Review telefoane
Un nou HIT, Xiaomi Redmi Note 8T, review in romana

Un nou HIT, Xiaomi Redmi Note 8T, review in romana – Dupa ce probabil ati vazut clipul de pe YT, a venit randul sa cititi si acest articol. In linii mari si avand in vedere ca discutam despre un Xiaomi, cam stim la ce ne asteptam.
Un telefon mobil bun si bun mai ales raportat la pretul sau. Pe scurt, un smartphone cu un pret corect. Acum, costa 1099 lei, dar este pretul pe care-l vedem la scurt timp dupa ce a ajuns in stocurile celor de la dualstore.ro. Ma astept ca foarte rapid, sa scada sub 1000 de lei. Repet, costa 1099 lei si nu trebuie sa cereti foarte mult de la el.
Xiaomi Redmi Note 8T, acesta este denumirea telefonului. Adica, un alt terminal din seria Redmi 8, va reamintesc ca recent, am testat si modelul Redmi Note 8 PRO, cel cu procesor MediaTEK Helio G90T. Pana in noiembrie 2019, Xiaomi a lansat urmatoarele modele din aceasta serie:
- Redmi Note 8 PRO
- Redmi Note 8
- Redmi Note 8T
- Redmi 8
- Redmi 8A
Vedeta acestui articol, nu are procesor MediaTEK, se lauda cu un Snapdragon de generatie noua. Iata despre ce este vorba:
- Qualcomm Snapdragon 665 – lansat in aprilie 2019
- 11nm / 64bit
- 8nuclee (2.0 GHz Cortex-A73 + 1.8 GHz Cortex-A53)
- GPU: Adreno 610
- RAM: Dual‑channel 1866 MHz
Telefonul are 4GB memorie RAM si 64GB stocare interna. De remarcat ca utilizatorul poate introduce in acelasi timp si un card de memorie, dar si doua cartele SIM. Lista dotarilor principale o vedeti mai jos, apoi incepem sa discutam putin despre smartphone.
- Qualcomm Snapdragon 665
- 4GB RAM si 64GB ROM
- Android 9 PIE / MIUI 10
- Acumulator de 4000 mAh / 18W
- 4G: B1 (2100), B3 (1800), B5 (850), B8 (900), B34 (TDD 2100), B38 (TDD 2600), B39 (TDD 1900), B40 (TDD 2300), B41 (TDD 2500), B20 (FDD 800)
- Display IPS / 6.3″ / Corning Gorilla Glass 5 / 409ppi / 80% body ratio / FHD+ / notch
- 48 MP, f/1.8, (wide), 1/2″ / fara stabilizare optica
- 8 MP, f/2.2, (ultrawide), 1/4″
- 2 MP, f/2.4, 1/5″, macro camera
- 2 MP, f/2.4, 1/5″, depth sensor
- Jack audio / IR / BT 5.0 / GPS / WiFi
- Grosime – 8.6mm
- Spatele fabricat din sticla / senzor de amprente clasic
Review video – Xiaomi Redmi Note 8T
Majoritatea informatiilor, deja le-ati aflat din clipul de mai sus, nu are rost acum sa le reiau. Ne concentram mai mult pe rezultatele foto si performante, partea de design dar si ecranul, le-ati vazut asa cum trebuie in recenzia video.
Intai, despre performante. Pana la urma, cand iti cumperi un telefon mobil nou, la asta te gandesti in primul rand. Acesta este un mid-range, asta inseamna ca desi nu vom fi scutiti de ceva lag pe ici pe colo, telefonul ruleaza fara probleme si ruleaza orice.
Sistemul de operare este plin de aplicatii preinstalate, o multime de setari si de optiuni disponibile. Cred ca acesta este motivul pentru care in interfata, mai apare si putin lag. Nu inteleg de ce Xiaomi continua sa preinstaleze aplicatii inutile! Nu ca ar fi ceva neaparat rau, dar avem la dispozitie Google Play si putem instala absolut tot ce vrem noi.
Sa spunem ca exista bloatware, dar in mare parte, putem scapa de el.
Trecem peste acest aspect si va spun ca in linii mari, telefonul ruleaza fara probleme si ruleaza orice joc/aplicatie. O usoare intarziere la deschiderea unor aplicatii, dar este normal sa se intample asa ceva, nu este un telefon deloc scump. Per total si pentru pretul sau, Xiaomi Redmi Note 8T functioneaza bine, mai bine fata de alte modele cu pret identic.
- Amprenta functioneaza perfect, identic si Face ID
- Optiunea activare la ridicare, mai da rateuri
- Exista suport VoLTE, deja activat
- Telefonul sta destul de bine la capitolul “magnet de amprente”
- Si de data aceasta, desi este un IPS, ecranul pare a fi piesa de rezistenta. Culori aprinse, unghiuri foarte largi de vizualizare.
- Bateria are 4000 de mAh si nu am putut sa o testez. Aplicatia PCMark, a refuzat sa functioneze corect pe acest model de telefon. Totusi, cred ca ar fi reusit in jur de 10 ore de autonomie, nu sunt deloc motive de ingrijorare. Xiaomi foloseste baterii bune, sistemul de operare este destul de bine optimizat din acest puntc de vedere.
Iata si sistemul de operare / interfata / aplicatiile preinstalate:
Rezultatele (si comparatii) in testele de bench. PCMark, AnTuTu si Geekbench 5.
Conform aplicatiilor de mai sus si in special ma refer la Geekbench, Xiaomi Redmi Note 8T, poate fi comparat cu urmatoarele telefoane mobile:
Xiaomi Mi 5, Samsung Galaxy A8, Google Pixel 1, Pixel 3a XL, Samsung Galaxy S8 PLUS, Huawei Mate 20 Lite, Huawei P10 Plus.
Acum, despre senzorii foto, 4 principali la numar.
Aparent, atunci cand vedem scris “48MP” in dreptul specificatiilor tehnice, tindem sa fim impresionati. Dar, 48MP nu inseamna si culori corecte, expunere buna, contrast excelent si nici macar o calitate si claritate mare.
Personal, mi-a placut mult ca foloseste chiar un senzor ultra wide, este chiar ultra wide, rar am mai vazut o deschidere atat de mare. Apoi, calitatea pozelor nu este deloc rea, indiferent de modurile selectate. As fi vrut culorile sa fie reproduse mai bine, am impresia ca sunt cam sterse. Surprinzator, se descurca admirabil in conditii de iluminare slaba!
O poza facuta in mod 48MP, ocupa 13MB.
In rest, camerele sunt bune pentru 1000 de lei, aplicatia ofera suficiente optiuni. Daca vreti sa filmati, o puteti face pana la 4K si 30 fps. In clipul de mai sus, vedeti si o mostra de filmare (1080p/60fps). O filmare bunicica, dar nu mai mult de atat. Iata si cateva rezultate, in diverse ipostaze, dar si aplicatia:
Normal
Wide
Ultra-wide
Cu senzorul de 48MP:
Low light:
Macro (senzor dedicat)
Aplicatia de camera:
Cam atat, sunt convins ca deja aveti o parere despre acest nou telefon, unul ce poate fi cumparat in cazul in care accesati acest link. Constructie ireprosabila, telefon modern, display super ok, functionare conform pretului si rezultate foto decente. Sistem de operare cu multe setarii, functii care isi fac treaba ok.
Fara stabilizare optica, fara incarcare wireless sau rezistenta la apa, dar cu jack audio, caracteristica super importanta, cel putin pentru autorul articolului pe care l-ati citit. In cutie, am intalnit cablul, incarcatorul si o husa din silicon. Fara folie de protectie si fara casti.

- Stiri despre telefoane9 luni ago
Noua Dacia Duster Pick-up 4WD 2022 este chiar frumoasa
- Tutoriale telefon8 luni ago
Ce inseamna telefon cu USB OTG? Ce poti face si cum verifici?
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!
- Tutoriale telefon9 luni ago
Ce inseamna f/1.8, f/2.0, f/1.5 in specificatiile camerelor foto?
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Cum arata noile modele de Logan, Sandero si Jogger 2022
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Ce dotari are cea mai ieftina Dacia Jogger si cat costa
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Coalitia ar fi ajuns la un acord, scade pretul carburantului
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Nokia anunta 2660 Flip, 5710 XpressAudio si 8210 cu 4G
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Catalog Disney Plus Romania, ce filme si seriale sunt
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Marcel Ciolacu vrea plafonarea pretului la motorina si benzina
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Dacia isi plateste angajatii pentru a pleca voluntar
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Ce pret va avea la eMag iPhone 14 Pro Max?
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Nothing Phone va fi disponibil in Romania, ce pret are
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Telefoane de aproape 6 ani vechime primesc actualizari de soft
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Poze cu viitoarea Dacia Duster 2023 in teste, dar deghizata in Captur
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Strategia de marketing Dacia cu Duster Journey Plus UP&GO
- Stiri despre telefoane9 luni ago
La eMag, cumperi acum si platesti peste 30 de zile prin My Wallet
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Viteza Net Digi vs Orange vs Vodafone si Telekom
Newg
aprilie 15, 2020 at 13:21
Foarte tare telefonul. O “chinezarie” care merita din multe puncte de vedere. Camera aia alungita asa, imi aduce aminte de Motorola One Macro sau Motorola G8 Plus, la ele am vazut eu prima data asa.