Connect with us

Stiri despre telefoane

Merge cu orez? Ce sa faci daca ti-a cazut telefonul in apa

Published

on

Nu facem pilaf astazi, raspundem la intrebarea “Ce sa faci daca ti-a cazut telefonul in apa?” Probabil ca ti s-a intamplat chiar tie sau cunosti pe cineva care a trecut prin aceasta situatie neplacuta. Daca te confrunti chiar acum cu aceasta problema, nu te panica! In cazul in care esti fericitul posesor al unui smartphone IP67 sau IP68, nu trebuie sa faci mai nimic. In caz contrar, citeste ce am scris mai jos.

Ce sa faci daca ti-a cazut telefonul in apa – pasi esentiali

Scoate rapid telefonul din apa  – Primul si cel mai important lucru de facut este sa scoti telefonul din apa cat mai repede posibil (logic, doar nu te uiti la el si incepi sa razi…). Cu cat il scoti mai repede, cu atat ai mai multe sanse sa limitezi daunele cauzate de apa.

Inchide telefonul imediat – Odata ce ai scos telefonul din apa, opreste-l imediat. Nu incerca sa-l folosesti, deoarece curentul electric si apa nu fac o combinatie buna si pot cauza scurtcircuite si daune ireparabile. Deci, power off!

Advertisement

Scoate bateria, daca este posibil – Daca ai un telefon cu baterie detasabila, scoate-o imediat dupa ce ai oprit telefonul. Astfel, vei preveni eventualele scantei si vei reduce riscul de a provoca neplaceri suplimentare.

Scoate cartela SIM si cardul de memorie – Indeparteaza-le pentru a le proteja de eventualele daune cauzate de apa. Acest lucru va permite ca aerul sa circule mai bine in interiorul telefonului, usurand uscarea.

Sterge telefonul – Foloseste un prosop uscat, absirbant si moale pentru a sterge delicat apa de pe suprafata telefonului, dar nu apasa prea tare, deoarece ai putea impinge apa mai adanc in componentele interne, ai putea sa deformezi sau sa spargi carcasa.

Advertisement

Foloseste o sursa de aer pentru a elimina apa ramasa si cel mai bine este sa te rogi de sotie sau de prietena ca sa-ti dea un uscator de par. Alege setarea de aer rece pentru a elimina apa ramasa in porturi, difuzoare si alte componente. Nu folosi aer cald, vei face mai rau!

Introduce telefonul intr-o punga cu silica gel sau orez  – Sunt 2 produse cunoscute pentru proprietatile lor de absorbtie a umiditatii. Introdu aparatul intr-o punga ermetica, plina cu silica gel sau orez si lasa-l acolo timp de 24-48 de ore. Acest proces va ajuta la extragerea apei din componentele interne. Silica gel sunt acele mici pliculete pe care le gasesti in cutiile de pantofi!

Ti-a cazut telefonul in apa si vrei sa-l desfaci?

Daca ai un smartphone cu spate detasabil si ai acces la suruburi pentru a-l desface, poti face asta in cazul in care te procepi cat de cat. Foloseste o perie moale imbibata in alcool izopropilic pentru a curata cu grija componentele interne. Alcoolul izopropilic ajuta la eliminarea apei si previne coroziunea.

Advertisement

Dupa ce ai curatat telefonul cu alcool lasa-l sa se usuce complet timp de cel putin 24 de ore. Acest lucru va asigura ca orice urma de umiditate ramasa in interiorul telefonului se va evapora. Nu-l porni direct!

Dupa ce victima s-a uscat complet, reasambleaza-l, introducand bateria, cartela SIM si cardul de memorie. Porneste-l si verifica daca functioneaza corect. In cazul in care nu functioneaza, sau intampini probleme, este posibil sa fie necesara o interventie de specialitate, dar mai ai optiunea de a-l arunca si sa-ti cumperi altul. Probabil ca nu mai poate fi recuperat sau reparatiile sunt costisitoare.

 

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des