Acasă Stiri Android Si Noutati Mi-am luat o tastatura iluminata, ieftina si buna, Qilive q8100, cateva pareri

Mi-am luat o tastatura iluminata, ieftina si buna, Qilive q8100, cateva pareri

8

Nu am dat mare importanta pana acum tastaturilor deoarece nu ma joc pe PC si nici nu am fost pretentios la acest capitol, obisnuiesc sa scriu destul de repede pe orice tastatura. Si daca va intrebati ce legatura are tastatura iluminata cu Android, pai are / de pe ea scriu articolele legate de Android  🙂 

Insa, am vazut in Auchan o tastatura iluminata, modelul Qilive q8100 si am zis sa o incerc, asta am si facut, la 60 de lei cred ca este maximum ce se poate oferi, adica este mai mult decat ok, este iluminata si tastele par de buna calitate. Nu au cursa foarte mica ca la un laptop insa nici foarte mare, apreciez in primul rand faptul ca tastele nu fac zgomot mai deloc si pare destul de bine inchegata si trainica.

Este complet din plastic, nici macar partea din spate nu este metalica asa cum am mai intalnit pe alte modele. Insa este oarecum de inteles la 60 de lei. Qilive q8100 are buton (tasta) dedicat de oprire&pornire a luminii pentru taste, lumina este un albastru discret si nu este puternica nici deranjanta pentru ochi. In poze, luminozitatea pare mult mai puternica decat este, in realitate este mult mai ok si mai echilibrata, cel mai aproape de adevar o puteti vedea in pozele in care am folosit si o alta sursa de iluminat.

Am testat-o si cu lumina coplet stinsa in camera, aici intervine marele avantaj deoarece nu mai simti nevoia de o sursa de iluminare. Si cu o alta sursa de lumina in camera este ok deoarece in continuare poti sesiza iluminarea destul de profund. De altfel, caracterele de pe taste nu sunt vopsite, practic tasta este vopsita cu negru si caracterul este “decupat” iar pe laterale tastele sunt transparente si lumina se vede ok si in acest caz.

In rest, Qilive q8100 nu are cine stie ce butoane sau alte functii, fata de una standard, insa lipsesc tastele multimedia, cele de volum sau de oprit PC-ul. Spuneam ca tastele nu fac zgomot urat sau puternic atunci cand sunt apasate, materialul din care sunt fabricate pare unul de calitate ok, as zice ca sunt putin cauciucate.

Ramane de vazut acum cat de bine va rezista in timp, eu folosesc tastatura pe WIN 7, cablul USB are 1.5m. daca in poze pare ca lumina strabate si pe fond negru, adica si pe langa caractere, nu este deloc asa, aparatul foto nu prea si-a facut treaba bine in cazul asta sau nu am prea stat eu mult sa-l gadil.

DSC_0215

Ca o concluzie, as spune ca tastatura Qilive q8100 merita cei 60 de lei, insa sunt convins ca nu este pentru cei pretentiosi si pentru cei ce se joaca mult pe PC, asta fara discutii.

8 COMENTARII

  1. Nu are taste iluminate. Eu sunt programator si folosesc mult tastatura. Cu timpul o tastatura incorecta si incomoda iti afecteaza degetele. Tastatura amintita este dreapta ca la laptop si cu cursa mica. Fiabilitatea ma uimit dupa 3 ani este ca noua.

  2. Dar care sunt tastele pentru iluminare?(Mi-am cumparat si eu una de curand si am zis sa o testez. Cand am bagat USB-ul in unitate , in spatele unitatii , nu mi s-a instalat nici un program. Cand l-am bagat in fata a inceput sa se descarce un program cred ca pentru tastatura. Dar nu stiu sigur daca este pentru iluminare. Tastatura este ok , merge bine , este cum ai descris-o , dar nu reusesc sa o fac sa ilumineze. Tot din Auchan am luat-o.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here