi-am mai rootat niciun model de telefon si nici nu am mai prezentat tutoriale?

La inceputurile sistemului de operare Android, aplicatiile erau mai putine in Google Play si nu chiar atat de pretentioase, de restrictive. Si ma refer in primul rand la cele care conteaza cu adevarat pe un telefon mobil, cele dezvoltate de companii mari.

CITESTE SI:  Ce inseamna reverse wireless charging si cum functioneaza?

Insa, de ceva timp, aceste aplicatii pur si simplu nu mai functioneaza pe telefon in momentul in care simt ca ai intervenit asupra sistemului de operare, adica ai facut root. Aceste aplicatii, cred ca prin obtinerea dreptului de administrator, pot aparea brese de securitare.

Astfel, daca ai facut root, le poti instala, insa multe vor refuza sa functioneze. Nu vei mai putea utiliza aplicatii de online banking, nu vei mai putea face nicio plata cu telefonul mobil si nu iti vei mai putea controla si administra conturile. Nici macar aplicatii precum Netflix, Voyo, Digi Online sau alte aplicatii de acest gen nu vor mai functiona.

Apoi, nu vei mai avea acces la actualizarile oficiale trimise direct de catre producator. Si chiar daca vei face unroot, in cele mai multe cazuri, aplicatiile pe care le-am amintit anterior, tot vor refuza sa functioneze.

Deci, inainte de a te apuca sa faci root si sa cauti tutoriale pe xda developers, trebuie sa te gandesti bine la ce vrei si sa vezi daca te multumesti cu dezavantajele expuse anterior!

10 COMENTARII

  1. Pentru mine, e important root-ul. De ce? Deoarece imi permite sa instalez Google Camera apk, pe un Xiaomi ieftinel, iar calitatea pozelor e mai buna cu minim 15%, adica.. se vede cu ochiul liber diferenta. Pana la urma, e vorba de nevoile fiecaruia…

  2. George Tirlea exact. Mai am și eu o săptămână până să mi permita ăștia de la Xiaomi să mi deblochez bootloaderul. Vreau mai ales sa scap de reclame care la mine sunt peste tot și n aplicații, și n messenger peste tot.

  3. Nu am făcut și nici nu am sa fac niciodată root sunt multe motive pentru care nu aș face root. Primul ar fii că pierzi garanția telefonului. Actualizările primite de la producător

  4. Nici eu nu am mai facut root de ceva timp dar ii cam simt lipsa cateodata. Este adevarat ca aplicatiile de genul banking’ nu vor root dar pot fi rezolvate si acelea. Dupa cate imi amintesc dadeam disable root ( sau unroot ..nu mai retin) in superSu ,repornire tel si mergea normal orice aplicatie banking. Dupa care activam root- ul din nou. Totul fura f. putin timp.
    Dar nu i-am mai facut pt ca au aparut tot felul de aplicatii care inainte functionau doar cu root ,iar acum nu mai este necesar ( ex youtube fara reclame si funct in fundal cu ecranul oprit )
    Cat despre custom romuri..mai bine nu . Foarte rar gaseam cate unul care sa functioneze ok la toate capitolele. Ba nu mergea camera ,ba nu senzorul Ir..etc..etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

I agree